Atmosfera astrală SEPTEMBRIE 2019: Munca, sănătatea și relațiile

Autor: Anca Stoica - vineri, 30 august 2019, 38803 vizualizari

Septembrie este luna în care vrem, nu vrem, ne întoarcem la activitatea profesională, la rutinele personale, reluăm cam tot ceea ce facem în afara perioadelor de vacanță. Chiar dacă pentru unii este încă vacanță, aceia sunt puțini și tot se gândesc la viața socio-profesională în care sunt implicați sau doresc să se implice.

Atmosfera astrală a acestei luni ne predispune la abordarea următoarelor direcții: îngrijirea sănătății, implicarea majoră în muncă/ activitatea profesională de la locul de muncă și relațiile cu ceilalți, în  mod special relațiile parteneriale.

Dintre Semnele zodiacale, cele mai active sunt Fecioara și Balanța. Astfel, în prima parte se evidențiază Semnul Fecioarei prin muncă, preocupări profesionale, dar și prin demersuri medicale. În partea a doua a lunii ne vom concentra pe situația partenerială personală și/ sau profesională.

În Semnul Fecioarei se află pe tot parcursul lunii Marte, planeta acțiunii și reacțiunii. Îi țin companie până pe 14 planetele Mercur, Venus și Soarele până pe 23 Septembrie. Comunicarea este foarte accentuată, mai ales aceea însoțită de tonuri înalte și de expresii tăioase. Mercur se simte excelent în acest Semn zodiacal și potențat de Marte, Venus și de Soare va scoate tot ce este mai bun din mentalul fiecărui individ. Dialoguri aprinse, lămuriri pe teme diverse, reorganizarea mentalului și chiar este posibil să ne remodelăm întregul sistem de valori morale, emoționale, spirituale și materiale.

Cel puțin până pe 14 Septembrie este o perioadă favorabilă pentru demersuri profesionale, pentru organizarea muncii, a programului personal și profesional. De asemenea, luciditatea minții, pragmatismul majorității oamenilor și orientarea spre a muncii de dragul lucrului bine făcut se vor evidenția prin luarea unor decizii bune și implicare în acțiuni constructive.

Totul este să fi prudenți în privința comunicării, să ne dozăm dialogurile și să ne gândim bine înainte de a spune ceva. Sunt situații și momente în care unele așa-zise adevăruri pot strica mult mai mult decât am crede la prima vedere.

În după-amiaza zilei de 14 Septembrie, Mercur și Venus se mută în Semnul Balanței, oferindu-ne farmec în vorbe și în manifestări, preocupări legate de înfrumusețarea trupului și a sufletului.

Dacă în Fecioară, Venus era foarte pretențioasă și foarte prețioasă, retrasă, discretă, orientată spre singurătate și spre propria persoană, în Balanță se simte mult mai mult în largul ei și ne îmbie să abordăm cu inima deschisă, relațiile, mai ales cele parteneriale.

Doar că Mercur în Balanță ne va da destul de multă instabilitate mentală și un grad mare de indecizie, astfel că și acțiunile noastre vor avea iz de ... balanță: când sus, când jos – fiind dificil să echilibrăm cele două brațe ale balanței în care ne aflăm, fie la serviciu, fie în viața personală. Ne va trebui ceva mai mult efort, înțelegere și toleranță să cădem la un consens atât cu noi înșine, cât și cu alții. Ar fi bine să avem în vedere echilibrul și echidistanța față de tot și toate plus ancorarea în realitatea înconjurătoare.

Tot pe 14 Septembrie, în dimineața zilei, pe la ora 7,30 se va construi momentul de Lună plină în Semnul Peștilor, marcând un final pe segmentele muncii și al sănătății. Poate fi vorba despre definitivarea unor proiecte profesionale, personale sau despre lămurirea și rezolvarea unor demersuri medicale.

Este un moment deosebit și pentru relațiile personale/ profesionale cu ceilalți în general. Probabil ca de la acest monent încolo să fim mult mai orientați spre propria noastră viață, spre propriile țeluri profesionale, spre a ne îngriji mai mult, spre a spune lucrurilor pe nume, astfel încât să evidențiăm clar ce anume vrem și de ce anume avem realmente nevoie.

La fel de activă va fi în continuare axa Rac-Capricorn, prin prezența Nodurilor lunare, cel Nord în Rac, cel Sud în Capricorn alături de Pluto retrograd și de Saturn care își va schimba mișcarea din aparentă retrogradă în mișcare directă pe 18 Septembrie. Este un aspect favorabil totuși această mișcare directă, astfel că vom simți destul de bine o detensionare pe segmentele de viață și activitate simbolizate de aceste Semne zodiacale în harta natală a fiecăruia dintre noi.

În dimineața zilei de 23 Septembrie, pe la ora 10,30, Soarele se va muta în Semnul Balanței, moment ce va marca Echinocțiul de Toamnă. Conform dinamicii astrale începe Toamna astronomică. Chiar dacă unele caracteristici ale zilei ies din tiparele obișnuite ale Toameni cunoscute din vechime și considerăm că Vara se prelungește, izul Toamnei îl vom resimți mai mult sau mai puțin evident.

Pentru Toamna 2019 este potrivită zicala nimic nu este ceea ce pare. Sunt probabile activități secrete, provocări majore în plan socio-profesional, activități discrete, un joc al luminilor și al umbrelor greu de definit sau de înțeles. Foarte multă instabilitate, adevăruri trunchiate, minciuni, agresivitate accentuată, grabă în vorbe și fapte. Este nevoie de foarte multă prudență, discreție personală și profesională și mai ales să evităm a lua de bun ce este la vedere, ce se vede prea ușor sau ceea ce se spune așa-zis sincer și deschis. Totul va fi îmbrăcat într-o mantie fermecătoare, creatoare de iluzii și promisiuni deșarte.

Ultimul eveniment astronomic este formarea momentului de Lună nouă în Semnul Balanței în seara zilei de 28 Septembrie. Este un moment ce va scoate în evidență copiii, generațiile tinere, nevoile, ideile, planurile lor sau planurile societății în general față de cei tineri. Este vorba despre un început, despre deschiderea unei etape în care se va vorbi mult (și se va face mult mai puțin) pentru și despre copii, despre tineri/ generațiile tinere în general. Educația și viitorul lor vor fi îndelung dezbătute, se vor propune diverse variante de dezvoltare personală și profesională a lor, iar rezultatele acestor demersuri și discuții multiple le vom vedea peste aproximativ un an de zile de acum încolo.

Nativii Săgetător și cei cu marcaje astrale importante în acest Semn zodiacal îl au aliat de nădejde în continuare pe guvernatorul lor și anume pe Jupiter. Asta înseamnă că este o perioadă foarte bună pentru redefinirea personalității, a mentalului, a filozofiei de viață, pentru îmbunătățirea segmentului de viață și activitate reprezentat de Semnul Săgetătorului în harta astrală natală.

Nativii Pești și cei cu marcaje astrale importante în acest Semn zodiacal sunt în continuare foarte vulnerabili. Chiar este nevoie de îngrijiri speciale și odihnă conștientă. De asemenea, segmentul de viață și activitate reprezentat în harta natală a fiecăruia dintre noi, de Semnul Peștilor este foarte vulnerabil și ar trebui să-i acordăm atenție sporită. Starea lucrurilor pe acest segment este incertă, ambiguă, periculoasă, potrivindu-se foarte bine și aici, zicala Toamnei 2019: nimic nu este ceea ce pare.

Nativii Capricorn și cei cu marcaje astrale importante în acest Semn zodiacal vor simți o relaxare majoră începând cu 18 Septembrie, datorită reluării mișcării directe a planetei Saturn. Astfel și pentru acești nativi și pentru ceilalți, pe segmentele de viață și activitate reprezentate de Semnul Capricornului în harta natală, se vor deschide variante noi de abordare a situațiilor în care sunt implicați, iar stările de spirit se vor îmbunătăți vizibil.

Concluzionând, energiile astrale de pe parcursul acestei perioade ne vor îndemna să ne implicăm mult și bine, atât în propria viață personală, cât și în plan socio-profesional. Este foarte posibil să fim din ce în ce mai conștienți și mai implicați în tot și toate, bucurându-ne în final de rezultatele obținute, rezultate care vor fi destul de evidente.

Cugetarea lunii SEPTEMBRIE: „Limba și aurul sunt pumnalul și otrava noastră.” – M. Lermontov  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole