Atmosfera astrală OCTOMBRIE 2019: Dezvăluirea secretelor din relații

Autor: Anca Stoica - luni, 30 septembrie 2019, 52351 vizualizari

Fundalul astral al lunii Octombrie ne predispune la a relaționa cu multă lume, mai ales în plan socio-profesional. Relațiile cu ceilalți se vor modifica în general, fie la nivel de concepție, fie la nivel faptic, prin a relaționa cu totul altfel decât până acum.

Este o perioadă favorabilă pentru a ne selecta anturajul, a ne rafina felul în care comunicăm și relaționăm cu ceilalți. Totul este să fim realiști și să ne ascultăm impulsurile interioare care ne îndrumă spre o persoană sau ne depărtează de alta.

Pe de altă parte, vor ieși la iveală multe secrete din aceste relații, adevăruri incomode, unele de necrezut, atât la nivel personal, cât și la nivel social. Cu toate astea este spre binele nostru să aflăm tot ce ne trebuie pentru a ne îmbunătăți parcursul vieții.

Dintre Semnele zodiacale, Balanța și Scorpionul sunt cele mai active, deoarece sunt vizitate de planetele rapide. Astfel, în Balanță avem Soarele până pe 23 Octombrie, Mercur până pe 3 Octombrie, Marte își începe tranzitul în acest Semn din 4 Octombrie, iar Venus mai stă în Balanță până pe 8 Octombrie. Primele patru zile din această lună sunt foarte încărcate în plan relațional, fiind probabile răsturnări de situație deosebite, însă se vor lămuri și rezolva multe și mărunte între noi și ceilalți.

Odată cu trecerea lui Mercur în Scorpion în dimineața zilei de 3 Octombrie, cheful de discuții și de socializare se diminuează mult și vom deveni mult mai tăcuți, secretoși, chiar învăluiți, uneori, într-o mantie misterioasă. Vor fi favorizate însă, dialogurile tăinuite, dialogurile interioare, introspecția, meditația la cele sfinte și la evenimentele vieții, relațiile cu oamenii care ne pot ajuta să ne lămurim asupra aspectelor secrete, nevăzute ale situațiilor și relațiilor în care suntem implicați.  

Din 9 ale lunii, Venus îi va ține companie lui Mercur în Scorpion. Este o poziție delicată și chiar periculoasă, pe alocuri, pentru frumoasa și sociabila Venus. Tandemul Mercur-Venus în Scorpion ne aduce predispoziție spre relații și discuții frivole, multe dialoguri pe teme tabu, tendință și dorință de a experimenta aspectele umbrite ale vieții.

Cu toate acestea, ca să ne ducem până la capăt dorințele ascunse nu prea avem susținere, deoarece guvernatorul Scorpionului, Marte, își începe tranzitul prin Semnul Balanței, Semn de mare slăbiune pentru planeta curajului și a forței fizice. Venus în Scorpion în Semnul lui Marte, Marte în Balanță în Semnul lui Venus asta înseamnă o inversare de energii masculine și feminine, plus o mare slăbire a forțelor celor două planete. În concluzie, relațiile dintre sexe vor fi destul de distorsionate și ciudate. Așa că vom avea de-a face cu celebra zicală: de la voință la putință e cale lungă.

În primele minute ale zilei de 14 Octombrie se va construi aspectul de Lună Plină în Semnul Berbecului. Segmentele de viață și activitate evidențiate de acest moment sunt cel familial, personal și segmentul socio-profesional. Se va închide o etapă importantă în ambele sensuri, se vor formula concluzii și opinii referitoare la ce este mai important în viață: familia sau cariera. Toate sunt importante și au rolul lor, bine fiind să găsim un echilibru între casă, familie și segment socio-profesional. Mentalul va fi destul de confuz, astfel că putem fi subiectivi în aprecieri și decizii. Este bine să ne sfătuim cu cei dragi sau cu diverși specialiști în chestiunile personale sau profesionale, după caz.

În seara zilei de 23 Octombrie, Soarele se va muta în Semnul Scorpionului, predispunându-ne la interiorizare profundă și la multă muncă la serviciu. De asemenea, se vor evidenția ceva mai mult problemele de sănătate. La fel de posibile sunt apariția unor tratamente novatoare, descoperirea sau punerea la dispoziția tuturor a unor remedii deosebite. Provocarea majoră va consta în a găsi un echilibru just între muncă și odihnă, viață personală, familială și planul profesional.

Însă, este nevoie de atenție sporită în următoarele patru săptămâni, cât va tranzita Soarele Semnul Scorpionului, deoarece vom avea tendința să ignorăm nevoile și doleanțele sufletești reale. Senzația de mers în gol poate fi foarte accentuată, vizibilă și chiar reală în anumite situații.

Ultimul aspect astral din luna Octombrie este aspectul de Lună nouă ce se va forma în Semnul Scorpionului în dimineața zilei de 28. Influxurile astrale ne vor deschide o nouă etapă financiară focalizată pe câștigurile obținute din munca desfășurată la un loc de muncă. Posibile măriri salariale (sau promisiuni în acest sens), obținerea unor favoruri de la și prin locul de muncă, condiții de muncă schimbate, unele chiar îmbunătățite.

Însă, având de-a face cu Semnul Scorpionului, este bine să reținem că dincolo de fascinația emanată de acest Semn există interese ascunse bine de ochii majorității. Cum la momentul producerii acestei Luni noi, guvernatorul Semnului, Marte, se află într-o poziție foarte slabă, respectiv în Balanță, posibilitatea materializării corecte a unor câștiguri mai mari, suplimentare sau a unor favoruri în adevăratul sens al cuvântului, lasă mult de dorit.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Octombrie este dinamică și controversată. Zilele și perioadele în care energia astrală este destul de răscolitoare din toate punctele de vedere sunt 3, 4, 10 – 19, 26 – 31. Răbdare, prudență, toleranță și să nu luăm nici personal și nici de bun chiar totul.

Cugetarea lunii OCTOMBRIE:

„Fii politicos cu toți, sociabil cu mulți, dar familiar doar cu unii.” – B. Franklin  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole