9 metode pentru a te proteja de energiile negative

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 24 aprilie 2015, 35551 vizualizari
9 metode pentru a te proteja de energiile negative

Găsești că este obositor să fii în preajma oamenilor stresați sau negativi? Ai lăsat vreodată o situație dramatică să te facă să te simți secat, chiar dacă nu ai fost implicat personal? Pentru majoritatea oamenilor răspunsul este da. Acest lucru se datorează faptului că în mod constant absorbim energia din obiectele și oamenii din jurul nostru. Gândurile, emoțiile și cuvintele de la alte persoane pot avea un impact profund asupra psihicului nostru și a bunăstării fizice. Așa cum petrecerea timpului în natură sau lucrul într-o grădină poate reduce stresul și îmbunătăți starea noastră, atunci când ești într-un loc aglomerat vei fi atras în energiile oamenilor din jurul tău, indiferent dacă o simiți sau nu.
Iată câteva instrumente care te ajută să îndepărtezi energia negativă și să creezi un "scut" pentru a menține energia ta personală, și să-ți păstrezi psihicul limpede de impactul altor persoane și situații negative.


1. Cristalele

Este uzual pentru oameni să fie sceptici în legătură cu puterea vindecătoare din cristale, dar ar trebui doar să se întoarcă către știință și tehnologie pentru a găsi dovada că, cristalele sunt obiecte cu efect măsurabil. Cristalele sunt utilizate în multe obiecte pe care le folosim în fiecare zi, inclusiv siliconul, care este folosit la toate computerele, telefoanele mobile și LCD-uri, și cuarțul, un material silicat utilizat la ceasuri pentru a regla timpul. Când iei în considerare toate aceste aplicații, efectul cristalelor asupra energiilor exterioare este de necontestat.
Multe cristale, mai ales cele de culoare închisă, cum ar fi onix, obsidian, ametist, fluorit și ochi de tigru, resping energiile negative și îți vor curăța aura. Prezența cristalelor poate, de asemenea, atenua stresul, stimula creativitatea și poate contribui la vindecare și creșterea nivelelor de conștiință. Este important să ne amintim că a lucra cu cristale are mult de-a face cu intențiile și deschiderea ta de a permite cristalului să lucreze.

2. Afumarea prin arderea Salviei

Tradiția nativilor Americani din Nord, de afumare prin ardere a mănunchiului de slavie alba a fost folosita timp de generații pentru a curata energia stătuta și negativă, din corp și spirit. Cu intenția potrivită și respect, procesul de afumare te poate ajuta să-ți cureți câmpul energetic, chiar dacă nu ești conștient de orice problemă. Afumarea te poate ajuta să cureți sentimentele reziduale cu privire la o situație care a trecut, emoții negative precum mânia și frica, care persistă după un eveniment sau interacțiune, tensiunea sau stresul simțit psihologic sau fizic, precum și energiile nocive ale altor oameni care s-au zăvorât pe ei înșiși în psihicul vostru. Afumarea este o cale relaxantă de a recâștiga calmul și de a vă recentra după ce ați experimentat extenuarea.

3. Uleiurile esențiale

Folosirea proprietăților naturale de vindecare ale uleiurilor esențiale a devenit mai populară pe măsură ce oamenii au realizat limitările și efectele secundare negative ale unor modalități de vindecare moderne. Uleiurile esențiale precum lemn de santal, niaouli și smirna, au toate proprietăți puternice de curățare și un miros minunat. Simțul olfactiv este cel mai strâns legat de sistemul nostru emoțional decât oricare alt simt, și prin folosirea uleiurilor esențiale se creează o legătură intre starea de sănătate psihică și prezența fizică a momentului prezent.
Când utilizați uleuri esențiale este important să inhalați doar aroma din ulei, fie direct, fie folosind un difuzor de ulei (care poate fi foarte util atunci când curățați sau protejați un spațiu mai mare sau mai multe persoane). În pus, puteți pune o picătură de ulei în câteva puncte specifice în jurul capului, cum ar fi partea din spate a gâtului, creștetul capului și între sprâncene.

4. Tămâia

Similară cu fumul salviei și difuzarea uleiurilor esențiale, tămâia este cunoscuta pentru proprietățile sale de purificare și curățare. Tămâia ar putea să nu fie cea mai bună opțiune daca aveți nevoie să îndepărtați atacurile psihice atunci când sunteți în public, dar este un instrument excelent a fi utilizat când vă adunați cu alții și să curețe energiile negative și învechite din jurul spațiului de locuit. Asigurați-vă că folosiți tămâie cu uleiuri esențiale naturale, precum Nag Champa și bețișoare cu tămâie Tibetana, care nu are parfumuri toxice sau artificiale.

5. Folosirea Meditației cu Lumină Albă

Știință continuă să demonstreze că meditația este o practica vindecătoare puternică. Puteți folosi o meditație foarte ușoară și scurtă pentru a vă proteja de atacurile psihice. În timpul unei asemenea meditații, închideți ochii, calmați-vă respirația și apoi imaginați-vă cu ochii mintii o lumina alba strălucitoare care formează un scut protector în jurul corpului vostru și al oricărei alte persoane sau obiect pe care vreți să-l protejați. Depinde de voi cât de mult vă păstrați ochii închiși și cât de strălucitoare vă deveni lumina, și în timp ce deschideți ochii continuați cu meditația având încredere că lumina voastră albă vă continua să înconjoare, protejeze și să vă mângâie.

6. Dușul sau Baia de curățare

Acțiunea fizică de a face duș sau baie, cu intenția clar setată în minte, poate ajuta spălarea energiei negative. Similar cu meditația luminii albe, imaginați-vă că toată energia negativă se ridica de fiecare parte a corpului vostru în timp ce vă scufundați în cadă sau când apa de la duș vă atinge pielea. Baile în cada permit, de asemenea, folosirea de uleiuri esențiale, sare Epsom, cristale sau petale de flori, pentru vindecare suplimentară.

După ce ați terminat curățarea în apă, aplicați uleiuri esențiale pe pielea uscată. Putei folosi unele din uleiurile menționate mai sus, sau alte uleiuri calmante benefice pentru piele, precum lavanda sau ylang-ylang. Amestecați câteva picături de ulei esențial în loțiunea preferata sau cu ulei de cocos fracționat - este, de asemenea, o alta opțiune buna.

7. Mantrele

Cuvintele, chiar și dacă sunt rostite doar în minte, au un efect puternic în crearea realității voastre. Când vorbim cu voce tare, cuvintele și sunetele pot avea un efect și mai profund, pentru că ele creează vibrații care interacționează cu corpul vostru energetic, ajutandu-l să cadă în armonie sau dizarmonie.
Incantarea următoarelor mantre în mod repetat, vă poate ajuta să vă curățați de energia negativă:
KRIM - Folosit pentru a stimula chakrele inferioare ale corpului și pentru a începe purificarea organismului.
HUM - Folosit pentru a distruge negativitatea și a împrăștia pozitivitatea și vitalitatea prin corp.
LAM - Folosit pentru a curăța impuritățile care s-au adunat în corpul tău și degajează orice blocaje energetice care împiedică prana să curgă libera prin toate canalele energetice.
De asemenea, puteți crea propria voastră mantra cu fraze și cuvinte care rezonează cu voi și vă ajuta să lepădați toată negativitatea. O altă opțiune este practicarea unei meditații ghidate, iubitoare și blândă, care vă elibera un val de pozitivitate ce poate fi extrem de vindecător.

8. Sunetele

Similar cu mantrele cântate monoton, sunetele clopoțeilor, clopotelor/tălăngilor și gongurile au fost folosite în practici precum yoga pentru a risipi spiritele negative. În lumea moderna, clopoțeii de vânt sunt cunoscuți pentru efectul lor relaxant asupra unei persoane. Vibrațiile create de sunetele din clopoței și tălăngi rezonează prin aer dezmembrând energiile stagnante și negative. De asemenea, ei vibrează cu corpul vostru energetic și vă acordează la frecvente diferite, întărindu-vă puterea psihică și spirituală.

9. Amuletele

Amuletele, brelocurile și talismanele, cu scopul precis de a proteja spiritul uman, sunt cele mai frecvente în tradițiile religioase, inclusiv elemente precum crucea creștină, Rozariul și hamsa musulmană. Aceste tipuri de simboluri sunt considerate a deține o mare putere, dar similar cu cristalele, ele reacționează la intențiile voastre. Dacă credeți că un element este lipsit de însemnătate, atunci el nu vă va oferi nicio protecție.

Autor: Anna Hunt - http://www.wakingtimes.com
Traducere: Cristina Ciobanu
Sursa imagine: http://integratingdarkandlight.com

-----  
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole