Marte în Berbec și alte provocări ale cerului. Ce lecții avem de învățat?

Autor: Alice Panțâru - miercuri, 18 noiembrie 2020, 20757 vizualizari

Provocatoare energia acestor zile. Asist la certuri între vecini pe grupul blocului, între părinți pe grupul clasei, în trafic, în comentarii pe facebook, nu mai zic la tv, nici nu mă mai uit, mai prind câteva secunde când zapez să ajung la desene animate sau pe netflix. Mă uit pe harta cerului zilei și mă dumiresc.

Pe Marte l-am așteptat cu brațele deschise să-și încheie retrogradarea, era așa o moleșeală și o devitalizare... însă acum, prinde putere ușor-ușor (nu complet, mai este în penumbră până în ianuarie), și iar scoate la lumină agresivitate, nerăbdare, impulsivitate, pripă. Dacă adăugăm și relația tensionată cu Luna (mai puternică în următoarele ore) riscăm să fim martorii unor erupții emoționale intense, răbufniri, lacrimi de ciudă, iar în unele cazuri, adevărate scandaluri.

Pe Venus o găsim în lipsă de tandrețuri cu Saturn, aducând în relațiile noastre pe lângă un”reality-check” aducător de picioare pe pământ, o mare sensibilitate în socializare. E posibil să ne simțim respinși, în dezacord cu societatea, unii pot fi reci, rigizi, iar unii dintre noi pot fi percepuți ca total lipsiți de empatie. 

Parcă ne vine să ne lamentăm, dar ne trece destul de repede când ne dăm seama că mai toți avem tot felul de provocări, toți am trecut prin an 2020 absolut neașteptat și dificil. Suntem cu toții debusolați, surmenați, și simțim că ceea ce urmează nu devine mai ușor, dimpotrivă.

Ceea ce putem face însă, este să alegem cum ne poziționăm în fața a tot ceea ce vine spre noi.

▶️ Reacționăm la toate opiniile care vin spre noi? Chiar este necesar să ne dăm cu părerea despre orice subiect ne apare privirii? Este opinia noastră constructivă, schimbă ceva în starea de fapt?

▶️ Este cineva din exterior responsabil pentru starea noastră de bine? Constrângerile cu care ne confruntăm sunt cu adevărat reale? Ce ne limitează de fapt - ”situația” exterioară sau e de fapt un blocaj din interior?

Și mai putem să ne întrebăm ”de ce sunt necesare aceste lecții, ce avem de învățat?” Prima idee care îmi vine în minte este că avem nevoie să învățăm să ne acceptăm diferențele, unicitatea, să privim punctele de vedere diferite cu detașare și de ce nu, curiozitate. Nu din poziția de victimă, ca și când orice este diferit de noi este un atac la persoana noastră, sau nu din poziția de superioritate, ca și când suntem deținătorii adevărului absolut. 

Eu cred că este o lecție necesară pentru trecerea în energia Vărsătorului (care devine din ce în ce mai prezentă din decembrie încolo), Vărsător care, pe vibrația lui cea mai înaltă prețuiește individualitatea, originalitatea, unicitatea. Calitățile individuale sunt prețuite de Vărsător doar puse în slujba semenilor prin cooperare, lucru în echipă, și le pune în prim plan doar în contextul în care sunt dăruite umanității cu generozitate. Egocentrismul și autosuficiența sunt perimate sub energia acestui semn. Momentan, văd Vărsătorul manifestat pe vibrația lui joasă, în care primează spiritul de turmă, încercarea de uniformizare a opiniilor, încăpățânarea în idei fixe, rebeliunea împotriva a tot și toate.

Aleg câteva cuvinte pentru aceste zile și nu numai, cu speranța să ne fie utile: empatie, compasiune, respect, răbdare, curiozitate, asumare, responsabilitate, detașare. 

Cu calm și iubire, tot înainte!

Alice Panțâru

https://www.facebook.com/alice.pantaru/ 

Imagine: www.boredpanda.com 

Astro Shop

Cele mai noi articole