Drogurile... Ce alegem?

Autor: Cristina Ciobanu - marti, 29 aprilie 2014, 980 vizualizari
Drogurile... Ce alegem?

Drogurile si constienta nu merg mana in mana. Cineva care alege sa ia droguri, de cele mai multe ori incearca sa evite sa fie constient de tot ceea ce percepe. Multe dintre persoanele cu comportament obsesiv compulsiv sunt de fapt persoane cu perceptia foarte deschisa. Ele percep pe sute sau mii de kilometri ganduri, emotii si sentimente si nu stiu ce sa faca cu aceste perceptii. Aceste perceptii de cele mai multe ori nu pot fi definite prin cuvinte.

Multi dintre cei care recurg la droguri au un grad de constientizare foarte mare. Sa fii constient de energiile din jurul tau si de energiile din intreaga lume poate  fi foarte inconfortabil. Daca nu avem constientizarea ca aceste energii sunt doar lucruri pe care le percem si ca nu sunt ale noastre si ca nu trebuie sa facem ceva cu ele, am putea fi atrasi sa cautam sa inabusim aceste perceptii. Multe persoane care apeleaza la alcool in cantitati mari sau la alte droguri, vor de fapt sa scape de ceea ce percep, sa inchida perceptia. 

Ce se intampla de fapt este ca sub influenta drogurilor de orice fel, aceasta perceptie ramane, chiar este exponentializata, dar este blocata in cortexul senzorial iar persoana nu are acces constient la ea. Persoana este sub efectul acestor perceptii, dar neavand acces la acestea pot apare reactii automate neexplicate datorita acestui lucru.

Alt lucru care se intampla la persoanele care consuma droguri este crearea unei personalitati biochimice artificiale create de droguri. 

De multe ori, atunci cand iau droguri, multe persoane isi parasesc corpul facand posibila intrarea altor entitati in corpul lor.

E bine sa fim constienti de ce facem atunci cand alegem sa folosim droguri si sa stim ce intrebari sa punem celor care aleg acest lucru. O simpla constientizare a faptului ca ceea ce percepi nu are legatura cu tine te poate ajuta sa faci o alegere diferita si sa ai mai multa usurinta cu ceea ce percepi.

Cea mai mare adictie care exista pe pamant este adictia de ganduri si de emotii. Cea mai mare parte a oamenilor se identifica cu gandurile si cu emotiile lor. 

Cateva intrebari pe care sa le pui:

Cine as fi daca nu as avea emotii?

Cine as fi daca nu as avea ganduri?

Ce iubesc la emotiile mele?

Ce as pierde daca as da drumul emotiilor?

Ce as pierde daca as da drumul gandurilor?

Si, pentru a iesi din mecanismul automat in care tot ce percepem consideram ca este al nostru iata un exercitiu pe care te invit sa il faci:

Timp de trei zile, cat de des poti, intreaba, legat de fiecare gand, emotie, senzatie si sentiment:

Este acesta al meu? Da sau Nu? Si vezi ce constientizare iti vine. Daca nu este al tau, trimite-l inapoi de unde a venit, cu constiinta atasata.

Acest exercitiu poate fi cel mai greu lucru pe care l-ai facut vreodata deoarece presupune alegerea de a fi constient de fiecare gand, emotie, senzatie, sentiment. 

Chiar daca reusesti sa il faci pe durate de cateva minute pe zi,  iti poate oferi o libertate enorma, deoarece te scoate din automatismul in care probabil ca traiesti, si in care consideri ca tot ceea ce percepi iti apartine.

Invata sa pui aceeasi intrebare si celor din jur. Cand ii surprinzi ca se plang de ceva intreaba: Este acest lucru al tau? 

Este acum timpul sa contribuim mai multa constientizare unul altuia?

Este timpul acum sa folosim instrumente simple care pot crea mai multa usurinta in viata noastra?

Este acum timpul sa realizam ca suntem mult mai mult decat ceea ce percepem?

Ce alegi?

Dr. Carleta TibaFacilitator Certificat Access Consciousness

Carleta Tiba te asteapta pe Astrocafe.ro in fiecare marti. Informatii despre clasele pe care le sustine si multe altele, gasesti pe pagina sa: www.carletatiba.wix.com

Astro Shop

Cele mai noi articole