15 MAI 2020: Cod energetic și astral de cotitură. 13Ş1R3A 5IN PAN53M13

Autor: Corina Chelaru - joi, 14 mai 2020, 23683 vizualizari

 

"Dăruiţi-vă inimile, dar fără să fie prizonierele celuilalt.
Numai braţele vieţii pot cuprinde inimile voastre în întregime;
Şi staţi împreună, dar nu prea aproape:
Coloanele templului nu sunt lipite,
Iar stejarul şi chiparosul nu cresc unul în umbra altuia."

                                    (Khalil Gibran - "Iubiţi-vă unul pe celălalt")

 

Am aşteptat-o, am dorit-o... cu speranţă, cu bucurie, unii cu teamă şi cu îndoială. Că vrem sau nu, ziua ridicării restricţiilor, pe care simbolic am botezat-o "Ieşirea din pandemie", vine şi va trece, aşa cum toate sunt în curgerea acestei lumi. Important este să înţelegem de ce vine şi ce vom învăţa după trecerea ei.

15.05.2020 este o zi cu un cod energetic şi astral care conține multe posibilităţi şi ţine în matricea sa germenii unor drumuri pe care le putem urma către creşterea, cunoaşterea şi stabilitatea fiinţei noastre întru construirea unicităţii sale.

Vibraţia interioară a zilei este 6 (1+5), ca şi suma totală a cifrelor (cifra de destin) din 15.05.2020 (1+5+5+2+0+2+0 = 15, redus: 6), ceea ce transmite un mesaj de armonie, de vindecare, de responsabilitate şi responsabilizare, de transgresare a conceptului de familie restrânsă la "eu şi ai mei" către familia mare a comunităţii. Omul a fost creat în a şasea zi şi i s-au dat în dar cele şase daruri: dragostea, înţelepciunea, compasiunea, măreţia şi dreptatea (cf. Facerea: Geneza 1:26). Omul este "punctul" (acel 1) care stă în mijlocul pentagramei (5) şi învaţă să comunice cu totul restul creaţiei, stăpânind-o prin Spirit, căci el este singurul creat cu conştiinţă, el este singurul (1) care se poate elibera din sclavia sinelui (5), aşa cum Iisus a transformat apa în vin în cele 6 vase de piatră la nunta din Cana Galileii (metaforă a alchimizării aduse de iubirea hristica).

Se ştie că în numerologie 6 este vibraţia compasiunii, a responsabilităţii pentru binele aproapelui, a armoniei, dar şi a vindecării. Şi nu întâmplător casa a 6-a din harta astrologică a României este pe Rac, semnul atât de hrănitor şi matern. Casă care pe timpul epidemiei a avut la ultimele grade (cele care indică urgenţa rezolvării problemelor din acea zonă a hărţii astrale) Nodul Nord (Destinul) în tranzit, adică ceea ce chiar trebuie să împlinim! Toţi am simţit această perioadă ca pe un avertisment divin că ceva este dizarmonic în viaţa noastră, că e nevoie de reîntoarcere la sine şi de reevaluare, timp de făcut curat în anturajul nostru şi în modul nostru de comunicare (5) şi de reconstruit identitatea (1).

Ȋn tarot, 6 corespunde cărţii "Ȋndrăgostiţilor", care reprezintă o alegere, fiind o carte sub semnul Gemenilor, cel în care abia ce a păşit Nodul Nord şi unde se mai află în acest moment şi Venus retrogradă şi Mercur. Energia Gemenilor este una duală, una în care e greu să îţi găseşti direcţia (1) şi să te uiţi dincolo de tot zumzetul vorbelor, informaţiilor şi legăturilor sociale (5). Punem deci în discuţie aici tot ceea ce a constituit sursa noastră de confort şi de plăcere (Venus retrograd) şi purcedem la eliminarea a tot ceea ce nu ne mai aduce aceste stări, cu isteţimea şi agilitatea lui Mercur, care se află acasă la el, dar care  - să nu uităm - nu-şi pierde versatilitatea şi energia sa aeriană şi greu de fixat. Cartea îndrăgostiţilor vine în Tarot după cea a Hierofantului sau a Marelui Preot, care poate simboliza şi instituţiile, necesitatea de a ne conforma regulilor, ordinea socială, vocea autorităţii. Ceea ce ne indică Universul este că a venit vremea să ne facem alegerile, luând în calcul diplomaţia, empatia şi să vindecăm rănile acestei perioade prin înţelegerea diferită a conceptului de ajutor social, de grup ca familie de valori, credinţe şi principii comune.

Revenind la data de 15.05, nu pot să nu observ că suma cifrelor din zi şi lună ne duce la un număr maestru - la 11, care este prin excelenţă numărul alegerilor făcute conştient şi asumat între două direcţii de viaţă. Vom continua să trăim în frică, în manipulare, în pânza de informaţii ameţitoare care se ţese în jurul nostru de către păianjenii autorităţilor de tip dictatorial, însetate de putere şi control sau vom alege drumul către vindecarea egoului şi a stimei de sine informându-ne, fiind treji şi conştienţi, responsabili şi asumaţi în opţiunile noastre?

Lecţiile acestui prag numerologic - 15.05.2020 - sunt 1,3,4, ceea ce înseamnă că nu vom putea rămâne duali sau indecişi şi va trebui să învăţăm să ne creăm propriul drum (1), dar numai sprijinindu-ne de cunoaştere, de folosirea plenară a capacităţilor noastre intelectuale, cu optimism şi cu curaj (3). Astfel vom crea un nou cadru de viaţă, cu reguli (4) care vor putea să ne împlinească acea dorinţă de armonie, de căldură sufletească, de umanitate şi de frumuseţe pe care ne-o cere vibraţia lui 6 despre care am discutat mai sus şi care amprentează dublu această zi, sporind încărcătura emoţională (1+5=6 şi 1+5+5+2+0+2+0= 15, adică tot 6)

Uitându-ne şi pe harta ţării noastre, vedem că pe casa 1 Luna este azi la 29ᵒ în Vărsător, iar Saturn retrograd, la 1ᵒ57, adică ne invită clar să ne detaşăm emoţional (nu mai stăm în frici, nu ne mai lăsăm impresionaţi de ştiri-bombă, nu ne mai panicăm, ci verificăm) atunci când ne proiectăm viitorul, căci Vărsătorul este prin excelenţă un judecător imparţial, proiectiv şi anticipativ.  Saturn în această poziţie ne dă un "preview" al noului sistem sub care vom funcţiona pe durata cât va intra definitiv în acest semn. Casa a 5-a are Nodul Nord, Mercur şi Venus retrogradă, deci aici, în această combinaţie de energii trebuie să găsim calea spre noul nostru Destin - reevaluarea şi reformularea conceptelor de finanţe şi de resurse în general, de îngrijire a corpului omenesc (putem şi fără "unghii artificiale", dar nu putem fără sănătate şi fără alimentaţie echilibrată), de plăcere şi de iubire (nu ne mai facem "selfie", ci poză de grup!). Nu mai putem sta în loc, nu mai putem închide porţile, graniţele, gurile, ochii şi oamenii în "izoleta" fricii şi a neputinţei, ci plecăm la drumuri noi, cu cunoaşterea pe care am căpătat-o din această experienţă existenţială.

Nu ne va fi uşor să repornim motoarele, să ieşim din toate epidemiile care ne-au bântuit în aceste două luni de "staţi în casă". A  doua jumătate a lunii mai va fi despre reînvăţarea empatiei, a apropierii umane, a acceptării necondiţionate a aproapelui nostru (chiar şi atunci când strănută sau tuşeşte!). Până pe 28-29 mai va trebui să arătăm că am învăţat să nu mai judecăm, să nu mai condamnăm, să nu le mai ştim pe toate "ca un om mare", să nu mai dăm sfaturi şi indicaţii de la înălţimea convingerilor noastre de nezdruncinat. La sfârşitul acestei luni, Mercur în tranzit va fi în opoziţie cu Mercurul natal al României, care (fatalitate! vorba lui nenea Iancu Caragiale) se află tot pe un grad "urgent" de rezolvat, 29ᵒ45 în Săgetător - adică vom trece încă un test major pe modul de comunicare, pe lumea mass-media, pe felul în care ne informăm şi în care filtrăm informaţia livrată.

Fie primit tot ce avem de împlinit şi să folosim cu înţelepciune şi cu iubire tot ceea ce ne dăruieşte "lumea de dincolo"!

Corina Chelaru

https://www.facebook.com/chipurisemnesteleAstro Shop

Cele mai noi articole