Să lăsăm predicile gălagioase și agresive. Acum avem de învățat comunicarea deschisă și detașarea. Destinul în Gemeni (5 mai 2020- 18 ianuarie 2022)

Autor: Alice Panțâru - joi, 04 iunie 2020, 30057 vizualizari

Devine din ce în ce mai perceptibilă, mai vizibilă, axa destinului Gemeni- Săgetător, care a debutat în 5 mai 2020.

Ce este axa destinului la nivel personal?

Fiecare avem în harta natală o axă a destinului, definită prin:

1. Nodul Nord care dă indicii spre a ne răspunde la întrebări de genul:

Ce caut eu în viața mea, care este misiunea mea în lume?

Ce tip de energie am de învățat/asimilat pentru a mă simți împlinit?

Ce am ales să experimentez în această viață?

Care sunt cele mai mari atuuri ale mele, care stau ascunse sub frica de a ieși din zona de confort? 

2. Nodul Sud, indicator al energiei pe care am manifestat-o în alte existențe,  acele comportamente pe care am venit să le transformăm, vindecăm, pentru că ăsta pare a fi țelul sufletelor noastre, acela de a evolua.

Totuși, cea mai la îndemână ne este energia Nodului Sud, care ne este confortabilă, familiară și o manifestăm în prima parte a vieții până când, unii dintre noi, realizăm că acest tip de manifestare nu ne aduce deloc bucurie și împlinire. Și începem să căutăm, să lucrăm, să transformăm, să alegem calea destinului, cum spuneam, unii dintre noi. Alții pot trăi confortabil în ceea ce știu deja, fără a aduce nimic nou spiritului.

Așadar fiecare dintre noi avem aceste indicii în harta natală, la care avem de lucru toată viața.

 

Axa destinului – impactul la nivel colectiv

Pe lângă tema personală aleasă înainte de a veni în această existență, câte un an și jumătate aproximativ, vom experimenta, pe rând, lecțiile tuturor axelor de destin, trecând prin tot felul de provocări pe care învățăm (sau nu) să le abordăm cu din ce în ce mai multă înțelepciune.

 

Lecția perioadei trecute la nivel de individ și de societate

Din 6 noiembrie 2018, timp de 18 luni, a fost activă axa Rac-Capricorn, iar manifestarea ei mai intensă a putut fi observată în special spre sfârșitul tranzitului, când am fost scoși din jocul social (Capricorn), și trimiși acasă (Rac), să ne ocupăm de casă, atât ca spațiu de locuit, dar mai ales, să ne regăsim acel "acasă" interior. De fapt, pe întreaga perioadă a acestei configurații mulți au ales calea sufletului, au mers mai mult către inimă, și-au explorat emoțiile, au început să facă alegeri autentice, în concordanță cu propriul adevăr. "Cât de importantă este pentru mine poziția socială?" "Ce înseamnă pentru mine faptul că îmi reprim emoțiile, că iau lucrurile prea în serios și nu mă pot relaxa?", sunt câteva întrebări ce ne-au trecut prin minte odată cu axa Rac- Capricorn.

S-au simțit din plin restricțiile impuse de autorități cu forța, sigur, susținute și de celelalte poziții ale unor planete "grele" ca Saturn și Pluto. Totuși, în spatele acestor impuneri forțate, dictatoriale, se ascunde și Nodul Sud, frecvența joasă de manifestare a Capricornului, care poate fi lipsit de scrupule, dominator, dornic de control cu orice pret, cu ambiție nemarginită de deținere a puterii.

 

Nodul Nord în Gemeni, provocarea următorului an și jumătate

A venit rândul unei noi lecții, din 5 mai 2020 până pe 18 ianuarie 2022, când, atât la nivel individual cât și colectiv, va trebui să ne dezvățăm de apucături neconstructive de tip Săgetător (Nodul Sud) și să asimilăm tot ce are semnul Gemenilor mai bun de oferit. Vă întrebați poate, "dar ce legătură au toate astea cu mine, că eu nu sunt nici Gemeni, nici Săgetător?". Da, dar fiecare dintre noi avem aceste energii conținute în noi, care se manifestă într-un domeniu de viață ce poate fi descoperit prin analiza hărții natale.

Săgetătorul este filosoful. Propăvăduitorul și deținătorul Adevărului absolut. Dureros de sincer în transmiterea lui. Și vedem asta acum, din plin. Care mai de care mai înverșunat în a-și impune cu forța părerea, convins că are dreptatea absolută iar ceilalți sunt niște proști. Pe frecvența joasă, Sagetătorul are multă furie înmagazinată, și o revarsă cu agresivitate, pentru a-și impune punctul de vedere. Poate fi arțăgos, jignitor, nerăbdător și mult prea direct. Ascunzându-se în spatele adevărului, este lipsit de tact și de diplomație, fără compasiune sau grijă față de sentimentele altcuiva sau față de posibilele consecințe. Vă miroase a așa ceva în ultimele săptămâni? Auziți predici gălăgioase despre idealuri înalte? Vedeți ochi dați peste cap când expui o opinie diferită? Vedeți exagerări, infatuări, fanatism, încălcări ale limitelor, prelegeri lungi, egotice, pentru trâmbițarea adevărului? Este energia de tip Săgetător, în direcția ”greșită”. Este ceea ce iese la vedere din noi, pentru a fi transformat, elevat cu adevărat.

Și cheia este la Gemeni. Semn opus Săgetătorului, Gemenii se ocupă tot de cunoaștere, dar de un alt tip, mai practic, rațional. Când ne poziționăm pe un piedestal, cu pretenția ca ceilalți să ne asculte mâlc, să ne amintim că în perioada aceasta avem de învățat să îi ascultăm pe ceilalți. Gemenii se joacă, fac schimb de idei, și nu se iau atât de tare în serios. Cheia este comunicarea. Aceea reală, în care dai timp interlocutorului să se exprime. Aceea în care legătura cu celălalt este autentică, prin interacțiuni simple, nu pe căi sofisticate.

Tot ceea ce apare în această perioadă, este pentru a ne pregăti pentru noua lume sub semnul Vărsătorului, în care avem nevoie de flexibilitate, agilitate, cooperare. O era a informației, a cunoașterii, a comunicării, a vitezei. Și trebuie să începem să învățăm lucrurile simple, practice, să lăsăm "filosofelile" și dogmele învechite. Ni se activează curiozitatea, schimbul de idei, doar așa iese la lumină inspirația, iar conceptele complexe se restrâng la lucruri ușor de înțeles de toată lumea. Gemenii scot la iveală mesajele Universului, aceasta fiind treaba lor pe Pământ. Ei sunt un canal de transmitere a informațiilor, de aceea, ideal este să fim cu urechile ciulite, pentru că mesajele primite în această perioadă sunt extrem de valoroase. Vom fi suprastimulați mental, vom fi multitasking, plini de creativitate și entuziasm. Ne vom juca cu ideile, vom învăța respectul pentru cuvinte și vom înțelege ce creează ele, odată rostite. 

Vom avea de ales între două direcții:

  1. A fi singuri în căutarea filosofiei de viață și a adevărului idealist, și strigarea lui din vârf de munte; a ne crede mai grozavi și mai deștepți decât ceilalți; impulsivi, insensibili și intoleranți față de sentimentele și părerile celor din jur, sau
  2. A coborî între oameni, în căutarea bucuriei ce vine din lucrurile simple, aproape de casă; a învăța să trăim în armonie alături de semenii noștrii, împreună cu care să găsim cele mai inedite și eficiente soluții la problemele punctuale ale noii realități pe care să le și punem în practică.

Universul ne îndeamnă să alegem a doua direcție și ne pune la dispoziție tot echipamentul necesar pentru a fi în spiritul ei.

Alice Panțâru

www.injoy.ro Astro Shop

Cele mai noi articole