Acceptarea este întoarcerea la lumină

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 06 aprilie 2022, 5919 vizualizari

A accepta înseamnă a recunoaște, a nu ne mai împotrivi destinului, a ne pune în rolul de observator al propriei vieți, fără să mai existe vreo judecată asupra unei situații, a unui lucru, a unui suflet. Acceptarea este acel moment când învățăm să ne centrăm mai mult pe interiorul nostru.

Atunci când privim mai mult în ograda celuilalt, uităm care este adevărata noastră identitate, călătorim într-o ceață care împiedică să mai avem ochi pentru gunoaiele noastre și preferăm "să măturăm curțile altora" și mai puțin casa sufletului nostru. Atunci când lăsăm ego-ul să ne conducă mai mult decât trebuie, ne pierdem propria identitate.

Văzând în ceață și acuzând cu mintea, ne împiedică să acceptăm situațiile și oamenii așa cum sunt ei cu adevărat. Lipsa luminii interioare ..de cele mai multe ori ne împiedică să recunoaștem nevoile ființei noastre.

Atunci când întâmpinăm situații în care nu putem accepta o persoană, o situație, o boală....și vrem să schimbăm cursul, este ca atunci când ne aflăm în fața unui zid pe care îl lovim cu pumnul, cu capul pentru a ne putea face loc să trecem prin el, nevăzând cu adevărat că în fața noastră se află un zid, o forță mai mare decât ne închipuim noi și cu cât lovim mai tare în el, cu atât de tare ne doare.

A accepta înseamnă a avea puterea de a te retrage!

A accepta înseamnă sa transformăm vechiul în nou!

A accepta, înseamnă să alegem să nu mai lovim cu pumnul ori cu capul și să găsim calea mai simplă spre orizonturi: înlăturând frica și îndoială și manifestând iubirea, credința, încrederea.

Acceptarea deschide orizonturi noi, atunci când nu mai dăm voie sa fim prizonierii propriei frici și atunci când renunțăm să ne mai rănim.

Acceptarea și iertarea să ne fie oglinda sufletului în fiecare moment.

Roxana Pănoiu

Povesti din interiorul discuțiilor cu pacienții  aflați cu diagnostic oncologic M-Care.


https://www.facebook.com/roxana.stan.9883; www.edituraeclipsa.ro

Sursă imagine: https://unsplash.com/photos/RP6Ba_6U154

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole