Armonia, condiţie a liniştii interioare

Autor: AstroCafe.ro - marti, 03 iulie 2018, 3963 vizualizari

Nu veţi ajunge să obţineţi cu adevărat liniştea interioară decât atunci când veţi începe să lucraţi asupra armoniei. Zilnic, poate de mai multe ori pe zi, opriţi-vă pentru a observa ceea ce se petrece în interiorul vostru, şi deîndată ce observaţi cea mai mică tulburare, cel mai mic dezacord, faceţi un efort pentru a-l remedia.

Dacă nu, în momentul în care veţi dori să meditaţi şi să intraţi în linişte, nu veţi reuşi, veţi simţi câteva scârţâituri, o harababură. Liniştea interioară este o stare greu de atins! Întreaga zi trebuie să facem eforturi pentru a-i crea condiţii, şi, mai totdeauna, armonia este prima dintre ele. Deci, observaţi, este uşor. Dacă simţiţi că deveniţi nervoşi, nerăbdători, irascibili cu cei din jur, este inutil să încercaţi să căutaţi scuze sau explicaţii în altă parte: aţi lăsat haosul să se infiltreze în voi, şi în aceste condiţii, niciodată nu veţi gusta adevărata linişte.

Mulţi îşi imaginează că, fără a fi pregătiţi, vor face unele experienţe spirituale şi vor avea revelaţia luminii divine. Ei nu, este ca atunci când îţi reuşeşte o experienţă chimică: trebuie să îndeplineşti anumite condiţii, să dozezi corect elementele, să reglezi temperatura, etc. Dacă nu respectaţi aceste reguli, cu atât mai rău pentru voi, veţi rata experienţa. Armonia este cheia care vă deschide porţile tărâmului tăcerii: armonia în planul fizic, armonia în sentimente, armonia în gânduri. Atât timp cât nu sunteţi impregnaţi de acest cuvânt "armonie", nu trebuie să aşteptaţi nimic din partea Cerului, veţi fi excluşi de la binecuvântările lui.

Totuşi simt foarte bine că, atunci când vă vorbesc despre armonie, acest lucru nu vă spune prea mult, nu vă simţiţi prea interesaţi, şi totuşi este foarte important, este fundamental. Imaginaţi-vă că suflaţi cu putere asupra unei ramuri înflorite: iată toate petalele se răspândesc în toate direcţiile, nu mai rămâne nimic din ordinea, din aranjamentul care creau întreaga frumuseţe.

Ei bine, este ceea ce voi construiţi în voi, când vă lăsaţi antrenaţi de furie, de gelozie şi complicitate, când vă lăsaţi pradă senzualităţii: provocaţi un suflu, un curent ce tulbură dispoziţia atomilor şi a electronilor şi această tulburare interioară stă la originea şi apariţia bolilor psihice sau chiar fizice, care vă rup de lumea spirituală. De aceea, când apare o tulburare, o slăbiciune, vorbiţi-le celulelor voastre; spuneţi-le: "Haideţi, uşuraţi-mă, vă trimit unde de armonie şi iubire, fiţi ascultătoare, reluaţi-vă activitatea." Nu lăsaţi niciodată o stare negativă să se instaleze în voi, încercaţi să o remediaţi imediat.

Când vom ajunge să creem armonia, ne vom simţi bine. Aşa se întâmplă. Chiar dacă nu avem vreun motiv anume de bucurie, ne simţim fericiţi, dilataţi. Şi invers, când suntem într-o dezordine interioară, ne este rău de tot, fără vreun motiv anume. Da, este clar, armonia stă la baza stării de bine, şi dacă nu trăim în armonie, nu ne simţim bine, chiar dacă nici un eveniment nu ne-a tulburat.

Din păcate, destui oameni se hrănesc cu această prejudecată prostească, aceea că dacă s-ar pune în acord cu legile armoniei, vor deveni sclavi. Este tocmai contrariul: devenim cu adevărat sclavi dacă nu ne supunem acestor legi. Toţi cei care nu au vrut să se conformeze au devenit victime ale forţelor haotice pe care le-au dezlănţuit în ei înşişi şi în ceilalţi. Pentru a vă reda libertatea, vă voi vorbi despre necesitatea muncii în armonie. Nu am dorit niciodată să atentez la libertatea voastră. Ce să fac cu libertatea voastră? A mea îmi este suficientă.

Eu apreciez calitatea fiinţelor pe care le întâlnesc, în funcţie de armonia ce există în ele. Şi acest lucru se simte imediat: în gesturi, în priviri, în sunetul vocii. Ascultând anumite persoane vorbind, te simţi zdrobit ca şi cum ai primi lovituri în plexul solar, în timp ce alte persoane îţi pot crea o senzaţie de împlinire, îmi amintesc vocea Maestrului Peter Deunov, era atât de caldă, ea ne uşura, şi în acelaşi timp ne întărea. De aceea, plecam de la conferinţe într-o stare de echilibru şi împlinire extraordinară. Eu încerc la rândul meu, prin vorbă să creez în voi armonia, dar ar fi bine să fiţi şi voi conştienţi de binefacerile pe care le obţineţi şi să munciţi pentru a intra în armonie.

Omraam Mikhael Aivanhov

Sursa: Calea Tacerii - Editura Posveta

Imagine: www.wallpast.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole