Atmosfera astrală NOIEMBRIE 2020: Punct și de la capăt!

Autor: Anca Stoica - vineri, 30 octombrie 2020, 50865 vizualizari

De-a lungul lunii Noiembrie vom funcționa în continuare pe liniile personale și profesionale deja cunoscute, trasate în lunile anterioare. Situațiile, evenimentele, relațiile se îmbunătățesc prin prisma faptului că starea noastră de spirit se va modifica favorabil.

Ne-am confruntat până acum cu două planete personale în mișcare aparent retrogradă, respectiv Mercur și Marte. Însă, acestea revin la mișcarea directă, deci și nouă pământenilor ne revin freecvențele mentale la parametrii lor direcți, care ne ajută să ne facem treburile pe aici, pe Terra, în mod corect, coerent, firesc.

Se disting nouă evenimente astrale importante cu impact rapid asupra vieții noastre. Este vorba despre revenirea la mișcarea directă a planetelor Mercur, Marte și Neptun, aspectele de Lună nouă, Lună plină, eclipsă de Lună intrarea în Semnul Scorpionului a planetei Venus și intrarea Soarelui în Semnul Săgetătorului.

Primul eveniment, revenirea lui Mercur în mișcare în directă în Semnul Balanței se va produce pe 3 Noiembrie. Așadar, din primele zile ale lunii vom simți clar că ni se limpezesc gândurile, vom înțelege și corela mult mai bine informațiile, vom comunica mai bine și chiar vom fi ceva mai înțelegători cu ceilalți. Se vor lămuri multe subiecte de discuție din ultimele luni, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional.

În primele minute ale zilei de 11 Noiembrie, Mercur părăsește Balanța și intră în Scorpion, amintindu-ne de ceea ce am gândit, discutat, promis și făcut sau nefăcut, în perioada 27 Septembrie – 28 Octombrie, perioadă în care a mai tranzitat Scorpionul, atât în mișcare directă, cât și în mișcare aparentă retrogradă. Se vor relua discuțiile și temele de atunci, însă cu lămuriri și rezolvări favorabile pentru toată lumea.

Marte, planeta acțiunii se află în mișcare aparent retrogradă până pe 13 Noiembrie în Semnul Berbecului, după care își reia mersul direct. Perioada sa de mers aparent îndărăt a început pe 10 Septembrie. Deci, aproximativ două luni, 10 Septembrie – 13 Noiembrie, tot ce am făcut altfel decât era firesc sau, pe românește, toate gardurile pe care le-am stricat dând, la întâmplare, cu oiștea personală sau colectivă în ele, va trebui să le reparăm și încă bine, trainic, asumat, cu efecte pe termen lung. Vom observa rapid faptul că ne vom putea desfășura acțiunile mult mai ușor, cu eforturi minime și realizări maxime. Atât cât se poate sau, de fapt și de drept, cât avem nevoie. Minunat este că ne vom înțelege mult mai bine cu nativii Berbec, cu cei cu marcaje astrale personale accentuate pe Berbec, însă pentru fiecare dintre noi pe segmentul marcat de Berbec în harta astrală personală, se vor debloca vizibil situațiile ce țin de acel segment. Plus sănătatea capului se va putea ameliora mult mai bine și pe termen lung.

În dimineața zilei de 15 Noiembrie se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul Scorpionului, moment ce va marca relațiile cu ceilalți. Teme de abordat: sănătatea și munca. Însă, ne vom muta centrul de interes pe propria noastră persoană, ne vom detașa de relațiile care funcționează defectuos sau nu mai funcționează deloc, ne vom reformula propritățile. Cu alte cuvinte, va fi punct și de la capăt. Însă, într-un mod tainic, învăluit în mister, fiecare în sufletul său, în spațiul său personal, în viața sa personală, iar deciziile pe care le vom lua, sau nu, la acest moment de Lună nouă vor fi de lungă durată și cu efecte de nebănuit.

Planeta Venus ne va mai încânta cu prezența sa în Semnul Balanței până pe 21 Noiembrie, după care se va ascunde în tainicul Semn Scorpion. Dacă până pe 21, Venus ne condimentează relațiile cu aspecte plăcute, agreabile, ne îndeamnă să fim prietenoși, sociabili, amabili, amuzanți, în Semnul Scorpionului schimbă nota și trece la extrema cealaltă. Ne predispune la răuțăți, gelozii, manii, fobii, alunecare în secrete și discuții tăinuite despre unii, despre alții, despre teme puțin cunoscute sau deloc, dar care fac obiectul și subiectul principal al teoriei conspirației.

Tot pe 21, seara târziu, Soarele intră în Semnul Săgetătorului. Începe o perioadă de patru săptămâni în care ne vom exterioriza mult, ne vom focusa mai mult pe distracții, aventuri, însă  ne va interesa ceva mai mult și spiritualitatea, străinătatea, studiile, documentarea, implicarea în diverse forme de școlarizare, de instruire. Se vor reformula relațiile cu străinătatea, felul de a călători sau de a nu mai călători. Însă, nevoile sufletești, emoționale, afective vor intra într-un con de umbră periculos. De aceea, este bine să fim prudenți și la ceea ce ne spune vocea noastră interioară, deoarece a ne orienta numai spre alții, spre activități exterioare sau împreună cu alții este păgubos și dureros pe termen lung.

În ultimele zile ale lunii, Neptun aflat în Pești își va relua mersul direct, oferindu-ne relaxare sufletească și emoțională, deschidere mentală ceva mai clară spre abordarea spiritualității într-o formă utilă.

Ultimele evenimente astrale ale lunii sunt formarea aspectului de Lună plină și eclipsa de Lună în Semnul Gemenilor la amiaza zilei de 30 Noiembrie. Este un moment ce va avea ca temă educația copiilor, punerea în valoare a copiilor, a tinerilor, trasarea unor direcții noi pentru tot ce înseamnă educație, învățământ, inserția copiilor și tinerilor în viața cotidiană. Însă, ceva este ascuns, trunchiat, neînțeles sau neprezentat corect. Părinții și adulții care se ocupă de educația persoanelor tinere și foarte tinere trebuie să fie foarte prudenți și orientați foarte clar spre o educație utilă pe termen lung.

Să ne reamintim că în Semnul Capricornului se află tripleta Pluto, Jupiter, Saturn, o combinație rară și foarte puternică, ce va zdruncina din temelii toate structurile sociale, profesionale, economice, relațiile socio-profesionale. Pare greu de crezut la prima vedere, însă ne vom trezi aproape peste noapte, în noi structuri sociale, cu un alt tip de ierarhie, cu un alt regim de relaționare și de muncă. Vor dispărea multe dintre domeniile profesionale și schemele de organizare cunoscute și folosite acum și vor apărea cu totul altele, bazate pe concepte și sisteme morale, emoționale, spirituale, materiale, financiare altele decât cele pe care le cunoaștem și le-am folosit până acum.

Concluzionând, luna Noiembrie ne va ajuta să punem punct multor situații și relații perimate care nu-și mai găsesc rostul în viața noastră. Schimbările sunt fără precedent, într-un ritm rapid, fiind nevoiți să ne adaptăm din mers. Este vremea să ne oprim în loc, să privim atent la viața noastră, la Sufleutl nostru și să decidem ce alegem să facem mai departe. Totul stă în puterea noastră! Punct și de la capăt!

 

Cugetarea lunii NOIEMBRIE: „Eliberarea nu este niciodată a persoanei, ci este întotdeauna eliberarea de persoană.” – N. Maharaj -   

astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole