Curatarea cristalelor

Autor: Cristina Ciobanu - marti, 29 aprilie 2014, 11897 vizualizari
Curatarea cristalelor

Uneori, o piatra sau un cristal, de care esti puternic atras, nu se simte placut, sau o piatra pe care ai simtit-o placut inainte, nu se simte favorabil acum. Piatra sau cristalul ar putea avea nevoie sa fie curatate. Curatarea este necesara inainte de a utiliza orice piatra pentru vindecare. Cu cat este mai clara energia unei pietre de vindecare, cu atat este aceasta mai puternica. Cristalele si pietrele pretioase pentru vindecare trebuie sa fie curatate indata ce aceastea sunt achizitionate, precum si dupa fiecare vindecare. Un cristal curatat, pregatit, se simte pozitiv si luminos, infiorat si rece la atingere. Un cristal care are nevoie sa fie curatat se poate simti cald, greu sau uscat. Exista mai multe metode eficiente de curatare a cristalelor si a pietrelor pretioase.

SAREA DE MARE

Sarea de mare este cel mai cunoscut agent de purificare, in activitatea psihica si de vindecare. Ea imprastie orice fel de boala si negativitate, si este un dezinfectant fizic si psihic. Simt ca aceasta este cea mai acceptata si , probabil, cea mai puternica metoda de curatare a cristalelor si a pietrelor. O recomand cu tarie pentru curatarea initiala a unei noi pietre de vindecare si pentru orice perioada in care o piatra este supraincarcata cu energie negativa. Sarea poate fi amestecata cu apa sau utilizata uscata. Pentru a utiliza apa sarata, amestecati o lingura de sare de mare , intr-un pahar sau cana de ceramica, cu apa rece. Nu folositi containere de plastic sau metal. Puneti pietrele in solutie si lasati-le sa se inmoaie peste noapte. Pentru a utiliza sarea uscata, puneti sarea de mare intr-un pahar, sau un recipient care nu este din plastic, si ingropati cristalele, cu varful indreptat in jos, in sare. Din nou, lasati-le peste noapte. Uneori, o piatra poate necesita mai mult timp pentru a se curata, in special daca a fost folosita intr-o vindecare profunda, intensa. In acest caz, lasati-o inca o zi, doua in sarea de mare. Cand curatati coliere cu pietre pretioase, cel mai bine este sa folositi metoda cu sare de mare uscata. Asigurati-va ca folositi doar sare de mare, sarea de masa contine aluminiu si alte chimicale. Pentru aceia care locuiesc langa ocean, apa sarata poate fi adusa de la plaja, intr-un borcan, sau spalati-le usor direct in ocean. 

LUMINA LUNII

Lumina luniii este o alta metoda de curatate a cristalelor tale. Pur si simplu pune-le afara de la Luna Plina la Luna Noua. Lunile in scadere sunt perioade bune pentru a curata cristalele, de a risipi energiile vechi, si functioneaza tot timpul. Cantitatea de timp utilizat, variaza in functie de sensibilitatea vindecatorului si de cantitatea de material de care piatra are nevoie de curatare.Incercati sa va agatati colierele din pietre pretioase intr-un copac, in care lumina lunii le poate curata. (Eu personal, nu recomand niciodata plasarea cristalelor si a pietrelor pretioase in lumina soarelui, multe pietre tind sa-si estompeze culorile la soare. De asemenea, fisurile interne pot cauza craparea sau spargerea pietrei, daca este pusa la soare.)

ALTE METODE CARE FUNCTIONEAZA BINE

Ingroparea cristalelor intr-o ceasca cu ierburi uscate, de asemenea, le va curata. Plantele recomandate pentru aceasta sunt petale de trandafir, salvie, tamaie, smirna, si lemn de santal. Le puteti gasi, de obicei, la un cost redus in multe magazine. Aceasta este o metoda usoara de a curata cristalele, si un mod placut, dar dureaza mult mai mult decat metoda cu sare de mare.

Cristalele pot fi, de asemenea, ingropate in Pamant. Acest lucru este util mai ales atunci cand simtiti ca este necesara o curatare profunda. In aer liber, pur si simplu sapati in Pamant o groapa de dimensiunea cristalului, puneti cristalul cu varful in jos si acoperiti cu pamant. Cantitatea de timp necesar este la alegerea fiecaruia. Asigurati-va ca puneti un bat, sau un alt marcaj, pentru a fi siguri ca va gasiti piatra! Pentru locuitorii din apartamente, folositi un ghiveci de la flori pentru a ingropa piatra in el.

O metoda rapida de a curata pietrele de vindecare este de a le afuma cu salvie sau cedru ars. Afumarea este un mod excelent de a va asigura ca pietrele voastre sunt purificate. Pur si simplu tineti salvia sau cedrul arzand in timp ce treceti piatra prin fum. Eu fac acest lucru, de obicei, de cateva ori pentru a ma asigura ca e curatata. De asemenea, imi place sa imi curat pietrele prin afumare, dupa fiecare vindecare.

In cele din urma, daca va grabiti si simtiti ca pietrele voastre au nevoie sa fie curatate, le puteti tine sub apa rece de la robinet. Asigurati-va ca le tineti cu varful in jos spre scurgere, pentru ca energia negativa sa circule direct in jos in chiuveta! 

NU FOLOSITI NICIODATA APA CALDA, ACEASTA VA FISURA SAU VA SPARGE CRISTALELE.

Vizualizati cristalul ca fiind sclipitor, infiorat, rece, si apartinand vindecatorului.

Kellie Jo Conn

http://healing.about.com

Traducere: Cristina Ciobanu

Imagine: www.tarotvidenciaelisedefer.com

Astro Shop

Cele mai noi articole