Atmosfera astrală NOIEMBRIE 2019: Reevaluări personale și profesionale de anvergură

Autor: Anca Stoica - marti, 29 octombrie 2019, 38048 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Noiembrie ne predispune la multă forfotă interioară, cu impact vizibil la exterior. Astrele ne vor impulsiona să ne îndreptăm atenția și eforturile spre propria noastră ființă și să purtăm un dialog serios, fără echivoc.

Dansul planetelor pe Cerul Terrei noastre ne va impulsiona și pe noi să dansăm altfel decât am făcut-o până acum, fredonând la unison muzica astrală de fundal. Fie că vrem, fie că nu, fie că ne place, fie că nu, tot va trebui să ne mișcăm cumva, să acționăm, să ne adaptam situațiilor ivite și să ne gândim, pe îndelete, ce vom face în continuare cu planurile noastre personale și profesionale.

În primul rând, planeta Mercur se află pe tot parcursul lunii, în Semnul zodiacal al Scorpionului. Însă, până pe 21, mișcarea sa este aparent retrogradă. Poziția aceasta pentru Mercur este una delicată, întrucât potențează secretele, comploturile, conspirațiile, scoțându-le la iveală în moduri foarte ciudate. Adevăruri parțiale, promisiuni fără acoperire sau prea acoperite cu vorbe și fapte poleite, discuții purate în taină cu persoane mai mult sau mai puțin de încredere, un carusel de situații dificil de urmărit și înțeles. Este bine să fim precauți cu tot ce aflăm de la alții și să avem mai multă încredere în noi înșine și în vocea noastră interioară. Intuiția și legătura sufletească cu propriul sine vor fi accentuate, bine fiind să le dăm curs și să le urmăm întocmai.

Abia după 21 Noiembrie ne vor trece aburii farmecelor cu care ne vom fi înconjurat până atunci, mai mult sau mai puțin conștient. Totul este să ne ținem firea și să nu ne lăsăm fermecați de alții sub nicio formă. Uneori este prea târziu să reparăm anumite decizii, vorbe sau fapte până nu își epuizează energia degajată la momentul producerii lor, iar această energie poate dura și costa ani sau vieți, depinzând de context.

Pe 12 Noiembrie se formează momentul de Lună plină în Semnul Taurului. Este un moment foarte puternic, datorită tandemului Lună-Uranus în Taur opoziție Soare și Mercur retrograd ambele în Scorpion. Harta astrală a acestui moment ne dezvăluie legături financiare cu alte state, marchează finalul unor colaborări financiare sau colaborări din care rezultau favoruri, bunuri, bani. Posibile clarificări sociale, financiare, profesionale, însă restrictive, fie că vorbim despre planul personal, individual, fie despre cel colectiv.  

În dimineața zilei de 19 Noiembrie, Marte părăsește, fericit, Semnul zodiacal al Balanței și se instalează, și mai fericit, în Semnul Scorpionului, domiciliul său drag. Intrarea sa în Scorpion, declanșează conflicte aflate în umbră, subminează relațiile sociale și mai ales relațiile cu străinătatea. Se recomandă prudență, toleranță, răbdare, temperanță, deoarece există neplăceri serioase, bine mascate de intenții bune. După 21 ale lunii, când Mercur își va relua mersul direct în Scorpion, dezvăluirile, dovezile și acțiunile în forță vor fi de proproții.

Soarele se află în Scorpion până pe 22 Noiembrie, după care se mută în Săgetător. Din Săgetător ne va încălzi sufletele, ne va potența optimismul și, în ciuda tuturor adversităților, și voia bună va fi la cote înalte. Săgetătorului îi place să petreacă, să se distreze, să se aventureze în tot soiul de situații și relații mai mult sau mai puțin utile. Gustul pentru aventură și distracție va fi exacerbat, deoarece pe lângă Soare se mai află în acest Semn zodiacal și Jupiter, care expandează totul, oferindu-ne mai mult decât putem duce. Din nou este nevoie de autocontrol, discernământ și evitarea situațiilor frivole.

Momentul de Lună nouă se construiește pe 26 Noiembrie în Semnul Săgetătorului. Din nou este un moment puternic, ce evidențiază relațiile cu ceilalți, relațiile parteneriale, mai ales relațiile ce implică străinătatea, munca, studiile, componenta educațională. Un moment propice schimbării filozofiei de viață și abordării unui alt sistem de valori morale și spirituale.

Venus se află în Săgetător până pe 26 Noiembrie, astfel că în intervalul 22 – 26, este la unison cu Soarele și cu Jupiter. Este o tripletă excepțională, ce oferă o forță uriașă pentru nativii Săgetător, pentru cei cu marcaje astrale importante în Săgetător, dar și pentru fiecare dintre noi pe segmentul de viață și activitate marcat de Săgetător pe harta natală personală. Însă, intervalul menționat este periculos din perspectiva exceselor de orice fel. Cum trăim într-o Lume duală, totul are două fațete, două tăișuri, două variante. De aceea, această situație durează doar aproximativ cinci zile. Subtil, Universul ne ferește de excese inutile și foarte periculoase pe termen lung. Cu puțin efort și bunăvoință, dar mai ales conștienți, putem să ne orientăm spre partea bună a forței oferită de Soare, Venus, Jupiter în Săgetător. Cei trei se întâlnesc foarte rar pe Cerul planetei noastre, astfel că ar trbui să respectăm cum se cuvine această întâlnire de un înalt grad moral și spiritual.

Ultimul eveniment astral al lunii se referă la reluarea mersului direct al Planetei Neptun în Semnul Peștilor în preajma datei de 28 Noiembrie. Este o situație de bun augur în mod special pentru nativii Peștii și pentru cei cu marcaje astrale importante în acest Semn. Însă, nu trebuie să slăbim vigilența. Luna neagră se află în continuare alături de Neptun și va continua să pună bețe în roate, din când în când.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Noiembrie este foarte dinamică, ne predispune la schimbări de dispoziție din te miri ce, accentuează relațiile cu ceilalți, dar în mod special relațiile cu străinătatea, scoate la iveală secrete din culisele personale și socio-profesionale. Prudență, răbdare, toleranță, evitarea grabei și a dialogurilor frivole!

Cugetarea lunii NOIEMBRIE: „Majoritatea oamenilor, în loc să aspire către bine, sunt însetați de fericire, strălucire și stabilitate, fiind asemenea unor actori proști care vor să joace întotdeauna roluri mari, strălucite și nobile, nedându-și seama că mai important este nu ce și cât de mult joci, ci cum joci.” – A. Schopenhauer  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole