Alain Delon

Autor: Nicoleta Bertea - miercuri, 04 noiembrie 2009, 1593 vizualizari
Alain Delon

Alain Delon (nascut in 1935) este un actor francez, castigator al Premiului Cesar. Drumul sau spre faima a fost unul rapid, si pana la varsta de 23 de ani era deja comparat cu Gérard Philipe, Jean Marais sau James Dean, fiind chiar numit "varianta masculina a lui Brigitte Bardot".

Fara pregatire prealabila in domeniul actoriei, Alain Delon a ajuns sa intruchipeze omul tanar, energic si adeseori corupt. Trasaturile sale iesite din comun l-au facut sa joce si personaje tandre si eroi romantici ce l-au transformat in imaginea universala a barbatului francez (asa cum pentru idealul american la momentul respectiv se gasea James Dean).

Pe parcursul carierei sale, Delon a lucrat cu multi regizori bine-cunoscuti cum ar fi Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni si Louis Malle.

Alain Delon


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole