Atmosfera astrală OCTOMBRIE 2017. Relațiile pe primul loc!

Autor: Anca Stoica - sambata, 30 septembrie 2017, 38254 vizualizari

 

Brumar astral. Relatiile - esenta construirii si devenirii sociale!

Octombrie este o lună în care ar trebui să ne preocupe relaționarea cu ceilalți, selectarea anturajului apropiat, selectarea partenerilor de viață și de afaceri, cooperarea la modul general și mai puțin competiția sau lucrul pe cont propriu. Ceea ce vom alege acum în plan relațional se va dezvolta pe ani buni de acum încolo, astfel incat este foarte important să ne focusăm pe relațiile care ne sunt utile din toate punctele de vedere. Și touși ar trebui să primeze nevoile sufletești în orice tip de relație..., in ciuda contextelor realitatii imediate.

De ce această lună este foarte importantă la nivel relațional? Pentru că Jupiter se mai află în Semnul Balanței până pe 10 și ne mai poate oferi surprize de proporții. Pentru că Semnul Balanței, cel care răspunde de relațiile noastre cu ceilalți este activat mult de planete în prima parte a lunii.

Marte, cu al său tăiș, intră în Balanță din 23 și va începe să secere rapid orice relație care nu mai funcționează, dar de care ne agățăm puternic, fie din teamă, fie din comoditate, fie din răzbunare.  De reținut că Marte în periplul său prin Balanță va fi susținut de vizavi din Berbec de Uranus, care abia așteaptă să toarne gaz pe foc și să producă ceva explozii și la propriu și la figurat. Mult de furcă deocamdată în relațiile de orice fel!

Relațiile care s-au închegat până acum și cele care s-au destrămat mai au nevoie de niscai retușuri pentru că fiecare dintre cei doi parteneri, fie că este vorba despre o relație matrimonială, de cuplu, fie despre o relație de afaceri mai are ceva de iertat, de înțeles, de asumat.

Pe 19 Octombrie se va construi aspectul de Lună nouă în Balanță, conturând o etapă clară în relații, etapă în care vom fi mai apropiați, mai deschiși față de ceilalți, mai dornici de a ne implica în relații familiale. De reținut ce se discută în perioada 18 – 20 Octombrie, pentru că informațiile vor fi importante, unele de neînțeles deocamdată, dar își vor revela înțelesul ceva mai târziu la momentul potrivit. Multe discuții de taină cu cei dragi, apropiere de copii și de o relație sentimentală de bună calitate.

Poate părea dificil la prima vedere să tot analizăm relațiile în care am fost implicați sau în care ne-am implicat, însă nu este chiar așa. Lămurind acum lucrurile, oricât ne-ar durea asta, ne conturăm un viitor strălucit în relații și asta e mare lucru în contextul general în care trăim și vom trăi în următorii ani.

Din 10 Octombrie Jupiter părăsește Balanța și se aventureză pe tărâmul Scorpionului. Nativii Scorpioni, cei cu marcaje astrale personale importante în acest Semn vor fi luați la verificat, începând practic un proces de redefinere atât a personalității lor cât și a segmentelor de viață și activitate pe care Jupiter le va tranzita timp de un an de zile de acum încolo.

Totul se răscolește foarte rapid când apare Jupiter în preajmă, pentru că scoate la iveală și cele mai mici hibe sau secrete personale. Suprizele vor fi foarte mari, atât la nivel personal, cât și la nivel general. Cu toții vom avea tendința de a ne ocupa mai mult de Lumile subtile, de a privi și cerceta dincolo de aparențele Lumii fizice, de a scormoni în unghere bine păzite de multă vreme. Totul va fi scos la lumină, uneori poate în moduri spectaculoase și radicale.

Semnul Scorpionului se activează odată cu intrarea lui Jupiter pe tărâmul său, iar apoi îl urmează Mercur pe 18 și Soarele pe 24 Octombrie. Introvertire, taine descoperite în toate sectoarele vieții cotidiene, conflicte mocnite, răzbunări care ies la iveală și care uimesc foarte mult prin mizele avute sau prin rezultatele obținute. Este bine să fim prudenți, să ne ferim de a ne implica în treburile altora și mai ales să ne cultivăm gândirea pozitivă și scopurile nobile.

Se remarcă și momentul de Lună plină din Semnul Berbecului pe 5 Octombrie, zi foarte delicată, pentru că Uranus este și el prezent în mișcare aparent retrogradă, inflamând mult atmosfera generală a zilelor de 5 și 6 Octombrie. Acțiuni și discuții referitoare la copii, la generațiile tinere, la educația lor și la viitorul lor. De asemenea se vor evidenția și relațiile sentimentale.

Toate cele patru Elemente se găsesc în proporții aproximativ egale de-a lungul lunii, astfel că ar fi bine să fim atenți atât la foc, cât și la apă, și la aer, dar și la pământ. Toate ne întrețin și ne ajută să ne desfășurăm armonios viața, dar ne și atenționează prin diverse forme de manifestare, în momentul în care ceva nu facem bine sau nu gândim corect.

Tot ce se petrece în jurul nostru, în Natură, ni se datorează în totalitate, pentru că ceea ce generăm la nivel mental și sufletesc răscolește focul prin explozii, incendii, stări febrile, certuri, conflicte de amploare: apa prin inundații, avarii la instalațiile de apă, ploi abundente și toxice, infecții; pământul prin cutremure, prin roade puține sau de proastă calitate sau deloc; aerul prin probleme de respiratorii, probleme de comunicare, probleme relaționale.

Gândind, trăind și acționând cu discernământ, cu respect față de tot și toate, acceptând faptul că totul este important și totul are un rost putem traversa perioada foarte bine și cu rezultate excelente.   

Cugetarea lunii OCTOMBRIE: „Dacă îți prețuiești propria reputație, leagă-ți viața de oameni respectabili.” – G. Washington  

astrolog Anca Gordin Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole