Atmosfera astrală IUNIE 2018: Dinamism accentuat

Autor: Anca Stoica - joi, 31 mai 2018, 25602 vizualizari

Iunie este o lună foarte interesantă, dinamică, cumva aflându-ne pe o graniță între trecut și viitor. Mentalul este foarte activ, gândurile se amestecă cu o viteză din ce în ce mai mare, iar comunicarea va fi accentuată față de lunile precedente.

Se petrec multe evenimente astrale, care își vor pune amprenta vizibil pe viața noastră cotidiană, deschizându-se totodată noi culoare de viitor. Totul este să fim atenți la semnele din preajma noastră, să ne stabilim clar obiective pe termen lung, obiective spre binele nostru suprem și al celorlalți și să acționăm în consecință.

Mercur, planeta gândirii și comunicării cotidiene, se plimbă fericită prin Semnul Gemenilor până pe 13 Iunie, apoi se mută în secretosul Rac până pe 29, după care, odihnită, sătulă de discreție, modestie și tăcere intră în Semnul Leului, luminându-ne astfel mintea și sufletul.

Pe 13 ale lunii se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Gemenilor, moment ce marchează debutul unei etape noi în planul muncii și al sănătății. Probabil că de acum încolo se va vorbi mult, vehement, cu adevăruri trunchiate, alteori cu superficialitate despre muncă, sănătate și legătura dintre acestea.

Este nevoie să ne remodelăm viziunea despre muncă și implicațiile ei, despre sănătate, abordându-le cu ajutorul unui alt sistem de valori morale și spirituale. Muncim (sau nu), ne căutăm (sau nu) locuri de muncă, ne îngrijim (mergem la doctor, urmăm sfaturile sau regulile de sănătate sau nu), dar cu toate acestea ceva trebuie îmbunătățit, schimbat, gândit și făcut altfel.

  Pe 14 Iunie, planeta Venus intră în Semnul Leului, Semn care îi va exacerba poftele, pretențiile, dorința de strălucire și confort, dar și tendința spre dominare. Alături de Nodul Nord al Lunii în Leu, a doua parte a lunii Iunie, mai ales spre final pentru că lui Venus i se alătură Mercur, vor fi momente bune pentru a ne pune în valoare, a ne susține opiniile, a ne înfrumuseța atât pe noi cât și mediul în care trăim.

Pe 19 Iunie, Neptun va intra în mișcare aparent retrogradă în Semnul Peștilor, aspect care ne ajută să revizuim segmentul de viață reprezentat de Pești în harta natală a fiecăruia dintre noi. Însă, nativii Pești, cei cu Ascendentul în Pești, dar și cei cu marcaje puternice de Pești în harta natală vor resimți puternic această schimbare energetică, fiind îmboldiți să opereze acele ajustări necesare pentru îmbunătățirea situației în care se află. Este nevoie de multă prudență și discernământ, deoarece există riscul autoamăgirii și al implicării în acțiuni nepotrivite.

La mijlocul zilei de 21 Iunie se produce Solstițiul de Vară, moment ce marchează perioada următoare de până la Echinocțiul de Toamnă din luna Septembrie. Se conturează o Vară foarte importantă în general, datorită frămânătărilor ce vor avea loc în toate domeniile de activitate. Din nou se va pune accentul pe muncă, sănătate, copii, generațiile mai tinere și probleme lor.

Foarte activi vor fi în Vara 2018, nativii născuți sau cei cu marcaje astrale importante în Semnele cardinale – Rac, Capricorn, Berbec, Balanță, dar și nativii Semnelor mutabile – Fecioară, Pești, Gemeni, Săgetător. Practic se închid etape de viață, se lămuresc sau se rezolvă situații trenante, perimate și se pregătesc foarte clar etape noi. Situații spectaculoase, turnuri nebănuite!

Planeta Marte se află în Semnul Vărsătorului, iar de pe 27 Iunie va intra în mișcare aparent retrogradă. Este un moment ca va declanșa reluarea unor acțiuni și rediscutarea (cu surle și trâmbițe) unor teme de interes general. Marte retrograd este periculos, deoarece ne predispune la a acționa în forță, fără discernământ, cumva la întâmplare, la cel mai banal stimul exterior, dar și la un stimul interior scăpat de sub control.

Pentru că toată Vara este foarte dinamică în general din punct de vedere energetic, Marte va primi și mai multă energie pentru a se răzvrăti, a vocifera, a ataca sub diverse forme, dar mai ales la nivel intelectual sau informatic.

În dimineața zilei de 28 Iunie se va construi aspectul de Lună plină în Semnul Capricornului. Este un moment ce va accentua din nou munca și sănătatea, dar de această dată ceva se petrece în culise, există detalii ascunse pe care nu le vom putea percepe sau cunoaște acum.

Și totuși vom simți că ceva plutește în aer, dar concret vom afle abia peste șase luni, la momentul de Lună nouă din Capricorn. Până atunci, însă avem nevoie de răbdare, înțelegerea corectă a ceea ce se petrece în preajma noastră și o cu totul altă abordare a vieții în general.

Următoare zile și intervale sunt slabe din punct de vedere energetic, fiind zile în care ar trebui să ne ocupăm de activități de rutină, să ne odihnim ceva mai mult și să evităm conflictele: 2, 4, 5, 7, 12 – 14, 21, 22, 26 – 29.

 

Cugetarea lunii IUNIE: „Omul crește proporțional cu creșterea scopurilor lui.” – J. C. F. von Schiller  

 

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole