Atmosfera astrală FEBRUARIE 2019: Acțiuni în forță

Autor: Anca Stoica - miercuri, 30 ianuarie 2019, 17590 vizualizari

Contextul astral al lunii Februarie este foarte animat, astfel că nici vorbă de liniște sau confort. Evenimentele de fundal rămân în parametrii cunoscuți, însă la nivel individual, vom avea senzația că totul se desfășoară foarte rapid, fără a putea ține frâiele niciunei acțiuni în care suntem implicați. Ca și cum timpul sau evenimentele nu mai au răbdare cu noi.

Este o perioadă neobișnuită cu multe surprize și cu răsturnări de situație. De aceea este bine să fim pregătiți pentru orice și să avem la îndemână planurile B și C pentru orice situație.

Planetele rapide schimbă Semul zodiacal și de aici caruselul de stări, trăiri, senzații și emoții dificil de înțeles și controlat. Și totuși, cu puțin efort, răbdare și bunăvoință am putea înțelege multe și am avea toate șansele să rezolvăm orice situație mai veche sau mai nouă.

Momentul de Lună nouă se produce în Semnul zodiacal al Vărsătorului în seara zilei de 4 Februarie. Este o un moment de mare vulnerabilizare pentru nativii Vărsător și pentru cei cu marcaje astrale importante în acest Semn zodiacal, deoarece energia primită din astral îi răscolește mult, dar bine. De aceea ar trebui fructificat acest moment, prin abordarea unui alt sistem de valori morale și spirituale.

Pentru evoluție și progres este nevoie de o altă conduită de viață și de planuri mărețe de viitor. Foarte interesante vor fi aspectele referitoare la copii și la generațiile mai tinere. Se pot lua decizii nu foarte bine gândite sau ales pentru copii, pentru tineri, atât la nivel personal, cât și la nivel colectiv.

Săgetătorul se bucură în continuare de prezența lui Jupiter, iar Venus mai rămâne în acest Semn primele patru zile. Jupiter-Venus în Săgetător este o combinație puternică, frumoasă, care ne insuflă dorința de aventură, de a călători, de a studia, de a ne apropia de artele frumoase, de a privi viața și prin alte lentile, decât cele pur fizice și materiale. Însă este nevoie să fim prudenți în privința exceselor de orice fel, deoarece acestea sunt partea mai puțin plăcută a acestei combinații planetare.

După 4 Februarie Venus se mută în Semnul Capricornului, alăturându-se lui Saturn și lui Pluto. Astfel, modul nostru de relaționare va deveni destul de rigid și orientat spre segmentul profesional. Femeile vor fi cumva umbrite, însă se vor evidenția acelea care sunt în poziții sociale-cheie și cele dornice de a deține puterea și controlul.

Mercur se află în Semnul Vărsătorului până pe 10 Februarie, alături de Soare și Luna neagră. Este o perioadă care ne impulsionează să ne gândim la viitor și să acționăm în consecință. Pot exista neplăceri, de aceea este nevoie de prudență în toate, dar mai ales este nevoie de îngrijirea sănătății.

Din 10 ale lunii, Mercur se mută în Semnul zodiacal al Peștilor, poziție deloc pe placul vorbărețului Mercur. Vom experimenta din plin dictonul tăcerea e de aur. Însă va predomina senzația că alunecăm printre adevăruri trunchiate sau chiar printre fantasme total inutile evoluției noastre. Cu Mercur în Pești alături de Neptun, mentalul intră într-un con de umbră, predominând tendița de a minți cu vorbe frumoase, fraudă, iluzii, dezamăgiri. Este de preferat, în limita posiblităților, să evităm luarea deciziilor majore din 10 Februarie până la finele lunii.

Berbecul găzduiește pe Uranus și pe Marte până pe 14 ale lunii. Atâta vreme cât excentricul Uranus îl are alături pe ambițiosul Marte, situațiile care rezultă de aici sunt incendiare și la propriu și la figurat. Pentru foarte mulți ani de acum încolo nu vom mai avea de-a face cu aceste două puteri în Berbec.

De aceea, în continuare până pe 14 Februarie sunt posibile răscoliri profunde pe segmentul de viață și activitate marcat de Berbec în harta natală a fiecăruia dintre noi. Combinația Marte-Uranus arde tot ce ne împiedică progresul individual, fie că este vorba despre o relație, o situație, fie despre bunuri.

Marte, planeta războinic, în ziua de 14 Februarie se instalează în Semnul zodiacal al Taurului, poziție total neplăcută. Însă cum toate au un rost pe Lumea asta, și poziționarea lui Marte în Taur ne ajută să ne domolim focul interior și să acționăm cu mai multă prudență, cu calm, după o analiză atentă a situațiilor în care ne aflăm. Marte în Taur se urnește foarte greu, dar în momentul în care a pornit motoarele, nimeni și nimic nu-l mai oprește, asumându-și toate aspectele care derivă dintr-o astfel de atitudine.

Soarele se află în Vărsător până pe 19 Februarie, după care alunecă în Semnul Peștilor îndreptându-se spre Mercur și spre Neptun. Partea frumoasă a influxurilor combinate ale acestor trei planete dinspre Semnul Peștilor constă în faptul că ne apropie de domeniile artei. De asemenea, ne îmbie la a contempla natura din jurul nostru și a ne bucura de fiecare culoare sau ființă din Lumea în care trăim.

Momentul de Lună plină se construiește în Semnul zodiacal al Fecioarei în după-amiaza zilei de 19 Februarie. Aspectele astrale ne vorbesc despre multă sensibilitate, accentuarea emotivității, tendință de a ne ocupa excesiv de mult de sănătate și de muncă.

Înțelept ar fi să  ținem pasul cu tot ce se petrece, să fim activi și implicați în toate experiențele din jurul nostru. De reținut că următoarele perioade sunt tensionate, fiind nevoie de prudență, discernământ, evitarea conflictelor: 1 – 10, 19 – 21, 26, 27 Februarie.

Cugetarea lunii FEBRUARIE:

„Ar trebui să uităm, pe cât putem, micile noastre eu-uri și să simțim că suntem cu toții una. Căci aceasta este singura cale de a trăi.” –  J. Krishnamurti

Astrolog Anca StoicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole