Atmosfera astrală NOIEMBRIE 2018: Spectacol la superlativ!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 31 octombrie 2018, 22248 vizualizari

Foarte interesantă și dinamică este atmosfera astrală a lunii Noiembrie 2018! Atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv, multe din cele existente, știute, considerate rezolvate, sigure sau de viitor, se vor răsturna în chip spectaculos, când și cum ne așteptăm mai puțin.

Avem multă Apă, mult Aer, mult  Foc și ceva Pământ. Toate Semnele zodiacale sunt active, mai puțin Semnul Fecioarei, deoarece nu este străbătut de nicio planetă. Încă două Semne zodiacale se vor relaxa pe parcursul acestui luni, respectiv Leul din 6 Noiembrie și Vărsătorul din 16 Noiembrie.

Nativii Axei zodiacale Leu-Vărsător și cei cu marcaje natale în aceste Semne se vor liniști vizibil, după o lungă perioadă de răscoliri, conflicte, aspecte ciudate, probleme de sănătate. Chiar dacă în Vărăstor rămâne în continuare Luna neagră se diminuează mult tensiunea și factorul surpriză. Vor rămâne pe fundal neplăcerile, situațiile deja cunoscute și încet, sigur și discret vor apărea soluțiile salvatoare pentru orice chestiune personală sau de grup.

Pe parcursul acestei luni, din perspectiva dinamicii astrale se disting nouă evenimente astronomice, cu impact puternic asupra noastră, indiferent de configurația hărții natale. Iată pe scurt despre ce este vorba, în ordinea producerii lor.

Planeta Uranus revine în mișcare aparentă retrogradă în Semnul Berbecului pe 6 Noiembrie. Pentru segmentul din astrograma personală a fiecărui individ, segment ocupat de Berbec vor reveni în atenție chestiunile, situațiile sau relațiile specifice acestui segment, pentru retușuri finale. Indiferent de situație este bine să fim prudenți, să luăm în serios toate aspectele, semnalele oferite cu siguranță de către vocea noastră interioară. Surprizele de tot felul pot continua dacă evităm să rezolvăm cinstit și deschis orice ține de Berbec și de segmentul natal evidențiat de acesta.

Pe de altă parte, cu Uranus din nou în focosul Berbec, focul poate scăpa de sub control, iar incendiile de la cele mai mărunte, până le cele mai mari pot fi frecvente. Este nevoie să acordăm atenție sporită surselor de foc, oriunde ne-am afla. Uneori, oricâte măsuri de siguranță și protecție ne-am lua, tot întâmpinăm neplăceri de la și prin foc. Asta se petrece datorită faptului că mai aveam de însușit corect lecțiile Focului și anume a acționa corect, promt la momentul potrivit, a ne alinia Voinței divine, a ne controla pornirile, manifestările, reacțiile, a nu ne lăsa dominați de instincte, de pasiuni momentane sau de agresivitate.

Tot pe 6 Noiembrie, Nodul Nord al Lunii părăsește Semnul Leului și ajunge în Semnul Racului pentru multă vreme de acum încolo. Astfel, tema principală a vieții cotidiene va fi familia și tot ce derivă de aici: relațiile cu familia, cu membrii familiei, cu neamurile din care provenim, relațiile cu locurile natale, cu tradițiile și concepțiile referitoare la toate acestea. Se vor reconfigura multe aspecte și este probabil ca în fiecare familie să apară modificări fie de relație, de program comun, fie de concepții sau filozofii proprii fiecărui individ. Însă, multe familii se vor destrăma, iar formarea altora noi se va face pe un cu totul alt sistem de valori morale, spirituale și materiale.

În seara zilei de 7 Noiembrie se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Scorpionului. Este un moment cu emoții exacerbate, punctat cu note agresive, superficialitate, fiind tentați să devenim dependeți de ceilalți, de vorbele și reacțiile lor, în dauna nevoilor noastre reale. Se remarcă segmentul muncii, cel al sănătății, acestea două condiționându-se reciproc. Apar noutăți în fiecare domeniu de activitate, condiții de muncă revizuite sau cu totul noi, dezvăluiri surprinzătoare în domeniul sănătății și nutriției. Este bine să acordăm atenție sporită sănătății individuale, deoarece se pot depista probleme de sănătate noi sau cele vechi deja instalate în corpul nostru pot lua turnuri spectaculoase, ce ne vor schimba stilul de viață și programul cotidian.

Jupiter schimbă și el Semnul, părăsind Scorpionul și mutându-se cu surle și trâmbițe în Săgetător, Semn în care este puternic și pus la superlativ în valoare. Atribute precum jovialitate, exuberanță, spiritualitate, călătorii îndepărtate, lărgirea orizonutului cunoașterii și a celui relațional, abordarea unor noi filozofii de viață, dar și exagerare, aventură, jocuri periculoase – vor fi la ordinea zilelor timp de un an de acum încolo. Segmentul de viață din harta fiecăruia dintre noi marcat de Săgetător își va schimba dinamica, după patru, șase, doisprezece, optsprezece ani.

Planeta Marte părăsește, în sfârșit Semnul Vărsătorului în primele ore ale zilei de 16 Noiembrie pășind în alunecosul Semn al Peștilor. Este o poziție incomodă și periculoasă pentru Marte. De aici, modul nostru de a acționa va fi unul alunecos, indecis, ascuns, confuz, emotiv și cu probabilitate mare de eșec. Este bine să acționăm cu prudență, să ne gândim bine înainte de a întreprinde orice acțiune cât de măruntă și, la nevoie, să ne sfătuim cu cei dragi sau cu diverși specialiști în chestiunile în care este nevoie să acționăm sau să decidem.

Planeta Venus se află în Semnul zodiacal al Balanței în mișcare aparentă retrogradă, însă pe 16 ale lunii își reia mersul direct. Câtă vreme este retrogradă în acest Semn zodiacal, ne va ajuta la revizuirea relațiilor de orice fel, a colaborărilor și proiectelor personale sau colective. În domeniul justiției sunt posibile reiterări ale unor situații sau conflicte vechi, ieșind la iveală, ca într-un joc de domino, toate mărunțișurile așa-zis neimportante. Cu Venus retrogradă în Balanță este bine să evităm logodnele, realizarea căsătoriilor, implicarea în colaborări, parteneriate, proiecte noi oricât ar părea de sigure, de promițătoare, de unicat. Asta deoarece, din momentul în care își reia mersul direct vom regândi și vom vedea mult mai clar hibele din toate acestea și cu siguranță nu le vom dori în continuare, nici noi și nici partenerii implicați alături de noi în chestiunile respective.

Planeta Mercur, aflată în Semnul Săgetătorului, intră în mișcare aparentă retrogradă în seara zilei de 17 Noiembrie. Se vor repune în discuție idei, ideologii, concepții filozofice, relațiile cu străinătatea, colaborările și parteneriale cu persoanele sau cu instituțiile străine. Cum gândirea și comunicarea vor fi viciate este bine să fim prudenți, discreți, să ne retragem la timp din interacțiunile pe care le simțim că ne depășesc.

Soarele se mută în Săgetător în dimineața zilei de 22 Noiembrie, luminându-ne viața alături de Jupiter. Se va accentua tendința la a ne implica în multe trebui, a călători, ne vom simți mult mai bine, iar distracția și aventura vor fi subiecte de prim rang.

Și ultimul eveniment astral din luna Noiembrie, respectiv aspectul de Lună plină ce se va forma pe 23 în Semnul Gemenilor, ne va impulsiona să ne redefinim poziția în raport cu ceilalți, să ne întoarcem eforturile spre propria noastră ființă și spre nevoile noastre reale. Chiar dacă este un moment tensionat, fiind posibile declanșarea unor conflicte, dar și finalul altora, vom depăși cu bine totul și ne vom orienta spre alte experiențe de viață.

Pe tot parcursul lunii avem șanse deosebite și unice de a ne revizui toate concepțiile, ideile, planurile, relațiile și situațiile în care suntem implicați. Puține șanse sunt de a demara ceva nou, pentru că mai avem de rezolvat și dizolvat trecutul și de a ne reconstrui din temelii. Răbdare, încredere, prudență!

Cugetarea lunii NOIEMBRIE:

Mintea noastră străbate o cale îngustă între abisuri care-o cheamă și atrag.” –  H. Mann   

astrolog Anca StoicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole