Atmosfera astrală MARTIE 2020: Adieri subtile ale unor schimbări colosale

Autor: Anca Stoica - sambata, 29 februarie 2020, 33987 vizualizari

Luna Martie este bogată în evenimente astrale, astfel că noi, pământenii, beneficiarii direcți ai energiilor oferite de acestea, vom avea multe și mărunte de făcut. De ce am pus în titlu schimbări colosale? Pentru că un anume eveniment astral se repetă după aproximativ douăzeci și nouă de ani, ceea ce este mare lucru și vom vedea cum și în cel fel.

Ne amintim că planeta Mercur se află într-un ciclu de retrogradare pe Semnele Vărsător-Pești, ciclu început pe 16 Ianuarie. În ziua de 4 Martie, Mercur aflat în mișcare aparentă retrogradă în Semnul Peștilor, revine în Vărsător. Tranzitează ultimele două grade din Vărsător până pe 10 ale lunii, după care îți reia mersul direct.

Cu Mercur în Vărsător ne simțim mai bine din perspectiva mentală, astfel că starea noastră de spirit se va schimba radical. După reluarea mișcării directe, Mercur va sta în Vărsător până pe 16 Martie, perioadă favorabilă deschiderii spirituale, descleștării mentale și sufletești.

Axa Pești-Fecioară reprezintă atât sănătatea, cât și munca. Analizând evenimentele mondiale din ultimele două luni, constatăm un accent deosebit mai întâi pe sănătate și secundar pe muncă. În perioada retrogradării mercuriene în Pești, s-au produs multe încurcături, s-au vehiculat informații de tot felul, iar multă lume a înțeles parțial sau deloc despre ce este vorba.

Prin reluarea mișcării directe se vor limpezi lucrurile, fiind posibil chiar găsirea unor remedii favorabile afecțiunilor legate de regimul distorsionat al fluidelor din organism (evidențiate prin Semnul zodiacal al Peștilor – Semn de Apă), dar și pentru cele respiratorii (evidențiate prin Semnul zodiacal al Vărsătorului – Semn de Aer).

De ce atâta confuzie sau neînțelegere a unor situații? Pentru că energia Peștilor combinată cu Neptun, aflat de ani de zile în acest Semn, plus Soarele până pe 20 Martie, plus Mercur (ce reprezintă mentalul, gândirea, comunicarea) a creat mediul propice pentru tot ce s-a întâmplat și se mai întâmplă încă. Când se lămuresc pe deplin lucrurile? În prima jumătate a lunii Aprilie, când Mercur își încheie ciclul retrogradării prin Semnele zodiacale Vărsător-Pești și ne va ocupa mintea cu altceva. Așadar, ne trebuie în continuare calm, răbdare, înțelegere, toleranță, dar și îngrijiri de specialitate în funcție de situația personală a fiecăruia dintre noi.

Al doilea eveniment astral este intrarea planetei Venus, pe 5 Martie, în Semnul zodiacal al Taurului alăturându-se lui Uranus, deja instalat bine în acest Semn. Venus în Taur se simte bine, fiind Semnul ei zodiacal de exaltare, iar împreună cu energia uraniană, va exacerba afectivitatea, manifestările amoroase, dar și dorința de confort. Se prefigurează surprize de proporții în plan financiar și în planul bunurilor materiale de valoare, cum ar fi metalele prețioase spre exemplu. În relațiile cu ceilalți, este bine să fim prudenți la nativii Taur și la cei cu marcaje astrale importante în acest Semn. Asta pentru că acești nativ se vor transforma în generatoare de energie foarte puternice și total imprevizibile. Cu siguranță ne vom desprinde de unele dintre aceste persoane fie că vrem, fie că nu.

În seara zilei de 9 Martie se formează aspectul de Lună plină în Semnul Fecioarei, accentuând tema sănătății și pe cea a muncii. Se finalizează o etapă, se lămuresc chestiuni medicale și de muncă, se va vorbi și despre bani, despre costuri probabil sau despre implicațiile financiare, urmările a ceea ce s-a petrecut în lunile precedente.

Echinocțiul de Primăvară, marcat prin intrarea Soarelui în Semnul zodiacal al Berbecului, are loc pe 20 Martie dimineața devreme. Ceva se încheie, ceva începe. Ascendentul momentului se află în Semnul Peștilor, alături de Neptun și de Mercur, ceea ce indică mister, confuzie, dezamăgire, iluzie, percepții distorsionate.

 

Chiar dacă vremea de afară este extrem de imprevizibilă și sărită din tiparele cunoscute, vom mai vorbi mulți ani de acum înclo despre cele patru anotimpuri și momentele lor de debut, deoarece ele predomină în conștiința colectivă. Ființele actuale de pe Terra sunt structurate, prin ADN-ul lor, în funcție de aceste patru anotimpuri. În consecință, oricum ar fi vremea de afară, cu toții vorbim și ne raportăm la Primăvară, Vară, Toamnă, Iarnă. Ca să schimbăm conștiința colectivă trebuie să schimbăm Epoca, ceea ce suntem departe de un astfel de moment.

Planeta Saturn intră pe 22 Martie în Semnul Vărsătorului, un alt Semn în care se simte bine și pe care îl guvernează. Va tranzita acest Semn până în Vară, oferindu-ne adieri subtile referitoare la  schimbările colosale (apropos de titlul articolului) pe care le va produce când va tranzita vreme de doi ani acest Semn. Harta astrală a momentului intrării lui Saturn în Vărsător are Ascendentul în Pești. Tot la acest moment avem în Pești: Mercur, Lună și Neptun. Rezultă de aici: apropiere de spiritualitate, preocupări artistice, iluzii, dezamăgiri, confuzie, aspecte legate de sănătate, de muncă, instabilitate financiară.

La mijlocul zilei de 24 Martie se va construi aspectul de Lună nouă în Semnul Berbecului. Tema principală va fi relația familială, familia în general, planul personal versus planul socio-profesional, imaginea publică, statutul. Moment foarte activ și tensioant pentru nativii Rac, Berbec, Capricorn și pentru toți cei cu marcaje astrale importante în aceste Semne zodiacale. Vom fi nevoiți de împrejurări să alegem fie a dezvolta calea personală, familială, fie pe cea profesională, indusă, mai mult sau mai puțin conștient, de alții.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Martie este dinamică, cu multe răsturnări de situație. Este bine să fim vigilenți, atenți la informații și să selectăm totul în mod pragmatic și lucid. Uneori, mantia fermecătoare ce învăluie situațiile sau relațiile în care suntem implicați ne poartă spre tărâmuri imaginare ademenitoare. Ar fi bine să ne găsim ancore solide în realitatea înconjurătoare și să ne păstrăm cumpătul.

Cugetarea lunii MARTIE:

„Un succes mare este format din mai multe detalii planificate și gândite.” – V. O. Kliucevski  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole