4 Alimente care ajuta la o detoxifiere usoara si in siguranta

Autor: Cristina Ciobanu - vineri, 21 februarie 2014, 2131 vizualizari
4 Alimente care ajuta la o detoxifiere usoara si in siguranta

Cand te gandesti la eliminarea tuturor toxinelor din organism, te-ai putea cutremura la acest proces - mai ales cand unii experti estimeaza ca suntem expusi la 2,100,000 toxine, in fiecare zi. Desi exista numeroase moduri de a curata aceste "otravuri" din organism, multe din ele implica efecte secundare neplacute. Din fericire, exista si abordari mai blande de detoxifiere.

In fiecare zi venim in contact cu numeroase toxine si poluanti. Aceste toxine vin de la produsele chimice din covor, plastice, produse de ingrijire corporala si din aerul pe care il respiram. Dar ele vin, de asemenea, si de la apa si preferintele alimentare. Cumulativ, poluantii din mediul nostru pot avea nenumarate efecte negative asupra sanatatii si bunastarii noastre. Acesta este motivul pentru care pastrarea unei expuneri minime ar putea sa nu fie suficienta.

4 Alimente pentru o detoxifiere blanda si eficienta

1. Coriandrul este o planta importanta, care este usor de gasit si simplu de inclus in regimul zilnic. Il puteti folosi la gatit, la sucuri sau sa-l mancati crud. Puteti gasi chiar suc de coriandru, deja preparat. Coriandrul este un detoxifiant important de metale grele si mercur. El are proprietati antibacteriene si antifungice, care ajuta la reducerea inflamatiei si infectiilor, in timpul curatirii.

2. Iarba de grau este, de asemenea, un alt detoxifiant versatil. Puteti sa o cresteti singuri sau o gasiti intr-un numar tot mai mare de magazine. Este foarte puternica, asa ca incepeti incet, cu o cantitate mica de suc, in rutina vostra de zi cu zi.

3. Pectina, se gaseste in mod natural in fructe precum mere, citrice, struguri si banane. Aceasta ajuta la eliminarea metalelor grele si a altor toxine. Puteti obtine cu usurinta beneficiile acestui agent detoxifiant, prin adaugarea de alimente bogate in pectina la dieta voastra. De asemenea, puteti adauga produse cu pectina in sucuri sau apa. Fiti precauti cu produsele cu pectina, care contin MSG.

4. Alte verdeturi, precum patrunjelul, lucerna si Chlorella, sunt, de asemenea, importante pentru eliminarea metalelor grele si detoxifierea organismului. Puteti face suc din oricare dintre acestea, sau le puteti adauga in salate.

Pentru a face detoxifierea pe cat de blanda e posibil, hidratati-va, eliminati toate alimentele procesate si daunatoare, si ascultati-va corpul. Putei evita efectele secundare ale detoxifierii (crisa de vindecare), des intalnite in unele posturi si detoxifieri extreme, pur si simplu fiind atenti la semnalele corpului vostru si tinand seama de ele.

Nu asteptati - curatati-va corpul, astazi.

Elizabeth Renter


Sursa: consciouslifenews.com

Tradus de: Cristna Ciobanu

Imagine: thenakedkitchen.comAstro Shop

Cele mai noi articole