Atitudinea zodiilor în situații de criză

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 27 decembrie 2017, 139231 vizualizari

Sunt zodii emoționale și sensibile care se panichează în situații de criză sau își plâng de milă. Și sunt zodii care au tendința de a se mobiliza exemplar, găsind soluții și luând decizii spontane și foarte bune.

Nu toți răspundem la fel situațiilor care ne scot din obișnuință și liniaritate, unii sunt mai impulsivi și anxioși, iar alții sunt mai centrați, prezenți și rămân cumva în auto-control.

Iatǎ câteva repere pentru fiecare zodie în parte:

 

BERBEC

Spontani, nu stau prea mult pe gânduri, atunci când au de luat decizii sau când trebuie sǎ porneascǎ la acțiune.

Când apare o situație neașteptată sau dificilă, dacă aceasta conține si un conflict, ei se mobilizeaza imediat spre a castiga batalia, folosind toate mijloacele si resursele de care sunt capabili.

Berbecii preferǎ sǎ acționeze, decât sǎ gândeascǎ. Sunt ajutați însǎ de o intuiție ascuțitǎ și de capacitatea de a se orienta rapid în orice situație. Ei nu stau prea mult sa analizeze. Uneori sunt deja plecati, cu problema rezolvata, in timp ce cei din preajma inca se mai gandesc cum se faca.

Asadar, iau decizii rapid  și se descurcǎ de minune în situații de crizǎ. Evident, din cauza precipitǎrii și a nerǎbdǎrii, greșesc deseori, dar asta nu-i face sǎ se schimbe.

Gândesc cu o rapiditate uluitoare, de aceea rareori cineva reușește sǎ ținǎ pasul cu ei.

 

TAUR

Semn fix, de pǎmânt, Taurul este acela care nu crede nimic pânǎ nu vede cu proprii ochi. Nu-și pierde cumpătul cu una cu două. Are răbdare și perferă să aștepte oricat inainte sa actioneze, pentru ca se teme ca ar putea sa faca vreo greseala sau ar putea sa se consume si oboseasca inutil.

Acesti nativi sunt destul de centrati, ancorati in materie, de aceea au nevoie uneori de socuri mari pentru a schimba cu adevarat ceva si a se urni intr-o directie noua.

Are o inteligențǎ practicǎ, orientatǎ spre analizǎ, observare și asimilare a informațiilor. Considerǎ cǎ acțiunea trebuie sǎ vinǎ numai în urma unei analize riguroase și a calculǎrii tuturor posibilitǎților care pot apǎrea pe parcurs. De fapt, acest nativ vrea mereu sǎ se asigure cǎ este în siguranțǎ și de aceea își asumǎ doar riscuri calculate.

Iluziile și conceptele idealiste sau filozofice nu sunt agreate de Tauri.  Schimbă greu convingerile, iar odată schimbate, rămân mult timp atașați de ele.

 

GEMENI

Cand Gemenii se confrunta cu o situatie de criza, intai anunta pe toata lumea sau se lamenteaza cu voce tare si e inevitabil sa nu afle si altii.

Gemenii au o ascutime a mintii, mobilitate in gandire, spontaneitate si știu câte puțin din toate. Iar darul lor cel mai de preț nu este atât bagajul imens de cunoștințe, cât felul în care știu sǎ-l aplice, imediat și eficient.

Desi foarte anxiosi si uneori din cale-afara de pesimisti, gasesc rapid informatiile de care au nevoie si de fapt ei asa si rezolva situatiile dificile, prin cunoastere. Pentru ei, cunoasterea este putere.

Gemenii au într-adevǎr o inteligențǎ vie pe care nu ezitǎ sǎ o etaleze ori de câte ori au ocazia. Vorbesc mult, despre câte în lunǎ și în stele, au un simț al umorului și o mobilitate verbalǎ ieșite din comun și sunt absolut delicioși în conversație. Aceasta atitudinea ii ajuta in perioadele mai putin vesele din viata lor.

  

RAC

Contrar asteptarilor, Racii isi arata puterea si caracterul exact in situatii de criza, cand altii se dezic de orice urma de moralitate si se vad lipsiti de putere. Atunci ei se mobilizeaza, asigurandu-se intai ca minimizeaza pierderile si protejand cat pot, atat in ce priveste resursele materiale cat si pe cele umane, relationale, sentimentale.

In situatii de criza, se retrag in interiorul lor pentru a-si cauta centrul, echilibrul. Se transforma in vajnici protectori, la nevoie.

Memoria, imaginația și intuiția sunt darurile de preț ale oricǎrui nativ Rac și reperele dupǎ care se conduce în viațǎ.

Racul simte pur și simplu când trebuie sǎ acționeze și simte când trebuie sǎ facǎ o schimbare sau ce alegeri sunt bune pentru el. De aceea, ar trebui sǎ se bazeze pe intuiție.

 

LEU

Acești nativi își construiesc realitatea dupǎ cum le place, au de regula o atitudine orientata spre succes si nu prea le sta nimic in cale atunci cand au ceva de rezolvat sau de obtinut.

In situatii de criza, mai ales cand isi simt teritoriul incalcat, Leii raspund cu actiuni in forta, cumva descatusand o uriasa cantitate de energie, parca pentru a nu lasa nimanui spatiu sa aleaga, sa intervina, sa faca ceva.

Leul apara cu o ferocitate de neegalat tot ceea ce este al lui si stie sa atace cand e momentul optim.

Au o minte focusatǎ pe scopuri mǎrețe și sunt dovada cea mai clarǎ cǎ atunci când îți dorești ceva, chiar se întâmplǎ, și cǎ energia gândului și a imaginației poate materializa.

Iau decizii destul de repede, dar pot fi destul de rigizi în gândire. Memoria nu e strălucită și nici nu vor să și-o «încarce cu lucruri care nu le sunt de folos.

 

FECIOARA

Intr-o situatie de criza, primul gand al Fecioarei este ca probabil a gresit undeva, deci inainte sa ia o decizie sau sa actioneze, trebuie mai intai sa gaseasca greseala, cauza.

Nicio zodie nu este mai analiticǎ și mai logicǎ decât Fecioara. Acești nativi opereazǎ cel mai mult cu logica și pragmatismul. Sunt ancorați în realitatea imediatǎ, se limiteazǎ la a gǎsi soluții practice și viabile, nelǎsând loc de dubii sau speranțe inutile.

Fecioara gândește în detaliu și ia mereu în calcul toate efectele posibile ale acțiunilor ei. Nu-i place sǎ fie luatǎ pe nepregǎtite și este  foarte reticentǎ la schimbǎri. Deseori, creeazǎ scenarii fataliste, la care se gândește constant și în care în final ajunge sǎ creadǎ. Este destul de anxioasǎ, se îngrijoreazǎ din nimicuri si deseori pot transforma o mica tensiune si un disconfort aparut in viata lor, intr-o adevarata criza.

 

BALANŢA

Balanța inventeazǎ conceptul „noi” în gândire. Ea nu poate trǎi singurǎ, ci are nevoie de alții pentru a învǎța și mai ales pentru a face comparații. Are o gândire orientatǎ spre diplomație și armonie, gǎsind mereu cele mai blânde și diplomate soluții la orice problemǎ. Ea trǎiește în context social și nu concepe viața de una singurǎ.

Este foarte creativǎ, deși deseori pare sǎ aleagǎ doar cǎrǎrile bǎtǎtorite. În cazul ei, imaginația se împletește foarte frumos cu rațiunea. Are o gândire detașatǎ de emoții, care poate fi numitǎ gândire socialǎ, echidistantă.

Asta o ajuta sa ramana mai detasata decat altii in situatii de criza, deci sa gaseasca solutii avantajoase pentru toata lumea.

 

SCORPION

Scorpionul dispune de un auto-control inegalabil, de o profunzime și o subtilitate a gândirii, pe care celalalte zodii, nu numai cǎ nu le pot practica, ci nici mǎcar nu le pot înțelege. Inteligența acestui nativ este orientatǎ spre idei care distrug și reconstruiesc în același timp.

Fac fata foarte bine in situatii de criza, de fapt chiar si le doresc pentru a evolua si a deveni mai constienti de puterea lor.

Gândirea este plinǎ de înțelesuri subtile și simboluri. El vede mai mult decât alții și asociazǎ ceea ce vede cu înțelesuri misterioase, care deschid poarta unei lumi magice, doar de el înțeleasǎ.

Intuiția Scorpionului este din nou unicǎ, mergând la rǎdǎcina lucrurilor și gǎsind cele mai neașteptate soluții la orice problemǎ, de aceea poate fi un bun psiholog sau un excelent detectiv.

 

SǍGETǍTOR

Optimisti incurabili, Sagetatorii sunt convinsi ca exista solutie pentru orice si tot ce au de facut este sa o gaseasca pe cea potrivita. Nu-si pierd cumpatul, ci sunt stimulati sa exploreze si sa cunoasca si mai mult. Practic, orice disconfort este o ocazie de a crea o poveste si un salt.

Când spui Sǎgetǎtor, spui depǎșirea granițelor, fie cǎ e vorba de granițe la propriu, fie cǎ e vorba de granițe mentale, culturale, filozofice, religioase.

Acești nativi asimileazǎ în gândirea lor orice concept, idee, crez care îi inspirǎ. Ei știu cǎ fiecare lucru pe lumea asta are o explicație și sunt dispuși sǎ gǎseascǎ rǎspunsul și cauza oricǎrui fenomen care-i pasioneazǎ.

Par sǎ aibǎ rǎspuns la orice și de cele mai multe ori chiar îl au. Sunt mereu însetați sǎ se documenteze, sǎ evolueze, sǎ se emancipeze. Sǎgetǎtorul are o mobilitate mentalǎ fantasticǎ, combinatǎ cu un simț al umorului greu de egalat. Nu îi place sǎ aparținǎ niciunui sistem, singurele sisteme pe care le acceptǎ fiind de naturǎ filozoficǎ sau religioasǎ.

 

CAPRICORN

Capricornii stiu sa-si pastreze stapanirea de sine si sa stea dincolo de emotii, pentru a gasi cele mai bune solutii, cu riscuri cat mai mici, in orice situatie de criza.

Capricornii știu sǎ-și foloseascǎ inteligența milimetric, în scopul de a extrage avantaje din asta. Pentru ei, nimic din ce fac, spun sau gândesc nu trebuie sǎ fie inutil, ci trebuie sǎ serveascǎ unui scop. Ei știu foarte clar cǎ așa cum își  aștern așa dorm, deci vor sǎ foloseascǎ fiecare secundǎ în prezent, ca sǎ le fie bine în viitor.

Fiind un semn al iernii, Capricornul are o gândire rece, calculatǎ, precisǎ pânǎ în cel mai mic detaliu. Dar orice proces de gândire sau cognitiv trebuie sǎ aibǎ neapǎrat o finalitate concretǎ, un rezultat, altfel nu-i vede rostul. În general, gândirea și inteligența acestuia sunt folosite în cea mai mare parte pentru obținerea succesului și a unei imagini sociale respectabile.

 

VǍRSǍTOR

Destul de anxiosi si instabili, cu un psihic destul de sensibil si vulnerabil, dupa ce trece socul initial, Varsatorii se pun pe gandit, inventat, creat o cale noua, diferita, pentru a iesi din situatia de criza.

Vǎrsǎtorului, acest vizionar înnǎscut, îi este atribuitǎ o gândire pe care nu o poți integra în niciun tipar. Mintea lui proceseazǎ ideile cu o rapiditate și o spontaneitate incredibilǎ. Are scipiri  de geniu și un flux de idei ca o cascada. Uneori, soluțiile par sǎ vinǎ dintr-o altǎ dimensiune, care nu are nicio legǎturǎ cu pǎmântul și cu prezentul. Pentru cǎ ei insisi par sǎ vinǎ din viitor, sǎ-și aminteascǎ din viitor, oricât de ciudat ar pǎrea. De aceea, deseori îi șocheazǎ pe cei din jur.

Sunt vizionari, au capacitatea de a privi holistic lucrurile și nu prea le place sǎ se piardǎ în detaliu. Unde alții vǎd uscǎturi, Varsatorul vede o grǎdinǎ superbǎ, pentru cǎ își imagineazǎ ce-ar putea deveni în viitor orice lucru. Vǎrsǎtorul are imaginație, creativitate și intuiție dezarmante.

 

PEŞTI

Pestii au tendinta de a se plange si victimiza si fac asta ca un mod de viata, pentru lucruri care pentru altii par marunte. Totusi, in situatii de criza, mai ales daca sunt ale altora, sunt inspirati, gata sa se implice cu tot ce au mai bun.

Totusi, asumarea responsabilitatii nu este punctul lor forte si isi fac un deserviciu pasand-o altcuiva.

Se poate spune cǎ Peștii nu gândesc, ci simt. Cert este cǎ au intuiții și rǎspunsuri care depǎșesc sfera realitǎții în felul în cae o percep ceilalți. Ei pur și simplu simt ce trebuie sǎ facǎ și simt drumul pe care trebuie sǎ-l urmeze.

Peștii gândesc dincolo de limite, crezuri, legi, emoții, rațiune, voințǎ, ambiții. Ei opereazǎ în principal cu iubirea, acea iubire christicǎ, transcedentalǎ, dezinteresatǎ și cu asta se hrǎnesc toatǎ viața.

Astro Shop

Cele mai noi articole