Atmosfera astrală MAI 2019: Schimbări de ritm

Autor: Anca Stoica - marti, 30 aprilie 2019, 15005 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Mai 2019 este dinamică, interesantă, provocatoare, continuând ceea ce am început în lunile anterioare. Se disting opt evenimente astronomice cu impact energetic foarte vizibil asupra a tot ce există pe planeta noastră.

Dintre Semnele zodiacale, Taurul și Gemenii sunt cele mai evidențiate, datorită aglomerării de planete pe aceste Semne. Pe Semnul Taurului avem Uranus, Soarele în tranzit până pe 21 Mai, Mercur în perioada 6 – 21 Mai, iar din 16 Mai apare și Venus. Pe Semnul Gemenilor avem Marte până pe 16 ale lunii, iar din 21 vin în acest Semn, Soarele și Mercur.

Pentru Tauri și pentru segmentul de viață reprezentat de acest Semn în harta fiecăruia dintre noi, perioada 1 – 21 mai este foarte bulversantă, cu multe răsturnări de situație, cu note inedite. Se vor observa mugurii unor situații, relații, acțiuni care vor lua amploare în următorii ani. De aceea este bine să fim atenți în acest sens și chiar să notăm, într-un jurnal personal, ceea ce simțim clar că se conturează discret uneori, iar alteori cu surle și trâmbițe. Conservatorismul și ancorarea puternică în material și materialitate specifică Taurului vor începe să se reconfigureze din temelii, în moduri total imprevizibile și chiar dureroase pe alocuri.

În seara zilei de 3 Mai, Luna neagră, un reper important în Astrologie, reper care face referire la umbrele noastre adânc înrădăcinate în fiecare ființă umană, se va muta în Semnul Peștilor vreme de aproximativ nouă luni de zile. Îi va ține companie lui Neptun, iar din această combinație sunt probabile următoarele: tendința de a ne orienta spre o viață secretă; viață duplicitară; devitalizare în cazul nativilor Pești, pentru cei cu Ascendentul în acest Semn, dar și în alte cazuri particulare, în funcție de harta natală a fiecărui individ; tendința de autosacrificiu inutil fie în dragoste, fie în plan socio-profesional. De asemenea, tema drogurilor de orice fel va lua amploare în moduri total imprevizibile.

În primele ore ale zilei de 5 Mai se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul Taurului, configurație astrală ce va pune accentul pe segmentul sentimental, pe generațiile tinere în general, deschizându-se o etapă cu multe rectificări privitoare la relațiile sentimentale, la relațiile părinți-copii, la educația oferită de către societate tinerelor generații. Conceptele referitoare la familie, relații familiale, copii, iubire și implicațiile ei se vor redefini fie că vrem, fie că nu.

Pe 6 Mai, Mercur – ajutorul nostru în gândire și comunicare - se va muta în Semnul Taurului, unde se va evidenția prin lentoarea minții și a luării deciziilor, prin tăcere uneori exaseperantă, prin idei preconcepute și fixiste. Însă, ne amintim că Uranus tocmai s-a instalat bine și pentru multă vreme în acest Semn, astfel că avem șanse la mărirea vitezei de gândire și vorbire, chiar dacă în salturi sau puțin. Deloc să mărim viteza, nu va fi cazul, pentru că oricât ar fi Taurul de încăpățânat, tradiționalist și conservator, cuplul Mercur-Uranus tot îl va mișca din ale lui, puțin, dar bine și cu efecte pe termen lung.

 

Venus până pe 15 Mai se va afla în Berbec, fiind veselă, deschisă, ardentă, grăbită, astfel că și noi, ființele umane, vom împrumuta cu mai mult sau mai puțin succes, aceste trăsături. După această dată, Venus se instalează în Semnul Taurului, Semn în care se simte foarte bine, ca la ea acasă. Sigur că de aici și starea noastră de spirit se va modifica, vom fi mai orientați spre arte, spre estetică, spre frumos, spre natură, spre a echilibra relațiile în care suntem implicați și mai ales spre a privi partea bună a vieții în general.

Semnul Gemenilor îl găzduiește pe Marte până pe 16, așa încât până atunci vor continua tonurile ridicate în comunicare, superficialitatea și graba în decizii, tendința – păguboasă - de a spune tot oricum și oricând.

Însă după această dată, focosul Marte se mută în Semnul Racului, Semn total ostil lui, astfel că focul său va fi stins de către Apa Racului. După vehemența și exuberanța manifestate cât a tranzitat Gemenii, în Rac, trăsăturile marțiene sunt slăbite, înăbușite, distorsionate.

Astfel, pe tot parcursul lunii Mai este bine să fim precauți, să evităm implicarea în acțiuni de anvergură, acțiuni care presupun mai ales efort fizic intens. Totuși, dacă suntem nevoiți de împrejurări să ne implicăm este bine să ținem cont de faptul că energia acțiunii propriu-zise este de felul prezentat anterior și putem întâmpina niscai obstacole sau chiar mici eșecuri.

În primele 11 minute ale zilei de 19 Mai se va construi aspectul de Lună plină pe Semnul Scorpionului. Este un moment ce va reitera discuțiile, acțiunile, temele abordate în preajma datei de 5 Mai la aspectul de Lună nouă pe Semnul Taurului, repsectiv cele referitoare la copii, generații mai tinere, educația și viitorul acestora, raportate la felul în care se dezvoltă societatea contemporană. De această dată, se vor cristaliza, lămuri, poate chiar rezolva unele aspecte favorabile în acest sens.

Ziua de 21 Mai este remarcabilă datorită faptului că și Soarele și Mercur pășesc în Semnul Gemenilor. Cuplul Soare-Mercur este unul dinamic, puternic, favorabil gândirii și comunicării în acest Semn, astfel că se vor îmbunătăți mult dialogurile, se vor schimba mentalitățile, ideile, ne vom orienta mai ușor și mai bine spre scopuri nobile, vom fi mai deschiși spre învățare, spre dialog constructiv. De asemenea, se vor evidenția călătoriile pe distanțe scurte și relațiile cu anturajul apropiat.

Perioadele și zilele cu probabile neplăceri datorate instabilității energetice sunt: 2 – 6, 9, 10, 15, 16, 19 – 23, 26 – 28 Mai. Este nevoie de prudență, răbdare, toleranță, înțelegere, evitarea conflictelor, orientarea spre acțiuni ușoare, de rutină, spre dialoguri banale, odihnă, dietă potrivită, plimbări în aer liber. În aceste zile, mentalul este labil, astfel că deciziile, opiniile, relațiile sunt distorsionate.

Cugetarea lunii MAI: „Legea trebuie să fie scurtă ca să și-o poată aminti și oamenii ignoranți.” –  Seneca cel Tânăr

astrolog Anca StoicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole