Ira Gershwin

Autor: Iulia - sambata, 05 decembrie 2009, 535 vizualizari
Ira Gershwin

Ira Gershwin a fost un compozitor de versuri american, care a colaborat cu fratele sau mai mic, George Gershwin, creand impreuna unele dintre cele mai memorabile melodii ale secolului 20.

A scris impreuna cu George mai bine de 10 piese pentru Broadway, incluzand melodii ca I got rhythm, Embraceable you, The man I love si Someone to watch over me, dar si piese Porgy and Bess.

Succesul pe care fratii il aveau cu operele lor colaborative a umbrit uneori importanta rolului creativ al lui Ira. Cu toate acestea, el a reusit sa isi mentina talentul chiar si la scurt timp dupa moartea fratelui sau, George. A scris hituri cu compozitorii Jerome Kern, Kurt Weill si Harold Arlen.

Cartea sa Lyrics on several occasions, un amalgam de autobiografie cu adnotari de antologie, a devenit o sursa importanta in studierea artei compozitorului de versuri din epoza de aur a cantecului popular american.Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole