Armonia in cuplu dupa calitatea zodiilor

Autor: Valeriu Pănoiu - vineri, 15 ianuarie 2010, 19236 vizualizari

Cuplul este o entitate de sine statatoare. Proiectele, ambitiile si aspiratiile individuale devin realizarile sau esecurile cuplului. Dinamica relatiei determina insa bunul mers al lucrurilor. Cliseele abunda pe aceasta tema. Se spune despre un anumit cuplu ca “s-au intalnit doua pietre tari”. In alte cazuri, auzim ca “trage unui hais si altul cea.” La urma urmei, ce se vede din afara este rezultatul interactiunii dintre partile intregului.

Simpla cunoastere a calitatii zodiei in care sunt nascuti cei doi membri ai cuplului ne poate da o imagine generala despre dinamica relatiei lor.

Zodiile se clasifica dupa calitate in: 

 

Acum, sa le combinam intre ele:

Cardinal/ Cardinal

Cand ambii parteneri sunt nascuti intr-una din zodiile Berbec, Rac, Balanta sau Capricorn, se investeste multa energie in demararea unui numar nelimitat de proiecte. Este cuplul plin de initiative, pe care nu prea are insa cine sa le duca la indeplinire. Adesea, multe intentii bune se pierd pe drum, pentru ca acest cuplu se intereseaza de ele de joi pana mai apoi. Interesul pentru finalizare se pierde deseori pe drum, insa viata impreuna li se pare amandurora la fel de incitanta.

Acest cuplu are nevoie de cat mai multa miscare si diversitate, preferand activitatile intense, dar in continua miscare, fara bataie pe termen lung. 

Fix/ Fix

Daca ambii parteneri sunt nascuti intr-una din zodiile Taur, Leu, Scorpion sau Varsator, stabilitatea este cuvantul de ordine. Relatia celor 2 este mai statornica, mai putin dinamica, insa partenerii nu ezita sa se angajeze in proiecte de cursa lunga. Stagnarea ameninta acest cuplu care trebuie sa invete lectia mobilizarii. De asemenea, partenerii trebuie sa fie constienti ca un cuplu trebuie sa evolueze si ca schimbarea nu este intotdeauna rea.

Doi parteneri nascuti in zodii fixe pot avea multe realizari impreuna, pentru ca se orienteaza spre fapte durabile. Daca amandoi se incapataneaza in sensul pozitiv, niciunul nu lasa greul pe umerii celuilalt si trag impreuna pana la capat.
 
Mutabil/ mutabil
 

Cand amandoi sunt nascuti in Gemeni, Fecioara, Sagetator sau Pesti, avem probabil de a face cu cel mai adaptabil cuplu. Intr-un asemenea cuplu se trece usor chiar si peste lipsa fizica a unuia dintre parteneri, plecat, de exemplu, la munca in strainatate. Puterea de transformare a unui asemenea cuplu este impresionanta. Partenerii sunt mai toleranti si mai flexibili (unul cu celalalt, desigur) decat in orice alta combinatie. Si ei pot evita sa isi asume angajamente sau investitii pe termen lung, deciziile lor fiind deseori imprevizibile si de neinteles pentru unii.

Acest cuplu are nevoie de o structura solida si de o motivatie puternica pentru a se inhama la munci titanice, pentru care altfel nu prea au impreuna tragere de inima. Important pentru ei este sa se mobilizeze si duca la bun sfarsit ceea ce au inceput. Este si cuplul care, adesea, cauta un model sau o directie in exteriorul relatiei.
 

Cardinal/ Fix

Cand un partener este Berbec, Rac, Balanta sau Capricorn, iar celalalt este nascut intr-una din zodiile Taur, Leu, Scorpion sau Varsator, avem de a face cu impulsul creator al semnului cardinal. Partenerul nascut in zodia cardinala este cel care da tonul (“Hai sa…!”), care vine de cele mai multe ori cu intiativa. Implementarea apartine insa partenerului nascut in zodia fixa, care asigura continuitatea. Cu alte cuvinte, unul incepe, iar celalalt se asigura ca treaba este dusa pana la capat. Partenerii se completeaza foarte bine si se poate spune ca functioneaza ca o echipa.

Nu este deloc ciudat ca, in acest cuplu, deseori semnul Cardinal cedeaza sub presiunea celui Fix. Insistenta zodiilor Fixe este binecunoscuta, iar incapatanarea lor triumfa. Prin urmare, in acest cuplu, semnul Fix face fata presiunilor semnului Cardinal de a incepe o multime de proiecte, reusind sa le concretizeze doar pe cele pe care le considera el si in forma dorita de el. Daca semnul Fix isi pune ceva in minte, intr-un final, cel Cardinal ajunge sa se conformeze. Invers, semnul Cardinal are de luptat cu rezistenta semnului Fix.

Cardinal/ Mutabil

Inseamna ca unul dintre parteneri este Berbec, Rac, Balanta sau Capricorn, iar celalalt - Gemeni, Fecioara, Sagetator sau Pesti. In aceasta situatie, totul depinde foarte mult de capacitatea de mobilizare si de efort a celui nascut in semnul Mutabil. Aproape in mod paradoxal, in astfel de relatii, semnele cardinale imprumuta din caracterul schimbator al celor mutabile, relatia fiind destul de oscilanta. Partenerii isi acorda insa un mai mare grad de libertate decat alte combinatii, cei doi putand avea preocupari paralele cu interesele partenerului. Cu alte cuvinte, celalalt este lasat in legea lui, cu mentiunea ca semnul Mutabil il tolereaza pe cel Cardinal. 

Adesea, acest cuplu are nevoie de o motivatie exterioara pentru a construi ceva durabil (presiunea parintilor, aparitia copiilor etc.).

Fix/ Mutabil

Adica relatia se consuma intre un Taur, Leu, Scorpion sau Varsator si un nativ din Gemeni, Fecioara, Sagetator sau Pesti. In acest cuplu, zodia fixa ancoreaza partenerul intr-un centru. Si aici functioneaza un tip de relatie mai permisiva, in care partenerul nascut in zodie Mutabila este mai expansiv decat cel nascut in zodie Fixa. In acest cuplu, semnul Fix e deseori nevoit “sa stranga cureaua” si sa temepereze semnul Mutabil, predispus exceselor, care poate fi mult prea cheltuitor, petrecaret, sociabil etc.
 
Stabilitatea acestui cuplu depinde de capacitatea zodiei fixe de a-si “struni” partenerul. De asemenea, trebuie spus ca semnul fix apreciaza, la randul sau, nevoia de libertate si de spatiu personal pe care i le acorda semnul Mutabil.
 .
Valeriu Pănoiu
 
www.valeriupanoiu.blogspot.com
 
 
 


Astro Shop

Cele mai noi articole