Atmosfera astrală FEBRUARIE 2018: O liniște provocatoare

Autor: Anca Stoica - joi, 01 februarie 2018, 17294 vizualizari

Din perspectiva astrală, Februarie pare o lună liniștită, însă dincolo de aparențe se țes marile schimbări ce vor urma după terminarea ei. Cumva este vorba despre finalul unei etape de viață, final care se va vedea și se va înțelege în totalitate pe parcursul acestui an.

Două Semne zodiacale se evidențiază în această lună și anume Vărsătorul și Peștii. Cum Semnul Peștilor este ultimul din seria Semnelor zodiacale, evidențierea sa prin planetele aflate aici anunță finalul unei etape de viață ce nu mai poate continua sub nicio formă ca până acum.

În prima parte a lunii beneficiem de energia exuberantă a Vărsătorului. Suntem deschiși, prietenoși, orientați spre interesele grupului, spre fraternitate, spre scopuri nobile înțelese mai mult sau mai puțin atât cât putem fiecare în parte. Este o perioadă favorabilă relaționării cu multă lume, prietenii sunt la mare căutare, aparent totul este armonios și promite multe. Însă, nu este ceea ce pare. De aceea, ar fi bine să vorbim atât cât trebuie, strictul necesar, să evităm a ne expune părerile, planurile personale sau profesionale, pentru că în umbră există blocaje ce se vor observa încet-încet în a doua parte a lunii.

În relațiile cu ceilalți vom constata un soi de frivolitate și tendință de a pune pe un piedestal orice persoană întâlnită în cale. Iarăși ne îmbătăm cu apă chioară, pentru că ne grăbim să formulăm opinii în contexte nesigure și umbrite.

Astfel, în prietenosul Vărsător avem pe Venus până pe 11 Februarie, Soarele și Mercur până pe 19. Apoi această suită se mută în Semnul Peștilor, alăturându-se lui Neptun și lui Chiron.

Însă, cel mai important eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună nouă și eclipsa parțială de Soare pe 15 Februarie în Semnul Vărsătorului. Momentul producerii acestei eclipse anunță începutul unei etape interesante mai ales la nivel relațional.

Sunt vizate în primul rând relațiile sentimentale, relațiile cu copiii, educația în general, relațiile familiale, relațiile de cuplu. Răsturnări de situație, surprize de proporții, aspecte ce vor duce încet, sigur și discret la revizuirea tuturor relațiilor personale, mai ales a relațiilor în care sunt implicate sentimente, atașamente, copii, bani și bunuri comune. De aceea este bine să ne pregătim pentru acest moment și să ne gândim ce anume mai păstrăm în viața noastră și de ce, să ne asumăm ce anume păstrăm în continuare, dar în același timp să ne deschidem și spre alte orizonturi.

Aglomerarea de planete pe Semnul Peștilor, respectiv Venus, Soare, Mercur, Neptun, Chiron în a doua parte a lunii ne va ajuta să ne interiorizăm, să ne liniștim, cumva să ne pregătim, mai mult sau mai puțin conștient, pentru tumultul lunilor următoare. Artele ne pot ajuta foarte mult în a ne liniști atât sufletul, cât și mintea sau trupul. Muzica, pictura, vizitarea expozițiilor de artă, studiul, apropierea de un domeniu artistic care ne atrage cât de puțin sunt recomandate în doze mari.

Semnul Scorpionului îl găzduiește doar pe Jupiter, astfel că nativii Scorpion și cei care au marcaje astrale importante în acest Semn se vor simți din ce în ce mai bine, vor reuși să progreseze destul de mult și să ne arate și partea lor luminoasă.

Începe vremea Scorpionilor, astfel că ar fi bine să-i urmărim atent, deoarece avem ce învăța de la ei și le putem urma exemplul personal sau profesional în anumite privințe. Drama cu care acești nativi își trăiesc experiențele acestei vieți, atingerea celor mai înalte culmi celeste și coborârea rapidă în infern sunt spectaculoase și de neegalat de niciun alt Semn zodiacal.

Capricornul se liniștește deocamdată, pentru că în acest Semn avem doar pe Pluto, pe Saturn și Luna neagră. Rămân pe fundal doar chestiunile, situațiile deja cunoscute. Totuși profunzimile capricorniene clocotesc, se pregătesc să iasă la suprafață, iar de-a lungul acestei luni vom simți cumva forfota interioară a acestor nativi și a celor cu marcaje astrale native importante în Capricorn. Însă și pentru fiecare individ este valabilă această situație pe segmentul de viață reprezentat de Capricorn în harta natală.

Perioada 3 – 18 Februarie are o energie deosebită, dificil de gestionat și înțeles, astfel că este bine să fim prudenți, să ne controlăm conștient reacțiile, să fim mai înțelegători cu ceilalți, să fim ceva mai discreți. Se vor evidenția și mai mult zilele de 3, 8, 13, 15, 18, astfel că este bine să mărim vigilența, practic fiind zile cu un maxim energetic și putem ceda foarte ușor impulsurilor de moment.

Cugetarea lunii FEBRUARIE:

„Cine vrea să trăiască în bunăstare trebuie să învețe să trăiască în nevoie.” – Plutarh 

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole