6 Moduri prin care sa stimulezi instantaneu Nervul Vag, pentru a ameliora inflamația, depresia, migrenele și multe altele

Autor: AstroCafe.ro - joi, 13 februarie 2020, 21538 vizualizari

Rolul creierului asupra inflamației corpului poate fi fundamental. Dacă suferiți de probleme digestive, tensiune arterială ridicată, depresie sau orice afecțiune inflamatorie, vă rugăm să citiți mai departe. Permiteți-mi să explic posibilele implicații pas cu pas.

În primul rând, nervul vag este cel mai lung nerv din corp, care își are originea în creier ca fiind nervul cranian zece (X), se deplasează în jos de la gât și apoi trece în jurul sistemului digestiv, ajungand la ficat, splina, pancreas, inimă și plămâni. Acest nerv este un jucător major al sistemului nervos parasimpatic, care este partea de „odihnă și digerare” (opus sistemului nervos simpatic, care este „lupta sau fugi”)

Tonusul vagal

Tonusul nervului vag este esențial pentru activarea sistemului nervos parasimpatic. Tonusul vagal se măsoară urmărind ritmul cardiac alături de ritmul respirator. Frecvența cardiacă creste puțin atunci când inspirati și încetinește puțin când respirați. Cu cât este mai mare diferența dintre frecvența cardiacă prin inspiratie și ritmul cardiac de expiratie, cu atât tonusul vagal este mai mare. Tonusul vagal mai mare permite corpului tău sa se relaxeze mai repede după stres. 

Cu ce este asociat tonusul vagal înalt?

Tonusul vagal ridicat îmbunătățește funcția multor sisteme ale corpului, determinând o mai bună reglare a zahărului din sânge, risc redus de accident vascular cerebral și boli cardiovasculare, tensiune arterială mai mică, digestie îmbunătățită prin o mai bună producție de acid gastric și enzime digestive și migrene reduse.

Tonusul vagal mai mare este, de asemenea, asociat cu o stare de spirit mai bună, anxietate redusa și o mai buna rezistență la stres. 

Unul dintre cele mai interesante roluri ale nervului vag este faptul că „citește” microbiomul intestinal și inițiază un răspuns pentru a modula inflamația, dacă detectează organisme patogene mai multe fata de cele nepatogene. În acest fel, microbiomul intestinal poate avea un efect asupra stării de spirit, a nivelului de stres și a inflamației generale.

Cu ce este asociat tonusull vagal scăzut?

Tonusull vagal scăzut este asociat cu afecțiuni cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale, depresie, diabet, sindrom de oboseală cronică, afectare cognitivă și incidenta mai mare de afecțiuni inflamatorii. Afecțiunile inflamatorii includ toate bolile autoimune (artrita reumatoidă, boli inflamatorii intestinale, endometrioză, afecțiuni tiroidiene autoimune, lupus și multe altele).

Cum stimulam nervul vag:

În videoclipul de mai sus, tonusul vagal a fost crescut printr-un dispozitiv care stimulează nervul vag. Vestea bună este că ai acces la asta de unul singur, dar necesită o practică regulată. Într-un anumit grad, sunteți predispuși genetic la diferite niveluri de tonus vagal, dar acest lucru nu înseamnă încă că nu îl puteți schimba.

Iată câteva modalități de stimulare a nervului vag:

  1. Respirație lentă, ritmică, diafragmatică. Respirația din diafragmă, mai degrabă decât superficial din partea superioară a plămânilor stimulează și tonifică nervul vag.
  2. Deoarece nervul vag este conectat la corzile vocale, zumzetul îl stimulează mecanic. Puteți cânta o melodie sau, chiar mai bine, puteti să repetați sunetul „OM.”
  3. În mod similar, vorbirea este utilă pentru tonusull vagal, datorită conexiunii la corzile vocale.
  4. Spălarea feței cu apă rece. Mecanismul de aici nu este cunoscut, dar apa rece pe față stimulează nervul vag.
  5. Meditaţie. Meditația creste sentimentele de bunăvoință față de tine și de ceilalți. Un studiu realizat în 2010 de Barbara Fredrickson și Bethany Kik a constatat că creșterea emoțiilor pozitive a dus la o mai mare apropiere socială și la o îmbunătățire a tonusului vagal.
  6. Echilibrarea microbiomului intestinal. Prezența bacteriilor sănătoase în intestin creează o buclă de feedback pozitiv prin nervul vag, crescând tonusul acestuia. 

Implicațiile unor astfel de practici simple și de bază asupra stării dvs. generale de sănătate, în special asupra inflamației sunt importante.

Dacă suferiți de o afecțiune inflamatorie, tulburări digestive, hipertensiune arterială sau depresie, este foarte recomandată o privire mai atentă asupra tonusului vagal. 

De mai mulți ani știm că exercițiile de respirație și meditația sunt utile pentru sănătatea noastră, dar este atât de fascinant să învățăm mecanismul prin care funcționează. Sper că acest scurt articol v-a inspirat să începeți o practică de meditație, așa cum este pentru mine și, de asemenea, să căutați alte mijloace pentru a gestiona răspunsul inflamator al organismului.

Această postare a apărut pentru prima dată pe Darou Wellness. Accesați blogul lor uimitor informativ despre sănătatea tuturor lucrurilor legate de sfaturile unor medici naturopatici de top din America de Nord. 

By Dr. Shawna Darou, ND

Sursa

Astro Shop

Cele mai noi articole