Finaluri fără precedent! Atmosfera astrală SEPTEMBRIE 2020

Autor: Anca Stoica - luni, 31 august 2020, 49758 vizualizari

Atmosfera lunii Septembrie este dinamică, interesantă și trasează tușe finale pe multe paliere ale vieții cotidiene. Este a 9-a lună din anul calendaristic, astfel că vibrația sa ne predispune la analize atente referitoare la situațiile și relațiile în care suntem implicați. Chiar dacă depunem eforturi să începem ceva, într-o lună de vibrație 9 nu avem șanse. Tot ce începem în Septembrie se desfășoară greu vreme de nouă săptămâni, nouă luni, nouă ani. Amintindu-ne că suntem în anul 2020, un an de început de deceniu (primul an al deceniului 20 din secolul 21) este bine să fim foarte atenți cu ce ne propunem să începem acum, deoarece se va desfășura greu și nu vom obține rezultatele scontate. Și unele decizii vor avea efecte vreme de nouă ani, iar unele acțiuni demarate acum cu eforturi mari, vor avea ecouri tot vreme de nouă ani. Cel mai indicat este să ne debarasăm de obiecte, idei, concepții, situații și relații care, fie și-au epuizat experiențele pentru noi, fie funcționează defectuos.

Știm destul de clar în ce parametri se desfășoară viața noastră de acum. Cunoaștem faptul că societatea se schimbă și că nu mai putem reveni la ceea ce a fost în Ianuarie, Februarie 2020, spre exemplu. Lumea în care trăim este o lume a limitelor, iar nerespectarea acestor limite ne duce, fie la probleme mentale și distorsionarea gravă a frecvenței pe care funcționăm acum și aici, fie la părăsirea acestei lumi. Dacă am fi, măcar din când în când, conștienți de acest aspect referitor la limite, am evita multe greșeli, ne-am însănătoși rapid, ne-am îmbunătăți viața și experiențele pe care trebuie să le trăim în această lume.

Se petrec multe evenimente astrale pe Cerul planetei noastre, iar impactul lor îl vom simți din plin. Dintre Semnele zodiacale solicitate pe parcursul lunii Septembrie se evidențiază Berbecul, Taurul, Fecioara, Balanța, Capricornul și Peștii. Deci, jumătate din Zodiac. Asta înseamnă o mare încărcătură energetică, astfel că vom avea treabă și nici vorba de relaxare, confort, comoditate sau distracție.

Primul eveniment astral este formarea aspectului de Lună plină în Semnul Peștilor în dimineața zilei de 2 Septembrie. Ascendentul momentului se află la finalul Semnului zodiacal Fecioară, asta înseamnă că este vorba despre decizii finale legate de sănătate și muncă. Discuții ample, decizii tranșante, pragmatice, însă aparențele înșeală. Peste drum de Semnul Fecioarei se află Semnul Peștilor în care Luna și Neptun, în mișcare aparent retrogradă, dansează la unison. Asta înseamnă că oricât am fi noi de pragmatici, riguroși, hotărâți și oricât de clare ar părea situațiile în care ne aflăm, în umbră guvernează iluzia, minciuna, frauda. În concluzie, este bine să nu punem bază pe ceea ce se decide la acest moment, pentru că nu este ceea ce pare. Este clar însă, că se vor finaliza multe și mărunte, iar ce anume concret, ne vom lămuri pe parcursul următoarelor șase luni.

Mercur, planeta gândirii și comunicării, traversează trei Semne zodiacale pe parcursul acestei luni: Fecioara până pe 5 Septembrie, apoi Balanța până pe 27 Septembrie și, ultimele zile ale lunii, traversează Semnul Scorpionului. Astfel, stările noastre mentale vor parcurge o gamă largă, de la pragmatism, critică multă, atenție asupra detaliilor, oscilații, indecizii, la interiorizare, accent pe teoria conspirației, secretomanie și conflict.

Venus, planeta răspunzătoare de relații, afecțiune, iubire se află în Semnul Racului până pe 6 Septembrie, apoi intră în Semnul Leului, unde ne va accentua îmbunătățirea stării de sănătate, înfrumusețarea trupului, schimbarea garderobei, în general apropierea de frumosul fizic și de armonia mediului în care trăim. Însă, ne va îndepărta oarecum de ceilalți, deoarece vom fi destul de selectivi și pretențioși față de semenii noștri.

Planeta Marte aflată în Semnul Berbecului, într-un loc foarte drag ei, pe 10 ale lunii intră în mișcare aparent retrogradă și începe să ne trimită tot felul de impulsuri distonante. Se conturează o perioadă foarte vulnerabilă, punctată cu note agresive, grabă, ignoranță, tendință la distrugere și autodistrugere, mai ales pentru nativii Berbec și pentru cei cu marcaje astrale în acest Semn zodiacal. Prudență, discernămnt, autocontrol! Focul, și la propriu și la figurat, poate scăpa foarte ușor de sub control, fie că este vorba despre afecțiuni ale corpului uman care presupun febră, inflamații, traumatisme mai ales la nivelul capului, fie că este vorba despre explozii și incendii.   

Semnul zodiacal al Capricornului este vizitat de Pluto, Jupiter și Saturn, planete aflate în mișcare aparentă retrogradă. Însă, Jupiter își reia mersul direct pe 12, iar Saturn pe 29 Septembrie. Asta înseamnă ca se vor mai detensiona aspectele sociale, se va putea discuta cu șanse bune de a ajunge la un numitor comun între instituții și foruri internaționale. Transformările sociale la nivel macro vor continua mult mai vizibil și rapid, în toate domeniile de activitate.

La amiaza zilei de 17 Septembrie se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul Fecioarei, evidențiind segmentul socio-profesional prin noutăți fără precedent. Se deschid etape noi în ceea ce privește relația profesie, îndatoriri profesionale versus casă, familie, îndatoriri familiale și domestice. În Semnul Fecioarei dansează împreună Soarele și Luna și își promit multe, iar în Semnul Peștilor, femecătorul (făcătorul de farmece) Neptun trimite din umbră, discret, opoziții la toate promisiunile celor doi Luminători de pe Cerul planetei noastre, reușind în final să le strice dansul și cele dorite, discutate, asumate.

Pe 22 Septembrie, Soarele se va muta în Semnul Balanței, producându-se totodată Echinocțiul de Toamnă. Așadar, Toamna 2020 va fi una cu foarte multe schimbări și frământări sociale, evenimente fără precedent și greu de anticipat în toată Lumea în care trăim, schimbări pe care nu le vom observa clar, nu le vom înțelege pe deplin, însă cu trecerea anilor, încet, încet vom înțelege și accepta faptul că totul se desfășoară spre binele nostru suprem.

Concluzionând, luna Septembrie este o graniță foarte subțire între trecut și viitor. Nu vom mai putea privi și nici da înapoi, iar singura direcție este înainte, chiar dacă nesiguranța, ceața, ambiguitatea, indecizia încă predomină in Lumea noastră. Evenimentele se vor desfășura în avalanșă, uneori neputînd ține pasul cu noile reglementări la nivel mondial și nici cu evoluția tehnologiei. Vom fi nevoiți de împrejurări să ne adaptăm rapid. Reacțiile majorității sunt predispuse la agresivitate, grabă, distrugere, încăpățânare, a ieși în față în moduri total nepotrivite. Iar și iar, în doze mari, constante, pe termen lung avem nevoie de: prudență, discernământ, toleranță!

Cugetarea lunii SEPTEMBRIE: „Oricine își cunoaște măsura, e înțelept, adică sfânt.” –  Fericitul Augustin

astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole