Edith Piaf

Autor: Iulia - vineri, 18 decembrie 2009, 1377 vizualizari
Edith Piaf

Pe numele sau real Edith Giovanna Gassion, Edith Piaf este una dintre cele mai celebre cantarete ale Frantei. Marca muzicala a cantaretei a fost balada, printre cele mai cunoscute numarandu-se La vie en rose, Non, je ne regrette rien, Hymne a l'amour si La foule.

La 17 ani, Piaf a nascut o fetita, Marcelle, care a murit in 1935, la varsta de doi ani. Louis Leplee, proprietarul clubului Le Gerny, a convins-o pe micuta Piaf sa cante in clubul sau, poreclind-o "La mome piaf", adica micuta vrabie. In 1940, Jean Cocteau a scris pentru ea Le Bel Indifferent, din acest punct cariera sa urcand pe culmi inalte.

Piaf a avut numerosi iubiti, majoritatea deveniti si soti, printre care Yves Montand, Marcel Cerdan (care devine iubirea vietii ei),  Jacques Pills, Georges Moustaki si Theo Sarapo.

In ultimii sai ani de viata, Edith se simtea din ce in ce mai rau, prabusindu-se pe scena de nenumarate ori. S-a stins din viata in 1963, in aceeasi zi cu Jean Cocteau, si a fost inmormantata la cimitirul Pere Lachaise din Paris.

Astro Shop

Cele mai noi articole