Atmosfera astrală IULIE 2018: Schimbări și iar schimbări

Autor: Anca Stoica - duminica, 01 iulie 2018, 30924 vizualizari

Din nou avem sezon de eclipse în această lună. Plus intrarea în mișcare aparent retrogradă a lui Mercur, planeta mentalului și comunicării, în Semnul Leului, plus Marte care se află deja în mișcarea aparent retrogradă în Semnul Vărsătorului, plus reluarea mersului direct al planetei Jupiter, marele benefic. Pe scurt, o perioadă foarte dinamică, foarte provocatoare în care totul se va reformula din temelii, atât la nivel personal, cât și la nivel colectiv.

Este bine să nu ne lăsăm păcăliți de iluzia vacanței de Vară, de faptul că unii și alții sunt în vacanță sau în pregătiri de vacanță, că unele segmente socio-profesionale sau unele instituții sunt în vacanță, pentru că în culisele tuturor se pregătesc schimbări de proporții. Schimbări pe care le simțim doar adiind ușor, se aud așa niște zvonuri sau pur și simplu apare ici-colo câte o știre scurtă, aparent neimportantă. Însă tot ce acum pare lipsit de importanță va lua amploare în lunile următoare într-un mod greu de explicat în cuvinte.

Jupiter, planeta considerată marele benefic, aflată acum în Scorpion, își va relua mersul direct în preajma datei de 10 ale lunii, contribuind astfel la dezvăluri excepționale, la scoaterea la iveală a unor informații ascunse și foarte utile, la lămurirea multor situații trenante.

Pe de altă parte, ni se poate accentua gustul pentru domeniile ezoterice, pentru deslușirea lucrurilor dincolo de aparențe, dar și pentru inginerii financiare, investiții, reformulări ale planurilor financiare. Oricum, ne va fi mult mai ușor să ne apropiem de așa-zisele aspecte ascunse sau paranormale ale cotidianului în care trăim și ne desfășurăm activitatea.

Două Axe zodiacale se evidențiază în această lună, datorită producerii a două eclipse. Este vorba despre Axele Rac-Capricorn și Leu-Vărsător.

Așadar, pe 13 Iulie se va forma aspectul de Lună nouă și eclipsa parțială de Soare în Semnul Racului. Contextul astral din acest moment ne îndeamnă la reconfigurarea relațiilor familiale, la apropierea sau desprinderea de casă, loc natal, părinți, neamuri.

Perioada 12 – 13 Iulie aduce un soi de tensiune interioară, însă rolul său este de a ne pune ordine în relația dintre noi și segmentul familial, a cădea la pace cu membrii familiei, a ne reformula planurile personale și sociale. Este vremea să ne ocupăm de rădăcinile noastre și să depășim orice diferend, fie că este vorba de animozități între noi și cei dragi, fie că este vorba de bunuri patrimoniale, moșteniri, afaceri de familie. Însă este nevoie de atenție și mult discernământ, deoarece agresivitatea, graba, emotivitea și subiectivismul sunt accentuate, riscând să gafăm serios atât în vorbe, cât și în fapte.

Pe 27 Iulie se formează aspectul de Lună plină și eclipsa totală de Lună în Semnul Vărsătorului. Pare o perioadă aparent liniștită, însă doar aparent. Mercur deja se află în mișcare aparent retrogradă în Leu, respectiv din 26 ale lunii. Marte este în mișcare aparent retrogradă în Vărsător alături de Lună și de Nodul său Sud, iar de la mică distanță, Luna neagră începe să arunce, discret, raze spre Lună, Marte retrograd și Nodul Sud. Este o perioadă foarte importantă în mod special pentru nativii Vărsător, Leu, Taur, Scorpion, dar și pentru fiecare dintre noi pe segmentele de viață și activitate din harta natală reprezentate de Vărsător și de Leu.

Tendința va fi să ne aruncăm înainte cu toată forța și elanul, fără a ne gândi prea mult la consecințe. Mentalul și comunicarea vor fi destul de distorsionate, chiar blocate pe alocuri. De aceea în perioada 26 – 28 Iulie este bine să fim discreți, atenți la ceea ce se întâmplă în preajma noastră, să evităm discuțiile contradictorii, formularea opiniilor ferme și mai ales este bine să evităm luarea deciziilor importante. Multă forfotă în plan sentimental, în relațiile cu copiii, în relațiile cu prietenii și în relațiile socio-profesionale. Finaluri clare, total neașteptate!

Este o lună cu multe peripeții, provocări, reluarea unor discuții și acțiuni, dezvăluiri interesante, unele chiar spectaculoase, răsturnări de situație de tot felul. De aceea ne trebuie răbdare, toleranță, discernământ și a lua în serios tot ce ne face să suferim în vreun fel sau tot ce este necorespunzător în viața noastră. Este bine să înlăturăm orice idee, plan, relație sau situație nesatisfăcătoare sau care ne obstrucționează progresul.

Cugetarea lunii IULIE: „Răbdarea este o calitate minunată, dar viața este prea scurtă ca să rabzi pentru multă vreme.” – R. Bacon

Astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole