Marte retrograd: Dezgroapă-ți viitorul din visul adormit!

Autor: Valeriu Pănoiu - sambata, 05 septembrie 2020, 23945 vizualizari

 

De la sfârșitul lunii iunie 2020 până la început de ianuarie 2021 stăm sub semnul unui tranzit vulcanic: Marte în Berbec. Este tranzitul care ne-a făcut să afirmăm că 2020 este an de acțiune, anul marelui curaj, anul motoului acum ori niciodată.

Distracția maximă începe însă pe 10 septembrie 2020 și durează până pe 14 noiembrie 2020. Marte retrogradează și dă să stingă focul turnând gaz. Retrogradarea unei planete mută centrul atenției din exterior către interior. Ne interesează mai puțin ce așteaptă alții de la noi, devenim mai indiferenți la contextul social general, ne preocupă mai puțin să-i convingem sau să-i depășim pe alții. Marte retrograd vine înainte de toate cu înțelepciunea că fiecare are drumul lui în viață. Și că fiecare este responsabil pentru propriile alegeri. Și că nu e treaba noastră ce fac ceilalți.

Marte retrograd la el acasă, în primul semn al zodiacului, ne aduce un val de energie interioară, o motivație puternică de a acționa, de a face schimbări, de a ne arunca înainte cu un curaj pe alocuri nebun. O motivație care vine din profunzimile ființei și dintr-un trecut pe care am încercat să-l ținem sub control și nu mai putem. Între 10 septembrie și 14 noiembrie dezgropăm dorințele pe care le-am suprimat sau pe care nu a fost timpul să le aducem la suprafață. Acum e timpul să trecem la fapte și să ne punem pe treabă!

Viitorul se poate rescrie cu litere de aur dacă săpăm adânc

în noi până la minele potențialului nostru ascuns.

Facem o călătorie în timp și ne întoarcem la scopuri și obiective pe care nu le-am putut atinge atunci când s-au născut în mintea noastră. Acum este vorba strict despre ce ne dorim noi, nu despre ce pretenții au ceilalți, indiferent cât de apropiați ar fi. Dacă nu acționăm, riscăm să ne zbatem în conflicte interioare care să ne îmbolnăvească sau să ne atragă în conflicte exterioare, cu certuri și scandaluri la pachet. Marte retrograd nu ne prea dă de ales. Dacă nu ne ocupăm de ceea ce ne strigă în noi și nu vrea să ne lase în pace, ajungem să trăim viața altora până la sufocare.

Ori facem pace cu noi, ori trăim în conflict cu lumea!

Asta ne spun și cuadraturile pe care Marte retrograd le face cu planetele din Capricorn: cu Saturn (29 septembrie), cu Pluto (9 octombrie), cu Jupiter (19 octombrie). E cazul să nu mai așteptăm nimic de la Stat, de la Guvern, de la sisteme, de la instituția din care facem parte sau de la alte instituții. Oricum suntem pe cont propriu! Așa că acțiunea individuală, lansarea pe propria orbită, inventarea unei realități paralele sunt cursurile benefice de acțiune. Dacă simți că nu ai șanse și oportunități, oferă-ți-le singur!

Dacă nu ai loc în lumea în care trăiești, foarte bine!

Creează o lume nouă, iar ceilalți te vor urma!

Marte retrograd în Berbec ne susține să ne urmăm pasiunile și să le materializăm. Dorințe, aspirații, idealuri de demult au crescut în noi atât de mult încât acum dau pe dinafară, iar dacă nu le naștem, trăim cu sentimentul că facem implozie. Energia, forța, nebunia însoțesc acest tranzit. Bineînțeles, doar cei ce știu cine sunt și doresc să se exprime la cel mai înalt nivel al lor culeg roade. Pentru ei, nu există limite, iar Universul le vine în ajutor cu oameni și oportunități. Cei ce vor să facă în acest interval o schimbare care să-i elibereze de constrângeri, nemulțumiri, frustrări au cale liberă.

Marte retrograd în Berbec obligă:

Fii cine ești, fă ce te reprezintă și o să ai ce meriți!

Pune-ți întrebările corecte:

Ce te motivează?

Ce-ți lipsește și ce poți face ca să-ți umpli golurile?

Ce ți-ai dorit să faci și ai tot amânat?

Trezește-te în realitatea visului care dormea în tine!

Marte retrograd pentru fiecare zodie și Ascendent

Berbec: răsturnări de situație, decizii radicale, schimbări de direcție, acțiuni de care nu se credea capabil.

Taur: intervenție divină, situații limită, rezolvări spectaculoase, închideri de cicluri.

Gemeni: planuri vechi puse în practică, oameni noi, protectori, acces la cercuri sociale înalte.

Rac: reinventare profesională, creștere socială, încheierea unei etape, relansare.

Leu: planuri legate de străinătate, shimbare de mentalitate, puncte de vedere noi, deschidere spre studii și cercetare.

Fecioară: investiții, tranzacții financiare, redobândirea unor drepturi, ajutor oferit spre creșterea altora.

Balanță: decizii de cuplu, îndreptarea unor dezechilibre, reconsiderarea unor asocieri sau parteneriate.

Scorpion: transformări la locul de muncă, evaluarea stării de sănătate, eliminarea unor surse de stres.

Săgetător: relațiile de iubire la control, revizuirea relației cu copiii, nevoie de exprimare, de a ieși în față, creativitate și recunoaștere.

Capricorn: regândirea condițiilor de locuit, decizii în viața de familie, reglarea relației cu părinții sau copiii, nevoie de a găsi locul potrivit, atât personal cât și profesional.

Vărsător: studii și comunicare, examene, mobilitate, extinderea cercului de relații, prezența într-o rețea de oameni și de informații

Pești: decizii privind banii, valorificarea unor talente, limite care trebuie impuse, măsuri siguranță și protecție, asigurarea unui cadru de dezvoltare pentru alții.

Valeriu Pănoiu

https://valeriupanoiu.blogspot.com/

 

Sursa foto: https://www.mattressadvisor.com/dreams/Astro Shop

Cele mai noi articole