A doua Lună Plină în Vărsător, 22 august 2021. Claritate absolută

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 19 august 2021, 26973 vizualizari

A două Lună plină în Vărsător (despre prima am scris aici) are loc pe 22 august și creează un context puternic, clarificator, diferit de momentul 24 iulie. Prima Luna plină în Vărsător ne-a forțat să pășim în miezul provocărilor, să recunoaștem ce avem de schimbat, a două Luna plină ne arată ieșirea, soluția, calea.

De la începutul anului, ne aflăm într-un carusel energetic și emoțional, într-un sus-jos continuu și am tot fost forțați, prin neliniaritatea evenimentelor, prin dispariția noțiunii de plan și a incoerenței pe care mulți o experimentăm și care, pe alocuri, produce neliniște și chiar panică, să fim mereu pregătiți pentru schimbare. 

Pe tot parcursul anului, careul Saturn (Vărsător)- Uranus (Taur) își face simțite efectele și pare să răstoarne multe dintre valorile noastre și să ne forțeze să schimbăm direcția sub multe aspecte din viața noastră. Centrifughează, amestecă, împrăștie, desprinde, transformă. Aproape tot ce știam și tot ce era adevăr fix pentru noi se clatină puternic. În încercarea de a mai simți o urmă de siguranță, uneori ne mai ținem de structuri vechi, de credințe, de planuri... fără prea mult succes, însă. Acest aspect, aceste două planete produc mari fricțiuni și scurtcircuite care ne împing înainte, cu condiția să ne desprindem de “bagaje” inutile. 

Și dacă la prima Luna plină în Vărsător, aspectul format de Saturn și Uranus a fost activat și intensificat, și am simțit din plin o anume greutate creată de contexte de viață provocatoare, acum, pe 22 august, a doua Luna plină vine ca un moment de iluminare, ca o înțelegere deplină, un moment de claritate absolută.

Energia uraniană este vedetă întregul an și am asistat deja la multe evenimente care pot fi puse pe seama lui Uranus (cutremure, incendii, șocuri de tot felul, schimbări subite). Și uneori nu înțelegem sensul unor experiențe, pentru că le judecăm dintr-un spațiu limitat, le analizăm prin filtrul convingerilor sau al fricilor noastre. Și pare că tot ce rămâne în urmă e haos și suferință, confuzie și deznădejde. Dar Uranus este și revelația, mintea superioară, accesul la o înțelegere înaltă și la informații dincolo de mintea mercuriană. Uranus este revoluția, saltul, progresul. Și nu e drăguț deloc în procesul asta. Ci extrem de tranșant și orientat spre evoluție, indiferent de costuri.

Când avem de-a face cu Uranus, sensurile, de regulă, sunt deslușite și acceptate mai târziu, după ce ne dezmeticim din șoc și după ce ne-am angajat deja pe o cale nouă și începem să o acceptăm.

Acum, prin această energie, primim o mostră de adevăr zguduitor care nu ne mai lasă loc de echivoc. E ori, ori. Alege o direcție, simte-o, recunoaște-o, urmează adevărul! Asta ne spune acum Uranus, stăpânul Lunii pline.

Interesant este faptul că cei doi stăpâni ai Vărsătorului, Saturn (tradițional) și Uranus (modern) sunt implicați în aspecte armonioase, iar Luna este conjunctă cu Jupiter, un alt catalizator al adevărului, expansiunii și libertății. Dacă punem la socoteală și Ascendentul momentului Lunii pline pentru România, adică Săgetător, avem o imagine completă a urgenței de a instaura alte repere în viață noastră, mult mai înalte, și o viziune mai amplă, senină și cu bătaie lungă. În acest moment, privirea trebuie să fie îndreptată doar înainte, deci nu în trecut, ci în viitor. Să fim conștienți de viitorul pe care dorim să-l creăm și să ne desprindem de ceea ce ne ține captivi în drame, eșecuri trecute, regrete, înverșunare, judecată, nostalgie etc. Oportunități apar de nicăieri, posibilități noi înfloresc sub ochii noștri, beneficiem de șanse, ocazii și susținere (cel puțin din partea Universului), dar pentru a le primi e nevoie de disponibilitate, de deschidere, de prezență.

Să includem și inima (Soare în Leu) în tot ce facem, să o punem la locul ei, în miezul ființei și vieții noastre, să nu uităm că fără inima, deci fără iubire, oricâte progrese am bifa, ele nu ne vor împlini și nu ne vor ține de cald nici acum, nici altă dată. Luna plină din 22 august ne trezește brusc din iluzii, din nepăsare și letargie. E un impuls dătător de viață. E o chemare la însuflețire și conștiență!

Lună plină cu claritate și bucurie!

 Astro Shop

Cele mai noi articole