Christopher Plummer

Autor: Iulia - sambata, 12 decembrie 2009, 1298 vizualizari
S-a nascut pe 13.12.1929 in Toronto, Canada.Si-a inceput cariera profesionala atat in engleza cat si in franceza la Montreal, orasul sau natal. Dupa debutul scenic la New York, in 1954, a continuat prin juca in numeroase productii de pe Broadway si din West End-ul londonez. A fost unul dintre actorii principali ai Teatrului National din Anglia, ai Royal Shakespeare Company si ai festivalului Stratford, din Canada. 
Cele mai recente roluri de succes ale lui Plummer sunt reprezenate de cel al jurnalistului TV Mike Wallace in apreciatul film The Insider si de rolul lui F. Lee Bailey in filmul de televiziune American Tragedy, o productie NBC. In continuare va putea fi urmarit in Lucky Break, film regizat de Peter Cattaneo. 

In afara de numeroase distinctii primite in Marea Britanie, SUA, Austria si Canada, Plummer a mai castigat doua premii Tony, doua premii Emmy, premiul Evening Standard, premiul Genie si multe alte nominalizari. A fost numit doctor in arte de catre scoala Julliard din New York iar in 1968 a primit din partea reginei Elisabeta a Marii Britanii, titlul de cavaler al Ordinului canadian, cel mai inalt titlu de onoare al acestei tari. In noiembrie 2001, a primit prestigiosul premiu Fovernor General’s Award pentru intreaga activitate in domeniul artelor.
Din căsătoria cu Tammy Grimes are o fiică, Amanda Plummer, născută la New York, în 1957, care este actriţă.

Astro Shop

Cele mai noi articole