Atmosfera astrală MAI 2016: Reorientări și reorganizări importante!

Autor: Anca Stoica - vineri, 29 aprilie 2016, 23584 vizualizari

Luna Mai este foarte tumultoasă, cu multe răsturnări de situație, schimbări frecvente atât în dispoziția sufletească a oamenilor, cât și în acțiuni sau în aspectele meteorologice. Pământul este foarte răscolit și la propriu și la figurat, astfel că ar fi bine să ne redefinim rapid concepțiile și atitudinea față de el.

Deloc întâmplător este faptul că vremea prezintă aspecte extrem de diferite înr-un interval scurt de timp. Corpurile noastre fizice sunt nevoite să facă readaptări frecvente, în ritm rapid, astfel că de multe ori nu putem ține pasul cu mediul în care trăim. Este bine să ne amintim în permanență că suntem creatorii lumii în care trăim și ne desfășurăm activitatea, prin gândurile și faptele noastre. Dacă ne dorim altceva, altă climă, alt relief, alte condiții materiale și financiare, alte relații este nevoie să ne remodelăm personalitatea, felul de a fi, să înțelegem, să acceptăm că am făcut și încă facem greșeli și nu în ultimul rând să începem să reconstruim, să refacem ceea ce avem cu adevărat nevoie.

Contextul astral este foarte încărcat, iar influxurile energetice venite din Cosmos sunt resimțite de fiecare dintre noi în felul său. Graba, agresivitatea, intoleranța, ignoranța, ancorarea în materialism sunt la cote mari și trebuie să depunem eforturi serioase, constante, pentru a le converti în atitudini constructive. Este bine să ne organizăm activitățile cotidiene cu calm, răbdare, alegând prioritățile, dar fiind pregătiți pentru schimbări bruște de situație, de context, de posibilități de manifestare, poate chiar de idei sau de crez personal.

Toate Semnele de Pământ sunt activate prin prezența planetelor astfel: Pluto își continuă mișcarea aprent retrogradă în Semnul Capricornului, Jupiter în Fecioară își reia mersul direct în preajma datei de 9 Mai, iar în Semnul Taurului se află Soarele până pe 21 Mai, Mercur, Venus până pe 24 Mai aproximativ.

În seara zilei de 6 Mai se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Taurului, evidențiind segmentul muncii și al sănătății. Deoarece gândirea și comunicarea sunt viciate, este bine să ne ferim de a lua decizii, a semna documente sau a ne aventura în situații și relații incerte.

Mercur se află în mers aparent retrograd până în preajma zilei de 22 Mai, când vom simți o mare relaxare mentală și parcă dintr-odată ni se dezleagă gândurile și limbile pentru a putea comunica în mod coerent și clar ceea ce gândim sau plănuim.

Focul rămâne în continuare foarte activ prin prezența planetei Uranus în Berbec, iar în Săgetător, Saturn se plimbă în mișcare aparent retrogradă la braț cu Marte, tot în mișcare aparent retrogradă. Însă spre finele lunii, în preajma datei de 27 Mai, planeta Marte se va îndrepta spre Semnul Scopionului, încingând bine spiritele nativilor Scorpion și pe ale celor cu marcaje astrale native în acest Semn zodiacal.

În primele ore ale zilei de 22 Mai se formează aspectul de Lună plină în Semnul Săgetătorului, aspect ce ne va aminti, din nou, de sănătate și muncă. La prima vedere am zice ca nimic nu este nou sub Soare, că deja știm și ne-am lovit de multe și totuși surprizele vor fi în continuare la ordinea zilei.

De asemenea regimul muncii în general, indiferent de domeniul profesional de activitate, va atinge un maxim de răscoliri, schimbări, nemulțumiri în masă. Este bine să fim lucizi, să judecăm lucrurile la rece și să ne gândim la soluții constructive, optime pentru perioada pe care o traversăm. Finalurile sunt inevitabile pe tot parcursul anului 2016, iar în luna Mai se vor observa foarte clar.

Gemenii se vor simți foarte bine în a doua parte a lunii, întrucât vor fi vizitați de Soare din 21 Mai și de Venus din 24 Mai. Dar până atunci au nevoie de singurătate, introspecție, odihnă, contact frecvent cu natura, somn mult și de bună calitate.

Nativii Zodiei Balanță și cei care au marcaje astrale native în acest Semn vor răsufla ușurați după 21 Mai, când Luna neagră le va părăsi Semnul zodiacal pentru mulți ani de acum încolo. De aceea până la această dată este bine să reevaluăm încă odată segmentul de viață în care avem Balanța pe harta natală și să rezolvăm repede carențele rămase.

Dintre Semnele de Apă, Peștii și Scorpionul sunt active. Neptun și Chiron se află în Pești. În Scorpion se instalează comod Luna neagră aproximativ din 21 Mai, iar din 27 Mai i se va alătura Marte în mișcare aparent retrogradă.

Pământul și Apa își vor uni forțele în moduri diferite și totuși cunoscute de noi toți: emoții exacerbate, greu de controlat, pragmatism incorect aplicat și folosit, schimbări ale unor structuri fizice, regim distorsionat al apei, dar și al pământului, mai ales în domeniul agriculturii.

Foarte interesantă este perioada 21 – 23 Mai și iată de ce: Luna neagră se pregătește de intrarea în Scorpion, dar încă nu lasă definitiv Balanța în pace, astfel că îi mai poate oferi surpize de proporții; Soarele intră în Gemeni, se construiește aspectul de Lună plină în Săgetător; Mercur își reia mersul direct în Taur, însă se află într-o poziție delicată, pentru că staționează și mai durează ceva timp până pornește cu toată viteza înainte. Ar fi bine să reținem ce se petrece în aceste zile, să evităm acțiunile de anvergură, discuțiile aprinse și spațiile aglomerate.

Modificându-ne atitudinea, concepțiile, felul în care gândim, felul în care vorbim, felul în care relaționăm, muncim sau ne ocupăm timpul liber, putem întoarce absolut toate lucrurile în favoarea noastră și a celor din jur. Suntem suficient de bine pregătiți acum pentru a face marea schimbare de care se tot vorbește de ani buni și de care avem într-adevăr nevoie.

Cugetarea lunii MAI: „Orice este intelectual (operele create, capacitățile și meritele) se raportează la morală, așa cum imaginea se raportează la realitate.“ –   Arthur Schopenhauer

astrolog Anca Gordin Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole