20-21 Martie, zile intense: Echinoctiul de primavara si Luna plina in Balanta

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 20 martie 2019, 18088 vizualizari

Pe 20 martie la ora 11:58 pm, Soarele isi face intrarea in Berbec. Este, asadar, Echinoctiul de primavara si inceputul noului an astrologic.

Exact asa cum la Echinoctiu ziua este egala cu noaptea, asa si noi avem de reechilibrat aspecte ale vietii noastre. Sa acordam atentie lucrurilor pe care le-am neglijat, sa privim mai atent la golurile pe care le-am generat prin lipsa de implicare sau interes.

Trecem de la energia feminina, orientata catre interior, a Pestilor, la o energie masculina, orientata catre actiune, a Berbecului.

Sunt zile destul de complicate la nivel emotional. Unii pot simti foarte intens in corp diverse stari. Pot aparea simptome inexplicabile, dar si emotii extrem de puternice ies la suprafata. Asta pentru ca, inainte sa intre Soarele in Berbec, dar si dupa acest moment- pe 21 Martie va fi Luna plina in Balanta- totul capata dimensiuni mai mari si un sentiment de urgenta, ca si cum e timpul sa curatam tot ceea ce a ramas ca impuritate, toxicitate etc, pentru a ne putea pregati de o noua etapa.

Inca avem lucruri de decelat in interiorul nostru si acordaje de facut (Mercur se afla inca in miscare aparent retrograda, pana pe 28 Martie).  E posibil ca unii dintre voi sa se fi simtit, in ultimele doua saptamani, ca intr-o centrifuga, cu disconfortul aferent, cu stari fluctuante, emotii "altfel", un fel de imobilitate, somnolenta, incapacitate fizica, lipsa de sens, de chef si vointa, incetinire a lucrurilor sau incapacitate de concentrare si de memorare. Ca si cum totul s-ar fi oprit in loc. Toate acestea au avut rolul de a ne permite sa integram valurile de energie pe care Pamantul le primeste acum si sa devenim mai constienti, prin deschidere catre un nivel de intelegere mai inalt, holistic, a vietii si rolului nostru aici.

Probabil v-ati pus intrebari, ati avut constientizari si vi s-au schimbat unele perceptii. Acum e momentul sa folosim tot ceea ce am descoperit in interiorul nostru in aceasta perioada.

Soarele in Berbec ne invita sa iesim, sa ne expunem, sa ne exprimam, sa actionam, sa manifestam si sa realizam cu curaj, ceea ce STIM ca e potrivit pentru noi ACUM. Lucrurile vor deveni mai clare doar dupa 28 Martie, pana atunci aflandu-ne in perioada de miscare aparent retrograda a lui Mercur, deci inca avem de inteles, re-evaluat si reconfigurat o serie de idei, initiative, decizii, proiecte. Inca e necesar sa lucram la a ne intelege pe noi si a intelege ce vrem exact in continuare cu viata noastra.

Ascendentul momentului este in Sagetator, cu Jupiter  tot in Sagetator in casa I. Soarele este in casa a IV-a, alaturi de Chiron, ducandu-ne cu gandul la necesitatea de a initia actiuni prin care sa vindecam rani care tin de identitate, exprimare de sine, curaj si elocventa, rani capatate inca din perioada copilariei, in familie sau in legatura cu aceasta. Si solutia ne-o da Jupiter impreuna cu semnul sau de domiciliu, iar aceasta solutie consta in explorare, invatare, deschidere... poate aflarea unor noi posibilitati de evolutie pentru noi si familiile noastre, poate noi informatii pe care le putem accesa acum, poate o noua perceptie despre trecut, un fel nou de a gandi si a ne raporta la tot ceea ce reprezinta viata noastra.

De asemenea, este timpul sa ascultam de nevoile sufletului nostru, sa analizam mai atent ce responsabilitati merita sa pastram in viata noastra si la care sa renuntam, care este pretul platit pentru unele compromisuri facute si cum putem echilibra viata intima si familiala, cu cea profesionala si sociala.

Una peste alta, pana pe 28 Martie cand Mercur va iesi din retrogradare, si respectiv 5 Aprilie cand va fi Luna noua in Berbec si practic putem in sfarsit sa demaram ceva nou si sa dam un refresh vietii noastre, avem de recapitulat, revazut, reiterat, reevaluat o serie de aspecte.

Pentru toate exista un moment potrivit. Echinoctiul este un moment potrivit pentru innoire, inceput, creatie indrazneata. E un sol minunat pentru sadit intentii si a le ingriji cum stii tu mai bine. Foloseste-l!

Acest punct al rotii anului este numit dupa Zeita Pamantului Ostara sau Eostar. Deoarece iepurii si ouale erau simbolurile sacre ale Zeitei fertile, le poti vedea folosite in mai multe sarbatori ale Echinoctiului de Primavara. Daca te simti inspirat, decoreaza-ti un altar cu aceste imagini si flori proaspete de primavara si conecteaza-te la fertilitatea vietii, pe care ele o aduc. 

------

Intre Echinoctiul de primavara si  Luna noua in Berbec, e un spatiu exceptional pentru a ne regandi optiunile, calea, atitudinea, creatia, realitatea, viata... E momentul pentru noi inceputuri. Pentru alegeri. Si initiative. Si pentru recunoasterea individualitatii, manifestarea ei si descoperirea geniului din fiecare.

Te invit pe 31 Martie la workshop-ul "UN NOU TU",  sa te asezi si sa vorbesti cu tine. Sa-ti spui adevaruri. Apoi sa-ti innoiesti gandurile. Sa eliberezi limitarile. Sa te intrebi si... sa descoperi Noi Posibilitati pentru tine si Viata ta. Sa plantezi noi seminte. Sa FII cine esti, cu tot ce esti.

Detalii aici: https://www.astrocafe.ro/evenimente/un-nou-tu-31-martie-2019-eveniment-anual-cu-nicoleta-svarlefus 

Astro Shop

Cele mai noi articole