Glanda Pineala

Autor: Cristina Ciobanu - marti, 18 martie 2014, 4444 vizualizari
Glanda Pineala

Glanda pineala, glanda in forma de con de pin din sistemul endocrin, este o parte esentiala a creierului, necesara pentru supravietuirea noastra. Este adesea asociata cu al treilea ochi sau chakra Ajna, iar atunci cand este activata, ne conduce catre taramurile cele mai inalte ale constiintei. Al treile ochi ne da perceptia universului din jurul nostru, prin intermediul celor cinci simturi. Prin cele cinci simturi noi avem constiinta de sine si inteligenta: sensibilitate.

Ca si chakra, al treilea ochi, glanda pineala reprezinta punctul de la care organismul primeste energie din Univers, energie care ne sustine viata; principalul punct de acces intre corpul astral si corpul fizic. Functia sa in cadrul creierului este esentiala pentru constiinta noastra reala. Fara constientizarea Universului, nu avem nici un punct de referinta in care sa avem constiinta de sine. Fara constiinta de sine, nu avem nici simtire, nici gandire logica.

Noi folosim perceptia, constiinta si simturile noastre pentru a obtine gradul de constientizare al energiei din lumea noastra, prin intermediul informatiilor din jur. Fara glanda pineala nu ar exista simturi, adica nu am avea nici o modalitate de a ne localiza hrana, perechea, siguranta, caldura si numeroasele necesitati din viata de zi cu zi, atat in natura umana cat si in regnul animal.

Glanda pineala contine pigmenti similari cu cei gasiti in ochi si este conectata la talamusul optic, prin urmare, controleaza actiunea luminii asupra organismului nostru. Glanda pineala este situata sub cortexul cerebral, unde cele doua emisfere talamice ale creierului se unesc, locul in care creierul reglementeaza constiinta, interpreteaza functiile motorii si senzoriale ale organismului si produce melatonina. Un derivat al serotoninei, care controleaza ciclul nostru de somn.

Melatonina nu este necesara doar pentru un somn bun, ci reglementeaza debutul pubertatii si lupta impotriva radicalilor liberi si nocivi. Aproape in centrul creierului, localizarea sa poate fi, de asemenea, subinteleasa ca al treilea ochi, centrul fruntii. Concentrarea pe al treilea ochi stimuleaza nu doar glanda pineala, ci si talamusul si cortexul cerebral.

La copii, glanda pineala secreta mai multa melatonina decat la adulti, pentru a inhiba dezvoltarea sexuala. Dupa pubertate, glanda pineala sa micsoreaza si elibereaza mai putina melatonina.

Glanda pineala este doar de marimea unui bob de orez, dar s-a afirmat ca ea produce dimetiltriptamina, DMT, cel mai puternic psihedelic, si probabil cea mai puternica substanta psihoactiva cunoscuta de catre om. Cu toate acestea, ea se calcifiaza si produce mai putin, pe masura ce corpul imbatraneste. Glanda se calcifiaza atunci cand da de fluor. Aceste calcifieri sunt cunoscute ca "corpora arenacea", sau nisipul creierului. Acest nisip al creierului este compus din fosfat de calciu, carbonat de calciu, fosfat de magneziu si fosfat de amoniu.

Unii spun ca motivul pentru care apa are fluor, este de a calcifia intentionat glanda pineala, scazandu-ne inteligenta, rezultand astfel o societate mai supusa. Mai dispusa sa-si urmeze liderii. Ar trebui sa ne dea de gandit faptul ca fluorizarea a inceput in jurul anilor '40, din diferite motive. Asta inseamna ca, in timp, societatea noastra se foloseste din ce in ce mai putin de glanda pineala si produce mai putin DMT.

In timp ce informatiile despre glanda pineala au fost disponibile de mii de ani, o mare parte a simbolismului religios vechi, mergand inapoi la Sumerieni, Egipteni, Vatican si multi altii, contine simboluri ale glandei pineale incorporate in acesta.

Potrivit unor oameni de stiinta, DMT este produsa in mod constant in creier, in cantitati minime. Cand DMT este utilizat ca psihedelic, utilizatorul experimenteaza un sentiment foarte intens de armonie si unitate. Producerea de DMT si constiinta in creier, este necesara pentru ca noi sa vedem mai departe si sa supravietuim in lumea din jurul nostru.

Oamenii inteleg de multe ori aceste experiente ca si flashback-uri, patrunderi in viata de apoi, a deveni una cu pacea adanca sau ca o lumina si unitatea universului. Probabil moartea in sine este ceea ce incearca sa ne invete DMT in glanda noastra pineala - aceea ca totalitatea fiintei este pace totala si unitate.

*Sursa: fractalenlightenment.com

*Traducere: Cristina Ciobanu

*Imagine: www.lightworker.com


*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!
Astro Shop

Cele mai noi articole