Argiloterapie- Cura internă cu apă argiloasă

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 30 octombrie 2013, 7441 vizualizari
Argiloterapie- Cura internă cu apă argiloasă

Cura internă cu apă argiloasa sau laptele de argilă, cum i se mai spune, reprezintă principala cale de acţinue terapeutică a argiloterapiei; Recomand tuturor indiferent de multitudinea afecţiunilor de care suferă, acest tip de tratament, deoarece este 100% natural si nu produce efecte adverse, mai mult, actionează asupra intregului organism redând vitalitatea si metabolismul natural al fiecaruia. Bineinteles, pentru reusita tratamentului trebuie urmate cateva reguli:

- argila trebuie sa fie uscata la soare, sa fie fina, iar la o proba între dinţi nu trebuie sa prezinte mult nisip;

- vasul în care vom prepara laptele de argilă trebuie sa fie curat si confecţionat din ceramică, porţelan sau sticlă (sub nicio forma din plastic sau metale);

- apa utilizată trebuie să fie: plată, de izvor sau chiar minerală;

- amestecul argilei cu apa se va face cu o lingură din lemn sau portelan (exclus metal sau plastic);

Pentru formarea hidroxizilor după realizarea amestecului sunt necesare cca 4 ore, după care se poate consuma apa limpede de pe argilă sau după caz direct laptele de argila (apa tulbure); Schema generala de tratament este urmatoarea: primele 3 zile se consumă numai apa limpede de pe argilă, apoi urmeaza inca 21 zile in care se consumă laptele de argilă si in final 7 zile din nou apa limpede, incheind astfel un ciclu.

Pentru comoditate vă recomand să realizati incă de la inceput o cantitate mai mare de apa argiloasă, astfel veti prepara intr-un vas 3-4 litri de apa cu cca 250-300 gr argila Azzurra (AAUR 01 sau AAUR 02), pe masură ce apa scade din vas veti completa cu alta proaspata (de altfel veti observa ca apa ramane proaspata tot timpul), in momentul in care veti observa ca pe fundul vasului se evidentiază mai mult nisip , veti realiza o nouă compozitie; Pentru remineralizare si evitarea osteoporozei recomand consumul preventiv a 3-5 căni de apa săptămanal. 

Deoarece efectul argiloterapiei depinde de absorbtia mineralelor in organism, pe toata perioada curei interne se va urma un regim dietetic sarac in grasimi, cafea, alcool, branza grasa, dulciuri si derivatele acestora. Cantitatea de apa ce trebuie bauta este cuprinsa intr-o cana obisnuita de portelan, iar un lucru important este ca momentul in care se bea laptele de argila sa fie cu cca 30-45 minute inainte de masa, deci pe stomacul gol; Pentru situatiile in care va aflati sub tratament medicamentos este imperios necesar sa cereti sfaturi suplimentare la link-ul "In direct cu pacientul".

Efecte resimţite în cazul curei interne

Argila Azzurra este deja recunoscută ca având un efect uşor diferenţiat faţă de alte argile terapeutice datorita calităţilor terapeutice superioare. Astfel în cazul colonului iritabil efectul de drenare a fost resimţit mult mai bine, conform declaraţiilor celor care au folosit şi alte argile, de asemenea primele 3-5 zile în cazul persoanelor cu o încărcătură cronică de toxine (locuiesc în zona intersecţiilor aglomerate) dar şi a celor care lucrează in medii cu aer poluat. În cazul gastritelor şi a persoanelor care se resimt după o seară "udată din belşug" aciditatea crescuta din stomac este stinsă in cca 4 minute după consumul unei căni de apa argiloasă. În cazul consumatorilor înrăiţi de cafea, aceştia trebuie să ştie ca acesta induce în organism o aciditate crescută, şi dacă nu compensează consumul zilnic de cafea cu alimente bazice, atunci pot acoperi aceasta carenţă prin consumul imediat de apa argiloasă care restabileşte echilibrul acido-bazic din stomac şi duoden ferindu-i de o serie de afecţiuni şi stări de oboseală.

Sursa: Argilaalbastra.ro


Imagine: Sanatate.bzi.roCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole