Atmosfera astrală SEPTEMBRIE 2018: Soluții și rezolvări neașteptate

Autor: Anca Stoica - duminica, 02 septembrie 2018, 28741 vizualizari

Ambientul astral al lunii Septembrie ne va aduce lămuriri, soluții și rezolvări cu totul și cu totul neașteptate, în toate domeniile vieții cotidiene. Deși este foarte posibil să ne displacă mesajele, îndemnurile sau contextele ce ne vor înconjura în mod evident, vom înțelege și accepta (în sfârșit!) că viața fiecăruia dintre noi trebuie să ia o altă turnură.

Despre schimbări se tot vorbește de multă vreme, însă abia începând cu această lună vom avea puterea de a le și materializa și accepta în viața noastră cu ceva mai multă ușurință. Pe românește, iureșul personal și social abia acum începe concret și în avalanșă.

Semnele zodiacale cele mai active pe tot parcursul lunii sunt Taurul, Scorpionul, Leul, Vărsătorul, Fecioara și Peștii. Pentru că sunt implicate Semnele fixe (Tarul, Scorpionul, Leul, Vărsătorul) și Semnele mutabile (Fecioara, Peștii), asta înseamnă că este vorba despre acțiuni, situații, relații începute cu multă vreme în urmă, care acum trebuie fie redefinite, fie sfârșite, dar nu oricum, ci lămurite pe de-a întregul.

Singurele Semne zodiacale care vor privi cu indulgență la ce se petrece vor fi Racul și Gemenii, deoarece nu conțin planete. Însă, discret se vor remarca prin prezența Lunii în anumite zile. De aceea este bine să fim prudenți în următoarele zile astfel: pe 5 și pe 6 Septembrie se activează sectorul familiei și al spațiului locativ. Asta înseamnă că sunt posibile discuții aprinse, implicare în treburi gospodărești de anvergură, trasarea unor planuri familiale pe termen lung.

Totuși, ziua de 5 Septembrie are o energie deosebită, pentru că planeta Saturn aflată vizavi, în Semnul Capricornului, își va relua mersul direct și poate induce multe disonanțe, de genul amânări, întârzieri, sau chiar opoziții neașteptate din partea membrilor familiei și a celor dragi în general.

În intervalul 2 – 4 Septembrie și pe 30 ale lunii se activează puternic mentalul și comunicarea, ca și cum numai în aceste zile vom avea credința fermă că trebuie să spunem tot, să aflăm tot, să socializăm cu oricine ne iese în cale, indiferent de consecințe. Subiectivismul, superficialitatea, disiparea eforturilor în relații și discuții inutile vor fi la cote înalte, de aceea și în aceste zile este nevoie de atenție, calm, toleranță și tăcere.

În Semnul Taurului se află în continuare în mișcare aparent retrogradă, planeta Uranus în opoziție cu Jupiter și cu Venus (din 9 Septembrie) în Semnul de vizavi, Scorpionul. Fixismul și conservatorismul oferite de aceste Semne vor fi tulburate foarte mult de influxurile acestor planete. Pentru nativii acestor Zodii, pentru cei cu Ascendentul în ele, dar și pentru toți ceilalți pe sectoarele de viață marcate de aceste Semne zodiacale, răsturnările de situație vor uimi atât prin conținut, cât și prin forță.

De fapt este o perioadă excelentă pentru rezolvări necesare, chiar spectaculoase pe alocuri. Este vorba despre acele schimbări conștientizate, dorite demult, dar care nu au putut fi materializate.

Până pe 6 Septembrie, Mercur se află în Leu. Plecând din Leu, unde a retrogradat și a încins mult și bine mentalul la toate nivelurile, scăpăm de o mare tensiune interioară, dar și inter-relațională.

Mutarea lui Mercur în Semnul Fecioarei, Semn în care se simte minunat, fiind domiciliul său, va aduce un soi de calmare mentală, ordonarea gândurilor, corență în decizii și în dialoguri. Tot in Fecioară se află și Soarele până pe 23 ale lunii, astfel ca vom deveni încet, sigur și discret mult mai ancorați în realitatea cotidiană, pragmatici, orientați spre muncă și îngrijirea sănătății.

Din 11 ale lunii intră în scenă Semnul Vărsătorului, prin revenirea planetei Marte. Pentru că și Luna neagră se află în acest Semn, tandemul alcătuit de cei doi (Marte-Lună neagră) predispune la situații deosebite, total neașteptate, unele punctate cu note agresive și chiar ciudate pe alocuri.

Pe de altă parte, revenirea lui Marte în Vărsător, după o retrogradare îndelungată și pe Capricorn și pe Vărsător, va duce la rezolvarea situațiilor neplăcute, vechi din  sectoarele de viață marcate de influența acestor Semne în harta fiecăruia dintre noi. Însă provocările majore vor fi pentru nativii Leu,Vărsător, Capricorn și Rac. 

Momentul de Lună nouă și cel de Lună plină se vor construi pe 9 în Semnul Fecioarei (Luna nouă) și respectiv pe 25 Septembrie în Semnul Berbecului (Luna plină).

Momentul de Lună nouă din Septembrie marchează începuturi în toate domeniile de activitate, ca și cum de la acest moment vom începe munca propriu-zisă, activitatea profesională și tot ce derivă de aici. Vom avea mult de de lucru, sunt posibile noi locuri de muncă în varii domenii de activitate, iar mulți fie se vor reorienta profesional, fie își vor dori să muncească mult mai mult decât au făcut-o până acum. În paralel, sănătatea capătă noi valențe, atât la nivel personal, cât și la nivel colectiv.

Momentul de Lună plină reiterează cele petrecute la momentul de Lună nouă, dar se finalizează cumva o etapă, lămurindu-se sau rezolvându-se secvențe disonante din câmpul muncii, indiferent de domeniul de activitate. Însă tema principală a acestui moment va fi capitolul financiar, respectiv banii obținuți din munca proprie.

Deci, la momentul de Lună nouă din 9 Septembrie ne punem pe muncit, ne luăm angajamente ferme, pornim la lucru cu toate pânzele sus, iar la momentul de Lună plină aflăm și cum ne vor fi (sau nu!) răsplătite toate acestea.

În următoarele zile și intervale, energia astrală care se revarsă asupra întregii planete ne predispune la fluctuații energetice majore: 2, 4, 9, 12, 14, 17, 20 – 22, 24, 25, 30. Prudență, răbdare, toleranță! Sunt zile bune doar pentru activități de rutină, ușoare, somn, dietă și pentru  a exersa tăcerea.

Cugetarea lunii Septembrie: „Oriunde ai privi, dai peste o sursă de inspiraţie: cărţile, literatura, tablourile, peisajele, totul. Şi faptul că pur şi simplu trăieşti este o inspiraţie.” – G. Rossdale  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole