Ne ajung din urmă situații vechi. Atmosfera astrală IUNIE 2020

Autor: Anca Stoica - duminica, 31 mai 2020, 32224 vizualizari

Din perspectiva astrală, luna Iunie este bogată în evenimente care ne vor impulsiona să acționăm spre folosul nostru, dar și al celor din jur. Prima parte a lunii este luminoasă, veselă, ne îmbie și susține comunicarea, socializarea, călătoriile, studiile, relațiile cu copiii, cu tinerii în general.

A doua parte a lunii ne va predispune la introspecție, emoții exacerbate, tăcere, orientare spre familie, casă, confort material, sufletesc, domestic, lăsând cumva în umbră tumultul relațional din sfera socio-profesională. Dialogurile vor fi umbrite, fiind sprijinite mai mult cele cu membrii familiei, cu neamurile, cu persoanele dragi și de încredere, iar temele reprezentative vor fi legate de casă, familie, bunuri patrimoniale, reorganizarea spațiului locativ.

Însă se vor evidenția mai mult situațiile vechi, deja cunoscute, pentru care este nevoie de reveniri, revizuiri, îmbunătățiri. Noutățile nu prea își vor face loc în această lună, deoarece chiar avem de rezolvat restanțele personale și profesionale din lunile anterioare.

Semnele zodiacale foarte active în această lună sunt Gemenii, Săgetătorul, Racul și Capricornul. Dispunerea planetelor în aceste Semne, dar și în celelalte plus aspectele astrale ce se vor forma ne sprijină acțiunile cotidiene în mod nebănuit. Depinde de fiecare dintre noi cum folosi energiile astrale pentru a ne duce traiul cum considerăm de cuviință. Însă, cu siguranță că vor fi și situații care nu prea mai depind, acum, de noi, iar Mâna divină își va face simțită prezența în fel și chip, conform maximei celebre după faptă și răsplată.

Avem nouă evenimente astrale cu impact major asupra pământenilor, astfel că în cosnecință, energiile astrale care se vor revărsa asupra noastră ne vor solicita din plin mentalul, dar și corpul fizic.

Primele evenimente se produc în seara zilei de 5 Iunie, fiind vorba despre formarea aspectului de Lună plină și formarea unei eclipse de Lună în Semnul zodiacal al Săgetătorului. Este vorba despre un final de etapă personală și/ sau profesională. La nivel macro, se vor evidența situații legate de domeniile medical și învățământ. Probabil că se vor lua hotărâri definitive, vor fi unanim acceptate, nemaifiind loc și timp, dar nici disponibilitate sufletească din partea nimănui, să tergiversăm lucrurile. Segmentul muncii în general va marca un final clar referitor la condiții de muncă, relații profesionale, activitate profesională propriu-zisă. Totuși, fiind în desfășurare și o eclipsă alături de Venus retrogradă în Gemeni, momentul este unul disonant. În umbră există detalii care ne scapă tuturor, detalii care vor atrage după ele tot soiul de neplăceri și răsturnări de situație, când și cum ne așteptăm mai puțin.

Planeta Mercur se află în Semnul Racului, iar pe 18 Iunie își încetinește mersul, abordând ceea ce numim mișcarea aparentă retrogradă. Asta înseamnă că vom reveni asupra deciziilor și acțiunilor trecute, mai ales în ceea ce privește segmentul domestic, relațiile familiale, echilibrul între partea familială/ personală și cea profesională, din nou învățământ, educație, relația părinți-copii.

În dimineața zilei de 21 Iunie, Soarele va intra în Semnul zodiacal al Racului, marcând Solstițiu de Vară, aspectul de Lună nouă și o eclipsă de Soare. Este o zi foarte puternică din punct de vedere energetic. Bine că este Duminică și activitatea socio-profesională este redusă! Se deschide o etapă care va evidența din nou segmentul muncii și segmentul sănătății.

Cum va fi Vara 2020? Interesantă, bulversantă, surprinzătoare, punctată cu note misterioase și agresive, cu schimbări care nu vor fi foarte evidente, schimbări care se pregătesc discret în umbră. Vom simți clar că vânturile adie în cu totul alte direcții decât credem sau ne dorim noi. Reacțiile noastre vor fi dificil de controlat și înțeles, astfel că este bine să facem eforturi suplimentare pentru a ne ține firea și a merge o dată cu valul. Cu siguranță va ieși și ceva bun din tot ce se petrece mai mult sau mai puțin vizibil.

Planeta Venus își continuă traseul prin Semnul Gemenilor, iar pe 25 al lunii își va relua mersul direct, ajutându-ne astfel să revenim la relații mai bune. Multe relații se vor revizui în urma acestei retrogradări sau chiar se vor finaliza. Însă, este bine să luăm aminte la toate tipurile de relații în care suntem implicați, deoarece, deciziile și acțiunile noastre din această perioadă, mai ales cele referitoare la planul afectiv, sentimental, relații cu copiii vor avea impact vreme de opt ani de zile de acum încolo. Altfel spus, dacă acum nu ne dezmeticim (sau nu acceptăm) și forțăm lucrurile sau ne agățăm de vreo relație care șchioapătă, neplăcerile se vor întinde multă vreme și se vor finaliza abia peste opt ani.

Neptun, planeta iluziilor, a legăturilor cu Planurile divine aflată în Semnul zodiacal al Peștilor va intra în mișcare aparentă retrogradă pe 24 Iunie. Asta înseamnă că ne va induce mult mai ușor iluzii referitoare la diverse credințe, filozofii, situații de viață la care vom reacționa pe baza emoțiilor și a unui subiectivism greu de înțeles și explicat în cuvine.

Ultimul eveniment astral al lunii este intrarea planetei Marte în Semnul zodiacal al Berbecului pe 28 Iunie. Alături de Chiron și de Luna neagră va alcătui un butoi cu dinamită foarte sensibilă, ce va sta să explodeze la momentul potrivit. Marte în Berbec este la el acasă (revine după aproximativ doi ani și să te ții festin!), se simte bine aici și după luni bune de cumințenie, restricții, acțiuni discrete, ascunse, alunecoase, acum ne va împinge să acționăm deschis, clar, în forță.

Concluzionând, avem nevoie de prudență, calm, răbdare, cumpătare, înțelegere și toleranță față de tot și toate. Trebuie să conștientizăm și să acceptăm faptul că ne aflăm la o mare răscruce, că trăim vremuri memorabile, fără precendent și putem trece cu bine peste toate, reformulându-ne la nivel personal conform noilor vremuri. Plasându-ne pe o coordonată pozitivă, constructivă chiar putem face salturi evolutive importante și unice în istoria umanității.

Cugetarea lunii IUNIE:

Eșecul este o treaptă către succes. Nu vă lăsați niciodată descurajați de un eșec. Ridicați-vă din nou și faceți față, cu curaj, dificultăților.” – S. Sivananda   

astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole