Atmosfera astrală IULIE 2019: Schimbări nebănuite

Autor: Anca Stoica - sambata, 29 iunie 2019, 28935 vizualizari

Atmosfera lunii Iulie este una foarte dinamică, cu multe răsturnări de situație. Cum Cerul planetei noastre forfotește de faceri și prefaceri rezultă că și ceea ce se petrece aici pe Terra este în continuă și foarte rapidă schimbare. Energia lunii este puternică, răscolitoare, astfel că vom avea multe și mărunte de făcut, atât la nivel personal, cât și la nivel socio-profesional.

Două axe zodiacale sunt foarte active pe parcursul acestei luni, și anume Rac-Capricorn și Leu-Vărsător. Sunt momente prielnice pentru a ne îmbunătăți și lămuri relația cu familia, cu neamul de proveniență, cu locurile natale, ne putem gândi serios la casa, spațiul în care locuim și să luăm decizii dfinitive referitoare la reședința noastră pe mulți ani de acum încolo. Apoi trebuie să ne orientăm eforturile spre adevăratele nevoi sufletești, spre legătura cu noi înșine, dar și spre legăturile afective pe care le avem (sau nu) cu alții.

Se disting șase evenimente astronomice cu impact astrologic în viața pământenilor. Este vorba despre formarea aspectelor de Lună nouă și Lună plină plus eclipse la ambele momente,  planetele Marte și Venus schimbă semnul zodiacal, Soarele de asemenea schimbă semnul zodiacal, iar Mercur intră în mișcare aprentă retrogradă.

În primele ore al zilei de 2 Iulie, Marte se va muta bucuros în semnul Leului, unde își va etala splendoarea, iar noi în consecință vom acționa în forță, cu aplomb, deschis, uneori fiind și noi suprinși de propriile acțiuni. Este bine să ne dozăm energia cu care dorim să acționăm, să o folosim în mod constructiv, evitând excesele, agresivitatea, epatarea.

Tot în ziua 2 Iulie, seara târziu se va forma aspectul de Lună nouă în semnul Racului plus o eclipsă totală de Soare. Se prefigurează o perioadă în care se vor accentua domeniile muncii și ale sănătății. Cum sănătatea condiționează munca și invers, spre ambele domenii de viață și activitate este bine să ne îndreptătm atenția și eforturile. Sunt probabile următoarele: accentuarea afecțiunilor digestive, evidențiarea unor tratamente noi sau reluarea unora vechi, dar care se dovedesc foarte eficiente acum, schimbarea condițiilor de muncă, schimbarea legislației muncii, orientare spre alte domenii de muncă sau chiar apariția unora cu totul și cu totul noi.

În intervalul 3 – 28 Iulie, planeta Venus traversează Semnul zodiacal al Racului, presărând emoție și dulceață în relațiile nostre. Cum subiectivsmul și emotivitatea vor fi destul de accentuate există riscul să ne afundăm într-un ocean afectiv total nepotrivit și să ne legăm de cine nu trebuie. Pe românește: ne îmbătăm cu apă chioară. Este bine să privim atent la toate relațiile în care suntem implicați, să evităm visarea cu ochii deschiși și implicarea în relații cu formă, dar fără fond.

 

Lună trecută, în Iunie, Mercur a traversat Semnul zodiacal al Racului și în ultimele zile s-a mutat în Leu. Ne amintim că în aceaste luni de Vară, Mercur parcurge un ciclu al retrogradării pe semnele Rac și Leu. Astfel, până pe 8 Iulie se epuizează prima etapă din acest ciclu, iar de pe 8 începe etapa a doua, etapă în care se desfășoară propriu-zis mișcarea aparentă retrogradă până la finele lunii Iulie. Deci, pe 8 Iuie, Mercur retrogradează pe Semnul Leului, iar pe 19 Iulie revine în mișcare aparentă retrogradă în Semnul Racului, pe care îl parcurge până la finele lunii.

Acest tip de mișcare pe cele două semne zodiacale aduce bulversări mari, redefinirea unor concepții despre putere, curaj, relații personale, relații familiale, relații sentimentale și modificarea unor decizii luate în lunile anterioare. Vor reveni în discuție și în atenție cele discutate, petrecute, realizate în perioada 4 Iunie - 8 Iulie în mod special. Gândirea și comunicarea vor fi distorsionate, deci este nevoie de prudență, discernământ și a ne gândi de mai multe ori înainte de vorbi. Bine este de asemenea, să evităm decizile majore și semnarea documentelor cu implicații pe termen lung.

La începutul zilei de 17 Iulie se va forma aspectul de Lună plină în Semnul Capricornului însoțit de o eclipsă parțială de Lună. Este un moment în care temele principale vor fi întoarcerea acasă, revenirea în locurile natale, reluarea sau consolidarea relațiilor familiale și de rudenie, renunțarea la un parcurs socio-profesional care și-a epuizat experiențele pentru noi, remodelarea concepțiilor referitoare la muncă, profesie, statut socio-profesional, familie, casă, locuri natale.

Se disting două perioade deosebite din punct de vedere energetic, perioade în care sunt accentuate graba, agresivitatea, confuzia, iluzia, dezamăgirea. Este vorba despre perioadele 2 – 8 și 10 – 22 Iulie plus ziua de 31 Iulie. Prudență, răbdare, temperanță, încredere că totul se desfășoară spre binele nostru suprem!

Cugetarea lunii IULIE: „Devalorizarea lumii omului, crește în proporție directă cu creșterea prețurilor în luma materială.” –  K. Marx

 astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole