Atmosfera astrală OCTOMBRIE 2020: reSTART pe toate planurile vieții!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 30 septembrie 2020, 44027 vizualizari

Iată o perioadă în care începuturile se vor simți din plin, indiferent de situațiile în care ne aflăm. Vom fi foarte dinamici, extrovertiți până pe la mijocul lunii, implicați în tot ce ține de social și de mediu înconjurător.

Și la propriu și la figurat, chiar este o perioadă care va marca, discret deocamdată, un început important, cu efecte pe termen lung. De fapt, știm despre ce este vorba, deoarece trendul social în care ne aflăm acum a debutat cu mult timp în urmă, respectiv în 2008, când Pluto a intrat în Semnul Capricornului.

Schimbările socio-profesionale vor fi din ce în ce mai vizibile și chiar benefice pe alocuri. Depinde și din ce perspectivă privim situația, însă dacă ne plasăm pe o coordonată pozitivă, constructivă, constatăm că tot răul este spre bine.

Totul se petrece cu un rost în Universul în care trăim, nimic nu este întâmplător și în haosul, aparent, din jurul nostru, există o ordine coordonată de Sursa divină. De mare folos ne este să cunoaștem felul în care funcționează cu adevărat Lumea în care trăim, să ținem cont de Legile divine care guvernează această Lume și să le respectăm. În acest fel, am consta că viața este, de fapt, simplă, frumoasă, amuzantă și doar un film în care jucăm diverse roluri.

De-a lungul lunii Octombrie se disting opt evenimente astrale. Este vorba despre două momente de Lună plină, Luna nouă, despre schimbarea Semnului zodiacal pentru unele planete și despre retrogradarea celebrului Mercur, planeta gândirii și a comunicării.

Ziua de 2 Octombrie marchează două evenimente. Chiar în primele minute ale zilei se formează aspectul de Lună plină în Semnul Berbecului, răscolindu-i profund pe nativii săi, însă și pe toată lumea de altfel, pe segmentul de viață marcat de Berbec în harta natală. Momentul evidențiază segmentele familial, domestic și social, profesional. Este un final de etapă, care ne va predispune la a ne întoarce privirile spre viața personală și familială. Probabil ne vom focaliza, de la acest moment încolo, mai mult pe activitatea domestică, pe relațiile familiale, poate chiar și pe o activitate profesională desfășurtă de acasă sau alături de membrii familiei. Legăturile cu locurile natale se pot consolida sau rupe definitiv, după caz.

Tot pe 2 Octombrie, de această dată spre finalul zilei, Venus intră în Semnul Fecioarei. Drept consecință, ne vom orienta spre sănătate, igienă, nutriție, spre a muncii de dragul muncii, a muncii cu plăcere, astfel încât să avem și satisfacția muncii realizate, și plata aferentă să fie pe măsură.

Deși, atunci când îți place cu adevărat ceea ce muncești, nici numai contează dacă obții venituri mari, mici, fluctuante sau deloc. Trăim din energia degajată de acea activitate desfășurată cu drag, cu respect, spre binele nostru suprem. Pe de altă parte, pur și simplu se creează și alte contexte prin care suntem sprijiniți să dobândim tot ce avem nevoie din punct de vedere material și astfel să ne continuăm traiul liniștit și îndestulat. Aceasta este una dintre Legile acestei Lumi, iar dacă ținem cont de ea, obținem realizări fabuloase și pentru noi, și pentru alții.

Pentru amor, nu este vremea potrivită. Venus în Fecioară este frumoasă, pretențioasă, selectivă, capricioasă, mofturoasă, castă, plină de toane și figuri. Are mai mult drag de propria persoană, de animale, de plante, de mediul înconjurător, de muncă în general, și mai puțin drag sau deloc, de a aluneca pe panta poeziei, a serenadelor și a bomboanelor roz oferite de semeni. În Fecioară, Venus este pragmatică, orientată spre social și profesional, ferindu-se de alți semeni, pentru că aceștia i-ar putea aduce microbi periculoși în Universul ei (mai mult mental) de tip farmacie.

Însă, ne amintim că vizavi, în Semnul Peștilor se află Neptun în mișcare aparentă retrogradă și va trimite raze subtile spre tot ce este și tot ce vrea să facă Venus în Fecioară. De aceea, este bine să ne cântărim acțiunile și relațiile, deoarece există o umbră, un soi de ceață care se abate exact în momentul în care am concluzionat că ne-am făcut treaba bine, acasă sau la serviciu sau când considerăm că am atins un punct favorabil într-o relație de orice natură ar fi ea.

Pe 3 Octombrie, Pluto își reia mersul direct în Semnul Capricornului, alăturându-se lui Jupiter și lui Saturn. Acești trei grei ai Sistemului nostru solar ne conduc spre o altă etapă socială și profesională. Poate că profesional nu pare atât de evident că lucrurile se schimbă sau nu credem, nu acceptăm că lucrurile chiar se schimbă.

Însă, din perspectiva socială se va vedea clar că toate tipurile de relații se modifică. Distanțarea, repoziționarea față de ceilalți, mai ales față de cei care au situații materiale, financiare, sociale, profesionale așa-zis înalte, vor fi definitive. Ceea ce era înalt odată în societate, ceea ce consideram situații favorabile, oameni bogați, de acum încolo fie vor intra definitiv în umbă, fie vor dispărea pur și simplu din orizontul nostru de interes cotidian.

Pe 14 Octombrie, Mercur intră în mișcare aparentă retrogradă în Semnul Scorpionului până pe 28, când se mută, tot în mers aparent retrograd, în Balanță. Din nou vom avea de-a face cu o gândire și comunciare deficitare. Revenim asupra unor situații vechi, legate fie de bani, bunuri comune cu alții, partaje, moșteniri, fie de relații propriu-zise. De asemenea, vor intra în discuție și aflarea unor secrete bine păzite de ceva vreme.

În seara zilei de 16 Octombrie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal al Balanței. Foarte interesant moment, deoarece se reia ceva din cele gândite și petrecute pe 2 Octombrie la momentul de Lună plină în Berbec. Dacă atunci finalizăm ceva în plan profesional și avea legătură și cu planul familial, acum începem o nouă etapă personală, familială și domestică. Deci, avem nevoie de aproxiamtiv paisprezece zile, ca să ne revenim în fire, după momentul de Lună plină și să înțelegem clar, că trebuie să ne reorientăm spre casă, familie, neamuri, copii. Din nou aspecte legate de educația copiilor și tinerilor, însă învăluite în intenții bune, dar esențe mai puțin bune.

Un alt aspect important al perioadei analizate este schimbarea Semnului zodiacal, din Berbec în Taur, de către Luna neagră, la miezul zilei de 21 Octombrie. Astfel, se încheie o etapă de aproximativ nouă luni, care a marcat Semnul zodiacal Berbec. Tranzitul Lunii negre prin Berbec a deschis o perioadă de nouă ani, perioadă ce va scoate la lumină și va dizolva toate hibele din structura fiecăruia dintre noi. În Taur, Luna neagră ne va oferi provocări legate de bani, bunuri, averi, confort, comoditate, siguranță materială și financiară.

În primele ore ale zilei de 23 Octombrie, Soarele se va muta în Scorpion, oferindu-ne posibilitatea de a ne afunda în tot felul de teorii ale conspirației. Dorința, dar și putința de a afla secrete de tot felul, vor fi foarte active și destul de ușor de manifestat.

Și ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună plină pe 31 Octombrie în după-amiaza zilei, în Semnul zodiacal al Taurului. La acest moment se evidențiază redefinirea relațiilor cu ceilalți. A ne oglndi în ceilalți, a lua de la alții ce ne-ar fi și nouă de folos din perspectiva personalității, al caracterului, al temperamentului, sunt atributele de bază ale ultimei zile din Luna Octombrie.

Concluzionând, atmosfera lunii este foarte dinamică, explozivă pe alocuri, plină de neprevăzut. Perioadă foarte periculoasă, unică prin plasamentul întregului arsenal planetar și prin consecințele ce derivă de aici, este cuprinsă între 14 și 21 Octombrie. Asta deoarece: Marte se află retrograd în Berbec, Luna neagră este tot în Berbec pe ultima sută de metri, iar Mercur este retrograd în Scorpion.

Așadar, sunt probabile acțiuni în forță, agresive, grăbite prost sau deloc gândite, foc scăpat de sub control, percepții distorsionate ale realității înconjurătoare: Berbec – cap, Mercur – răspunzător de gândire și comunicare în Scorpion, Semnul intrigilor, conflictelor subterane, jocurilor de culise, răzbunărilor duse la grad de artă.

Pare că se mai liniștesc lucrurile după ce Luna neagră întră în Semnul Taurului, dar acolo o așteaptă Uranus în mișcare aparentă retrogradă, deci nici vorbă de relaxare sau revenire la ce a fost odată. Se pornește o etapă care va scoate la iveală profunzimile domeniilor muncii și ale sănătății, într-un iureș fără precedent.

Să avem răbdare, inspirație și protecție divină!

 

Cugetarea lunii OCTOMBRIE:

„Adevărul însuși îl va ajuta în toate felurile pe cel care a plecat în căutarea Adevărului.” –  Ma Ananda Moyi

astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole