Atmosfera astrală IULIE 2016: Luna lui cuptor în toată regula!

Autor: Anca Stoica - marti, 28 iunie 2016, 30843 vizualizari
astrology

Ne vom simți ceva mai bine pe parcursul lunii Iulie, pentru că se mai domolesc tensiunile astrale, rămânând totuși în fundalul cotidian evenimentele deja petrecute și cunoscute, aflate în mare parte de toată lumea. Practic vor continua demersurile începute în lunile precedente, iar subiecte noi, deosebite, nu prea mai apar. Pe românește vom bate apa în piuă, vom relua vechile teme de discuție, vom căuta soluții, explicații logice sau ne vom învârti în cercurile deja bine stabilite.

Apa și Focul își vor face simțite prezența în moduri diferite, parcă ar fi o competiție fără sfârșit. Ba prea multă apă, ba prea mult foc, ba amândouă pe aproape. Aer nu avem, însă Pământ în cantități deloc de neglijat.

Semnele de Apă se remarcă prin prezența planetelor, mai ales în prima parte a lunii, iar pe cât posibil influxurile lor vor încerca să domolească focul scăpat de sub control. În Semnul Peștilor avem în continuare Neptun și Chiron, ambele în mișcare aparent retrogradă. Marte și Luna neagră se bucură de plimbarea prin Scorpion, dar bucuria lor este îngrijorarea noastră a pământenilor, pentru că pot răscoli și scoate la iveală multe și mărunte din abisurile lăuntrului nostru. Semnul Racului găzduiește până pe la mijlocul lunii pe Venus, Mercur și Soarele, iar în preajma datei de 04 Iulie se formează aspectul de Lună nouă.

Foarte interesantă perioada construirii aspectului de Lună nouă în Rac, deoarece sunt posibile răsturnări de situație în plan socio-profesional, schimbări, aparent benefice, de imagine publică, de statut social, de loc în lume. Este bine să ne stabilim clar ce anume dorim și să ne trasăm planuri personale și profesionale viabile.

De asemenea vor intra în discuție, pentru cei aflați departe de locurile natale, întoarcerea acasă, chiar și după mulți ani, reluarea activităților și relațiilor în locurile natale alături de rudele și prietenii de odinioară. Totodată s-ar putea să devenim mai atenți, mai grijulii cu odraslele noastre, iar la modul general, concepțiile noastre vizavi de familie, casă, copii, neam, locuri natale vor căpăta altă valoare în sufletele noastre.

Toate cele trei Semne de Foc sunt activate de către planete. În Berbec se află Uranus, care spre finele lunii va intra în mișcare aparent retrogradă, în Săgetător se află Saturn în mișcare aparent retrogradă, iar Semnul Leului se va activa puternic în a doua parte a lunii, găzduind pe Venus, Mercur și Soare. Astfel, foarte mult foc vom avea pe tot parcursul lunii, iar denumirea aceea străveche, Iulie – luna lui cuptor – va fi frecvent aminitită în discuții.

Este nevoie ca și la propriu, și la figurat, să nu ne jucăm cu focul. Reacțiile multora dintre noi, dar în mod special ale nativilor născuți în Semne de Foc și ale celor care au marcaje importante pe aceste Semne vor fi exacerbate, nervozitatea va fi accentuată, se vor evidenția graba, imprudențele, entuziasmul dus prea departe și nefondat.

Suntem ființe raționale și ne putem controla, atât la nivel mental, cât și fizic, astfel încât să depășim cu bine totul. Recomandate sunt alimentația potrivită, evitarea activităților solicitante, evitarea conflictelor, odihna regulată și, la nevoie, să apelăm cu încredere la sfaturile specialiștilor.

Dintre Semnele de Pământ doar Capricornul și Fecioara sunt activate de planete. Pluto se află în mișcare aparent retrogradă în Capricorn, iar Jupiter se plimbă la braț cu Nodul Nord Lunar prin Fecioară. Jupiter va ajuta mult la soluționarea conflictelor de muncă, va pune bazele unui alt regim al muncii, dar ne va ajuta să ne schimbăm în mod corect atitudinea și concepțiile vizavi de muncă și implicațiile ei.

În preajma datei de 20 Iulie se va construi aspectul de Lună plină în Semnul Capricornului, fiind o perioadă marcată de agresivitate, ancorare în idei, relații, situații perimate, dar de care vom fi oarecum forțați de împrejurări să ne debarasăm și să lăsăm în urmă ceea ce nu ne mai folosește.

Niciun Semn de Aer nu conține planete, asta însemnând că mentalul va fi umbrit, distorsionat, fiindu-ne dificil uneori să ne adunăm gândurile sau să fim coerenți în vorbe și fapte. Este bine să evităm luarea deciziilor majore, discuțiile ample, semnarea documentelor care ne implică pe termen lung, dar și criticile sau acuzele la adresa altora, întrucât subiectivismul va fi la cote mari.

Așadar, luna Iulie ne aduce apă și foc din belșug, aer deloc, iar pământ în cantități moderate. Ne-am obișnuit deja, cunoaștem bine manifestările distorsionate ale apei, ale focului, ale pământului și de asemenea cunoaștem bine ce înseamnă să nu avem aer sau aerul să fie insuficient sau irespirabil. Vremea și vremurile sunt în pline transformări și ar fi foarte bine dacă ne-am strădui să ținem pasul cu ele.

Cugetarea lunii IULIE: „Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul.” – M. Eminescu  

Anca Gordin Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole