Atmosfera astrală DECEMBRIE 2018: Granița dintre trecut și viitor

Autor: Anca Stoica - vineri, 30 noiembrie 2018, 24293 vizualizari

Atmosfera lunii Decembrie este liniștită în aparență, o perioadă în care pe de o parte revizuim ceea ce avem de revizuit atât în mentalitatea noastră, cât și în relațiile cu ceilalți. Însă, pe de altă parte este nevoie să ne pregătim pentru următorul an care se așterne înainte noastră la finele acestei perioade.

Din perspectiva dinamicii astrale se evidențiază următoarele evenimente, ce vor avea efecte asupra fiecăruia dintre noi pe segmentul de viață și activitate reprezentate de Semnele zodiacale în care se produc aceste evenimente.

Este vorba despre: revenirea planetei Venus, în mișcare directă, în Semnul Scorpionului pe 2 Decembrie, reluarea mersului direct al planetei Mercur în Semnul Scorpionului pe 6 Decembrie, faza de Lună nouă în Semnul Săgetătorului pe 7 Decembrie, Solstițiu de Iarnă pe 22 Decembrie și faza de Lună plină tot pe 22 Decembrie în Semnul Racului.

În general, luna Dcembrie este luna sărbătorilor de Iarnă, luna cadourilor, a vacanței, o perioadă de relaxare și distracție. Asta este dorința pământenilor, însă influxurile astrelor sunt cu totul altele.

Această discrepanță între ce vrea omul și ce-i oferă Universul duce, inevitabil, la situații și relații conflictuale, petreceri eșuate, probleme de sănătate de tot felul și în final majoritatea folosesc cu încredere și entuziasm replica bine că s-a dus și anul ăsta că tare prost a fost; sperăm că următorul va fi mai bun. Și de obicei nu este, astfel că povestea se repetă la nesfârșit.  

Revenirea lui Venus în Scorpion va readuce în prim-plan aspectele secrete ale unor relații, aspecte legate de bani, bunuri, moșteniri, partaje, însă va secretiza alte aspecte, în funcție de situație și de harta fiecărui individ. Venus în Scorpion va escalada conflictele amoroase, va accentua gelozia, posesivitatea, dorința de a cheltui banii altuia și de folosi bunurile altora cam fără discernământ, dialogurile tăinuite.

Reluarea mersului direct al planetei Mercur în Semnul Scorpionului pe 6 Decembrie ne va ajuta să ne limpezim mintea, gândurile, să ne îmbunătățim comunicarea și deciziile. Chiar dacă se reia jocul cu cărțile pe masă, chiar dacă dezvăluirile spectaculoase vor fi frecvente este spre binele tuturor să se cunoască și să se dizolve toate animozitățile din viața noastră. Pe moment ne va durea, dar timpul vindecă absolut orice și avem alte ajutoare astrale care ne vor îndulci amarul.

Pe 13 Decembrie, Mercur lasă în urmă influențele provocatoare și misterioase ale Scorpionului, pășind în Săgetător și alăturându-se Soarelui și lui Jupiter. Astfel, ne revine pofta de viață, cheful de distracții și dorința de implicare în aventuri frivole.

Pe 7 ale lunii se construiește aspectul de Lună nouă în Semnul Săgetătorului, declanșând etape socio-profesionale și personale cu totul noi. Poate fi vorba și despre crize în toată regula. Aparent, lucrurile sunt calme, liniștite, însă în culise există multă forfotă, un joc al luminilor și umbrelor dificil de înțeles și controlat.

Se petrec multe în spatele ușilor închise, atât în viața fiecăruia dintre noi, cât și la nivel macro, în plan socio-profesional și economic. Pe scurt, ni se pregătește ceva, iar ce anume rămâne de văzut și experimentat la momentul potrivit. Dialoguri sterile, informații trunchiate, multă confuzie.

Foarte importantă este ziua de 22 Decembrie din perspectiva energeticii astrale, deoarece în primele 23 de minute ale zilei, Soarele intră în Semnul Capricornului, producându-se totodată și Solstițiul de Iarnă, iar seara pe la ora 19,48 se contruiește aspectul de Lună plină în Semnul Racului.

Intrarea Soarelui în Capricorn ar trebui sărbătorită cu mare fast, deoarece energia momentul permite o adevărată petrecere. Un fel de revelion astral, care ar putea fi foarte bine sărbătorit la nivel terestru și toată lumea s-ar bucura de acest moment energetic de excepție.

Momentul Solstițiuliui de Iarnă va declanșa multe evenimente la nivel personal în plan familial, domestic, va evidenția familia, neamul de proveniență, legăturile cu locurile natale, va susține întoarcerea acasă, în locurile natale și poate chiar va determina luarea unor decizii ferme de a rămâne acasă, alături de membrii familiei și de neamuri.

Pe de altă parte vor ieși clar în evidență carențele, nemulțumirile, neîmplinirile din plan personal, familial, iar succesele socio-profesionale fie vor începe să conteze foarte puțin, fie vor fi lăsate în umbră.

Tot în seara zilei de 22 Decembrie se contruiește aspectul de Lună plină în Semnul Racului, ajutând la finalizarea unei etape profesionale. Se va vedea clar schimbarea mentalității referitoare la muncă și implicațiile ei. De asemenea se pot remarca probleme de sănătate la nivel individual și probleme ale sistemului de îngrijire a sănătății publice, probleme care își vor găsi cumva soluțiile chiar de la finele acestui an.

Ne-ar trebui niște instrucțiuni de folosire a lunii Decembrie, pentru a trece cu bine peste tot ce ne aduce. Deși ea ne aduce numai lucruri bune, doar că noi le răstălmăcim și ne plăsăm pe coordonate total greșite.

Ca să folosim în scop benefic influxurile astrale pe parcursul acestei luni, în primul rând trebuie să ținem cont de faptul că aspectele meteo sunt diferite față de orice altă lună dn an. Plus stresul acumulat atât la nivel personal, cât și la nivel social.

Răbdarea, cumpătarea, toleranța, întoarcerea eforturilor spre propria noastră ființă, ai lăsa pe ceilalți în pace să-și trăiască viața așa cum doresc, deschiderea sufletească reală spre adevăratele valori morale și spirituale, nu în ultimul rând odihna, dieta potrivită, atitudinea potrivită sezonului rece sunt aspecte cu ajutorul cărora putem depăși orice ne aduce această ultimă lună a anului 2018. Este vremea marilor schimbări, iar această lună este o graniță între trecut și viitor. A rămâne în vechea Lume sau a merge în Lumea nouă care ni se așterne în cale? Va fi întrebarea la care vom fi cumva obligați să răspundem pe parcursul lunii Decembrie 2018.

Cugetarea lunii DECEMBRIE: „Când vei vrea să te trezești, o vei face.” –  B. S. Rajneesh

astrolog Anca StoicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole