Atmosfera astrală FEBRUARIE 2020: La bal!

Autor: Anca Stoica - marti, 28 ianuarie 2020, 24811 vizualizari

Balul astral al anului 2020 a debutat luna trecută cu eclipsa de Lună din Semnul Racului. Evenimentele petrecute deja, fie în la nivel individual, fie la nivel colectiv și-au lăsat amprenta asupra tuturor și mai departe ecourile lor le vom simți, resimți și discuta multă vreme de acum încolo.

Fundalul astral al lunii Februarie ne predispune la și mai multe evenimente, care mai de care mai interesante și mai provocatoare. Se disting șase evenimente astrale, ce se vor desfășura  în cascadă, astfel că vom fi nevoiți de împrejurări să menținem ritmul.

Toate planetele rapide ale Cerului planetei noastre schimbă Semnul zodiacal, astfel că va predomina senzația că ceva sau cineva ne îndeamnă de la spate, să acționăm rapid și să depunem eforturi în situații și segmente de viață la care nu ne-am fi gândit vreodată.

Primul eveniment al lunii Februarie este generat de planeta Mercur, deoarece se află la ciclul retrogradării pe Semnele Vărsător-Pești. Pe 3 Februarie va intra în Semnul Peștilor, iar pe 17 începe etapa de mișcare aparentă retrogradă. În Semnul Peștilor, Mercur nu performează, ducând la o gândire confuză, ciudată, izolare, introvertire, la desprinderea de realitatea fizică, iar în consecință, comunicarea este deficitară.

Mercur și retrograd, și în Pești, și alături de Neptun (maestrul iluziilor), plus vine și Soarele pe 19 este greu de dus pentru noi pământenii. De aceea, este bine să ne înarmăm cu răbdare, toleranță, calm, înțelegere, să ne delectăm cu artele oriunde și oricând avem ocazia. În anumite situații, în funcție și de harta natală personală, va intra în discuție și ajutorul medical de specialitate. Prudența trebuie să fie maximă, deoarece erorile de diagnostic și tratament vor fi frecvente.

Venus, cea care răspunde de frumos, de relații, de iubire, de armonie și echilibru în Lumea noastră reală, în seara zilei de 7 Februarie intră în Semnul Berbecului, dinamizându-ne în consecință, cheful de viață și de a ne îndeplini poftele, mofturile, dorințele - cât ai clipi. Că se îndeplinesc sau nu, asta rămâne de văzut, în funcție de hotărârile divine în vigoare.

În Berbec se mai află Chiron și Luna neagră, astfel că Venus în această ipostază ne va pune în situații frivole și chiar periculoase pe alocuri. Ispitele pot apărea de unde și cum nici cu gândul nu gândim, așa încât ar fi bine să ne punem poftele în cui și acolo să rămână, cel puțin până la finele acestei luni.

Aspectul de Lună plină are loc pe 9 Februarie în Semnul zodiacal al Leului. Este un moment tensionat, ce va evidenția organizațiile, asociațiile, grupurile de interese și copiii. Se vor lămuri unele aspecte privitoare la toate acestea. Este probabil ca femeile să aibe un rol important în dialogurile și evenimentele din preajma datei de 9 Februarie.

Planeta Marte se află în Semnul Săgetătorului până pe 16 ale lunii, iar din după-amiaza acestei zile se mută în Semnul zodiacal al Capricornului, Semn în care Marte se simte excelent. În Capricorn se află în continuare cvartetul Pluto, Saturn, Jupiter, Nodul Sud al Lunii. Marte va dinamiza foarte mult acest cvartet, așa încât tot ce ține de sfera socială va fi o scenă deschisă, cu reprezentații fără precedent în istoria noastră recentă. Sunt probabile frământări sociale, destructurări și reorganizări deosebite, pornind de la cea mai mică instituție, până la cea mai mare posibilă.

Soarele se află în Semnul Vărsătorului până pe 19 Februarie, după care se mută în Pești. În aceste Semn, Soarele este discret, așa încât personalitățile noastre vor căpăta un aer detașat, gânditor, posibil fiind chiar să ne pierdem în visarea cu ochii deschiși. Dorința de a ne apropia de domeniile artistice va fi accentuată și binevenită în contextul tumultuos de pe tot parcursul lunii.

Ultimul eveniment astral al lunii este momentul de Lună nouă ce se va forma în Semnul Peștilor pe 23 Februarie. Se vor evidenția relațiile parteneriale, atât la nivel de relație matrimonială, oficială cu un partener de viață, cât și la nivel socio-profesional. Se deschide o etapă în acest sens, însă vor exista multe hibe, deoarece la acest moment, gândirea și comunicarea vor fi distorsionate, astfel că ceea ce discutăm sau plănuim acum nu are un fundament clar și solid pe termen lung. Este multă confuzie, iluzie, autoamăgire, dialoguri surde.

Concluzionând, contextul astral al lunii Februarie seamănă cu un bal în toată regula, fie că se dansează, se stă la taifas, fie că se ajunge la riposte verbale și fizice. Depinde numai de noi, să alegem folosirea tumultului energetic venit din Cosmos, în mod constructiv, conștient și cu măsură.

Divinitatea echilibrează întotdeauna lucrurile, iar dacă suntem atenți la ea și o respectăm cum se cuvine, ne ajută să depășim ușor orice situație. Însă, dacă ne focalizăm numai pe ce vrem noi, cum vrem noi, când vrem noi, atunci Divinitatea ne va ajuta să obținem ce vrem, însă prin mijloacele alese de ea și la momentele hotărâte de ea.

Cugetarea lunii FEBRUARIE: „Năzuința de a face ceva sau nu doar pentru a plăcea altor oameni se numește ambiție.” –  B. Spinoza

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole