Atmosfera lunii ianuarie 2014

Autor: Cristina Ciobanu - luni, 30 decembrie 2013, 1722 vizualizari
Atmosfera lunii ianuarie 2014

Un nou început cu mari speranțe!

Din punct de vedere social începem un an nou, o perioadă de alte douăsprezece luni în care ne punem mari speranțe. Istoria se repetă la începutul fiecărei luni ianuarie: petrecem alături de cei dragi, ne facem planuri mărețe pentru anul care se așterne înaintea noastră, iar sufletul fiecăruia dintre noi este inundat de emoția sărbătorilor sezonului alb.

Anul care tocmai s-a încheiat a fost unul destul de tensionat pe toate palierele vieții. Foarte ușor se observă faptul că în primul rând afecțiunile corpului uman au luat o amploare greu de explicat în cuvinte, afecțiuni care au putut fi controlate, ameliorate sau chiar miraculos vindecate și cu ajutorul terapiilor complementare. Pe de altă parte, analizând sectorul relațiilor umane observăm multă agresivitate, răceală afectivă, chiar despărțiri definitive la care nu ne-am fi așteptat vreodată. Emotivitatea, subiectivismul, lipsa răbdării și neînțelegerii, sau mai bine spus neacceptării, celor din lângă noi, așa cum sunt de fapt în realitate, au fost la cote uriașe.

Anul care se deschide înaintea noastră continuă atmosfera anului precedent. Situațiile delicate, tensionate în care suntem implicați se vor finaliza în a doua jumătate a acestui an. Este foarte important să avem în vedere faptul că tot ce nu ne mai este de folos în evoluția noastră pe această planetă se va dizolva, cu sau fără voia noastră. Bine ar fi să fim conștienți și centrați în sufletul nostru, să fim realiști față de nevoile și putințele noastre, dar să fim cinstiți și cu semenii noștri.

Orice relație sau situație care ne aduce suferință, limitare, stagnare, trebuie să avem curajul să o rezolvăm deschis, tranșant și cu toată responsabilitatea. De mare folos ne vor fi pe tot parcursul acestui an legătura cu divinitatea, meditațiile în locuri sfinte, rugăciunile, contactele cu oameni elevați, preoți, specialiști în diverse domenii, mai mult sau mai puțin neconvenționale.

Pe parcursul lunii ianuarie, în continuare este accentuat Elementul Apă, urmat de Elementul Pământ, apoi Elementul Aer, iar Elementul Foc îl găzduiește doar pe Uranus în Semnul zodiacal al Berbecului. Se vor forma două aspecte de Lună nouă, respectiv în Semnul Vărsătorului și în Semnul Capricornului și un aspect de Lună plină în Semnul Racului. Faptul că beneficiem de două aspecte de Lună nouă înseamnă că este nevoie să începem trasee noi de viață, unul specific Vărsătorului – altruismul, prietenia adevărată și necondiționată, abordarea disciplinelor de graniță – și un alt traseu specific Capricornului – responsabilitate, seriozitate, perseverență, abordarea idealurilor sociale bazate pe valori adevărate.

Crucea cardinală, alcătuită din Semnele zodiacale Berbec, Rac, Balanță, Capricorn rămâne în prim-planul astral, generând în continuare tensiuni majore în viața nativilor care au Soarele, Ascendentul sau planete personale în aceste Semne. Cu toții suntem vizați pe sectorul de viață aferent acestor Semne zodiacale în harta astrală natală.
În Semnul Racului se vor plimba la braț în continuare, Jupiter aflat în mișcare aparent retrogradă, Luna neagră, iar pe 16 ianuarie se va forma aspectul de Lună plină tot în  acest Semn.

În Scorpion îi avem în continuare pe Saturn și Nodul Nord Lunar, iar în Pești se află Neptun și Chiron. Intervalul în care se formează Luna plină din Rac, respectiv 15 – 17 ianuarie anunță mari tensiuni pe axa Capricorn-Rac. Este vorba despre găsirea unui echilibru între familie, rădicini familiale, valori personale și patrimoniale, și scopurile socio-profesionale, imaginea în ochii lumii și poziția socială. Într-un anume fel vom fi îndemnați din astral spre a realiza corecțiile necesare, spre a ne găsi echilibrul, atât în viața privată, cât și în cea socială.
 
Elementul Pământ este accentuat de prezența planetelor numai în Semnul Capricornului: Pluto, Venus aflată în mișcare aparent retrogradă pe toată durata lunii, Soarele până în preajma datei de 20 ianuarie și Mercur până pe 12 ianuarie. Chiar în prima zi a lunii se va forma aspectul de Lună nouă tot în Capricorn, moment care marchează o schimbare radicală și definitivă a mentalității, a relației cu Dumnezeu și o reorientare către valorile morale adevărate.

Elementul Aer își va face simțită prezența datorită planetelor din Semnul Vărsătorului, respectiv Mercur din 12 ianuarie, Soarele din 20 ianuarie, momentul de Lună nouă ce va avea loc chiar în penultima zi a lunii, iar în Balanță se plimbă agale în continuare Marte. Momentul acesta de Lună nouă din Vărsător ne va impulsiona să ne schimbăm modul de relaționare cu ceilalți, dar într-un anume fel vom fi influențați de familie sau de neamul din care provenim.

Sfatul astrologului pentru luna ianuarie: să fim vigilenți, prezenți și activi în toate domeniile vieții noastre și, nu în ultimul rând, deschiși la schimbare și nou!

Astrolog Anca Gordin Stoica

*Imagine: www.4.bp. blospot.com

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!
Astro Shop

Cele mai noi articole