Atmosfera astrală MARTIE 2018: Un început zgomotos!

Autor: Anca Stoica - marti, 27 februarie 2018, 21469 vizualizari

Contextul astral al lunii Martie ne va introduce rapid într-o nouă etapă de viață. Practic este o perioadă în care în mod deschis ne vom revizui toate sectoarele vieții cotidiene, atât la nivel individual, cât și la nivel social.

Dacă până acum – în culisele vieții fiecăruia dintre noi – am scris și rescris scenarii, ne-am gândit, am analizat mai mult sau mai puțin obiectiv situația în care ne aflăm, dorințele, planurile noastre, pe parcursul lunii Martie vor ieși la iveală toate acestea, într-un mod greu de anticipat, dar sigur cu zgomot.

Evenimentele astrale principale, foarte importante, de pe parcursul acestei luni sunt aspectele de Lună plină – două: unul în Fecioară, celălalt în Balanță, tranzitul planetei Mercur prin Berbec și retrogradarea sa, formarea aspectului de Lună nouă în Pești, începerea tranzitului planetei Marte prin Capricorn și intrarea Soarelui în Berbec.

Pe 2 Martie se formează aspectul de Lună plină în Semnul Fecioarei, marcând un final de etapă în câmpul muncii, dar și în planul sănătății. Emotivitatea și subiectivismul vor fi foarte accentuate, mai ales pe temele referitoare la balanța dintre segmentul familial, domestic și  segmentul profesional. Este nevoie să găsim un echilibru între latura personală, familială și latura socio-profesională, cumva orientându-ne de la acest moment încolo spre casă și familie.

Focul este foarte activ pe tot parcursul lunii, secondat de Pământ și ceva Apă. Aer avem foarte puțin și anume în ultima zi a lunii, pe 31, când se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal al Balanței.

Așadar, o perioadă zgomotoasă, cu reacții rapide, cu manifestări punctate cu note agresive, iar celebrele expresii eu sunt, eu vreau vor fi lozincile principale ale majorității discuțiilor și situațiilor în care vom fi implicați.

În primul rând vom simți cu toții impulsurile marțiene, datorită faptului că planeta acțiunii individuale, Marte, își începe tranzitul prin Semnul Capricornului pe data de 17 Martie, Semn în care excelează în manifestări și putere. Se alătură cu succes lui Pluto, lui Saturn și Lunii negre.

Astfel vom fi cuprinși cu toții de o mare dorință de a schimba totul în jur, indiferent prin ce mijloace, nemaiținând cont de nimeni și de nimic, decât de dorința lăuntrică și de necontrolat de a schimba totul din temelii.

Deocamdată, la nivelul lunii Martie va fi vorba despre începerea unor acțiuni vizibile, pe segmentul de viață marcat de Semnul Capricorn în harta natală a fiecărui individ. În primul rând este vorba despre destructurări, destrămări, anulări în scopul reconstruirii temeinice a ceea ne  este de fapt util și nu avem încă.

Despre acțiunile marțiene vom tot vorbi în lunile următoare, pentru că, în acest an 2018, va retrograda pe două Semne zodiacale și anume pe Vărsător și Capricorn, bulversând, schimbând multe și mărunte din structurile cunoscute și din mentalul colectiv.

De aceea este bine să luăm aminte la ceea ce facem în această lună, cum acționăm, cum reacționăm, ce anume avem nevoie să destructurăm în viața noastră, pentru ca în lunile următoare să reconstruim cu ușurință ce avem cu adevărat nevoie pentru a progresa.

Semnul Capricornului se încarcă foarte mult din a doua partea a lunii datorită vizitei lui Marte, astfel că energia sa ne va impulsiona spre a face gesturi majore, spre a lua decizii importante, dar mai ales spre a acționa rapid și pe negândite, cumva mânați de forțe sau scopuri prea puțin definite.

Tot pe 17 Martie se va forma și aspectul de Lună nouă în Semnul Peștilor, moment în care segmentul financiar, secțiunea bani, bunuri comune cu alții, documente financiare, relații cu instituții financiare vor demara o etapă nouă. Se vor lămuri, atât cât se poate, chestiunile financiare vechi, dar vor apărea și altele noi. Însă din nou subiectivismul va fi accentuat, bine fiind să nu ne aventurăm în investiții majore și să verificăm atent fiecare cheltuială și fiecare document.

Mercur, planeta gândirii și a comunicării, a mentalului cotidian, se mută în Semnul Berbec pe 7 Martie, alăturându-se lui Uranus, mentorul său din Înalt. Astfel, cu rapiditatea specifică Berbecului, care nu stă pe gânduri și acționează la primul impuls, împreună cu explozibilul oferit de Uranus, este lesne de înțeles ce fel de dialoguri vom purta și în cel fel vom acționa.

Plus că de pe 23 ale lunii, Mercur își schimbă, aparent, direcția de mers și o ia îndărăt, iar Mercur retrograd în Berbec oferă o judecată simplistă, răspuns rapid la provocări, nerăbdare în a duce la bun sfârșit acțiunile propuse, induce dorința de a sări de la o acțiune la alta și dialog purtat pe tonuri înalte.

Ar fi bine să reușim să ne controlăm impulsurile instinctuale, să fim constanți în scopurile urmărite și să finalizăm ce începem. Poate părea dificil la prima vedere, pentru că energia astrală de pe parcursul acestei luni este foarte dinamică, provocatoare, predominând senzația că stăm pe ghimpi și trebuie să acționăm cumva, să facem ceva, numai să nu stăm locului nicio clipă.

Și totuși este posibil să ne autocontrolăm, să înțelegem și să acceptăm faptul că sunt perioade în care mentalul și corpul nostru sunt suprasolicitate și avem soluții pentru toate, cu puțin efort și bunăvoință.

Intrarea Soarelui în Berbec, în seara zilei de 20 Martie marchează începutul Primăverii astronomice și Echinocțiul de Primăvară. Se conturează o Primăvară agitată, cu multă emotivitate și subiectivism, dependență păguboasă de alții, cu discuții aprinse și acțiuni impulsive, cu acuze la adresa unora și altora mai mult sau mai puțin fondate.

În ultima zi a lunii, respectiv pe 31 Martie se construiește aspectul de Lună plină în Semnul Balanței, fiind un moment în care relațiile apropiate, dar și relațiile cu străinătatea se vor reconfigura definitiv, ajungând cumva la un punct culminat, deci unele se vor finaliza definitiv cu mult zgomot, metaforic vorbind.

În zilele următoare: 2, 5, 7, 15, 17, 26, 30, 31 este bine să fim și mai prudenți, pentru că aranjamentele astrale și energia care derivă din ele sunt disonante; putem lua decizii greșite, ne putem suprasolicita fără să ne dăm seama, putem fi ceva mai agitați și astfel putem deteriora situații și relații bune.

Cugetarea lunii MARTIE: „Să educi înseamnă să intensifici inteligența și caracterul, înseamnă să mergi spre culmi.” – A. Maurois  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole