Atmosfera astrală MAI 2017: Jocul continuă

Autor: Anca Stoica - duminica, 30 aprilie 2017, 33053 vizualizari

Iureșul din lunile anterioare ne-a făcut să privim atent în viețile noastre și să ne gândim serios la jocul vieții și cum să-l jucăm. Majoritatea începe să-și pună întrebări despre această Lume și rostul ei, despre om și rolul său, despre aspectele aflate dincolo de aparențe.

Dinamica astrală din primele patru luni ale anului 2017, an de vibrație 1, în care a început noul ciclu de nouă ani ne-a zguduit mințile și filozofiile de viață în chip nebănuit. Și încă nu realizăm cât de mult ne-am schimbat și reorientat spre cu totul altceva față de ce am făcut până acum.

Energia lunii Mai aduce lămuriri în toate segmentele vieții. Cu toții vom simți o ușoară relaxare, o detensionare, ca un fel de balon care ușor-ușor începe să se dezumfle, însă nu se dezumflă de tot acum în Mai. Dar începutul este promițător.

Cele două planete rapide, Mercur și Venus – care ne-au răscolit profund gândurile, sentimentele, trăirile, emoțiile de la începutul anului – se vor afla în ultima parte a ciclurilor de aparentă mișcare retrogradă. Mercur își reia mersul direct în preajma datei de 4 Mai în Berbec, pe care-l părăsește pe 17, însă Venus pe tot parcursul lunii se va afla în Berbec alături de Uranus.

 De reținut că perioada 1 – 17 Mai rămâne una tensionată, iar lămuririle și rezolvările care apar pot fi bulversante, foarte surprinzătoare, chiar șocante pe alocuri. Asta deoarece axa Berbec – Balanță este încărcată puternic de Jupiter aflat în Balanță, care pune paie pe focul Berbecului și de la cel mai mic și banal țânțar face un armăsar în toată regula, pur sânge. Zile în care ar fi bine să ne temperăm gândurile, reacțiile, gesturile, vorbele sunt 7, 8, 22 și 23 Mai. Focul, sub diverse forme și manifestări, poate scăpa de sub control. În segmentul sănătății se pot accentua problemele specifice capului și sistemului renal.

Taurul beneficiază de susținere solară până pe 21 Mai, datorită Soarelui care-l vizitează până la această dată. Din 17 i se alătură și Mercur. Mercur în acest Semn zodiacal va aduce un fel de lentoare în gândire, o predispoziție la gândire profundă, orientată spre nevoile imediate și primitive, la decizii luate greu, dar foarte posibil la decizii luate bine.

Scorpionul va impulsiona Taurul să-și reorganizeze relațiile, proiectele, colaborările în preajma datei de 11 Mai, când se va forma aspectul de Lună plină. Perioada 9 – 11 Mai este dinamică, foarte instabilă, evidențiază problemele generațiilor mai tinere. Din nou este probabil să se abordeze teme privitoare la copii, educația și creșterea copiilor, proiecte, organizații, asociații care se ocupă de copii. Atenția la detalii este importantă în această perioadă.

O altă axa zodiacală foarte evidentă în Mai este Gemeni – Săgetător. În Gemeni avem toată luna pe Marte, iar Soarele i se alătură din 21. Vizavi în Săgetător avem Luna neagră și Saturn. Din nou Aer și Foc într-o combinație greu de stăpânit și înțeles pe alocuri. Zile în care superficialitatea, ghidușia, forfota exagerată a Gemenilor se întrepătrunde cu expansiunea, aventura, graba, tăria Săgetătorului într-un carusel amețitor sunt 12, 13, 25, 26 și 27 Mai.

Pe 25 Mai se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Gemenilor, fiind un moment excelent să ne reamintim de copilul din noi și de lângă noi. Munca și implicațiile ei, sănătatea, salariații, angajații, mediile de muncă în general încep o etapă nouă pe cu totul alte fundamente. Se poate vorbi mult în perioada 25 – 27 Mai despre schimbări și reorganizări în toate sectoarele de muncă. Toate acestea vor fi corelate cu sănătatea populației sau a angajatului la un loc muncă în mod special. Posibil accentuarea unor afecțiuni respiratorii, afecțiuni digestive, vulnerabil fiind în mod special ficatul, apoi șoldurile și coapsele. Noutățile medicale, nutriționale și de stil de viață pot cunoaște un trend ascendent. 

Concluzionând, luna Mai ne va aduce o energie cu totul nouă, vom începe să avem mai mult curaj constructiv, să ne orientăm spre nou și progres, spre tot ce este luminos, frumos și util. Este bine să ne desfășurăm activitățile cotidiene cu plăcere, cu încredere, să facem ce ne este util și nouă și altora, dar și ce ne place. Până la urmă, totul ne poate plăcea dacă ne plasăm pe o astfel de coordonată.

Dintr-o perspectivă pragmatică, în Mai este nevoie de prudență, înțelegere, toleranță, atenție sporită la sursele de aer și foc. Sănătatea este un capitol care tuturor ne va da de gândit. Amestecul dintre lumini și umbre, dintre real și ireal va fi unul fascinant și ne va ademeni pe toți să căutăm adevăruri dincolo de aparențe.

Cugetarea lunii MAI: „ Ne vom bucura de cele ce ne sunt scrise, fără să recurgem la comparații.” – Seneca cel Tânăr  

astrolog Anca Gordin Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole