Atmosfera astrală AUGUST 2019: Lămuriri și rezolvări spectaculoase!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 31 iulie 2019, 30010 vizualizari

Energia astrală a lunii August ne ajută să lămurim și să rezolvăm multe din situațiile neplăcute în care am fost implicați în ultimele luni. Aparent este vacanță și multă lume lenevește. Ritmul de lucru, de implicare în viața cotidiană este redus. Însă toate acestea sunt un vis frumos. Asta, deoarece jocul astrelor pe Cerul planetei noastre este unul foarte dinamic, antrenându-ne și pe noi în acest joc fie că vrem, fie că nu.

Se evidențiază multe aspecte planetare pe parcursul lunii August în felul următor. Două momente de Lună nouă, un moment de Lună plină, planeta Mercur finalizează ciclul retrogradării din această vară (de neuitat!), Jupiter își reia mersul direct, Uranus intră în mișcare aparentă retrogradă, Marte, Venus și Soarele schimbă semnul zodiacal, când ne e lumea mai dragă.

Încă din zorii primei zile a lunii, respectiv pe 1 August, se formează aspectul de Lună nouă în Semnul Leului, alături de trei planete: Venus, Soare, Marte aflate tot în Leu. Este un moment foarte puternic, care va evidenția mult egoism, egocentrism, dorință de putere, de strălucire și mult zgomot la propriu.

Exuberanța specifică Leului își va face simțită prezența în toate domeniile vieții cotidiene. Este începutul unei perioade în care se va vorbi mult despre relațiile cu copiii, despre educația generațiilor tinere, despre viitorul copiilor și despre rolul lor în viața noastră de zi cu zi. Însă, cel mai important aspect ar fi felul în care ne raportăm noi, adulții, la aceste generații tinere și cum reușim noi să ne adapăm lor și nevoilor lor, mai degrabă decât să-i educăm numai cum știm noi, cum am fost educați noi sau cum vrem noi. A avea încredere în copiii, adolescenții zilelor noastre este cea mai mare provocare a adulților, dar și cea mai mare realizare, dacă reușim acest lucru.

Planeta Mercur ne-a dat mult de furcă în lunile Iunie și Iulie, încurcându-ne mult mințile și limbile. Tot din prima zi a lunii își revine în fire, reluându-și mersul direct în Semnul Racului (Racul - Semn al copiilor, al maternității, al femeii-Mamă; Leul – Semn tot al copiilor, însă al paternității, al bărbatului-Tată). Acest ciclu al retrogradării mercuriene, ciclu produs pe cele două Semne zodiacale, care se ocupă în mod special de copii și părinți, Racul și Leul, a produs tot soiul de neînțelegeri, în mod special pe segmentele generațiilor tinere și al relațiilor dintre adulți și copiii. Evenimente deosebite, șocante, ciudate. Se vor lămuri lucrurile, se vor declanșa schimbări serioase atât în mentalitatea colectivă, cât și în regulile, acțiunile, legile sociale cotidiene. Chiar trebuie să ne orientăm serios spre un alt tip de educație, spre a-i asculta conștient, serios pe copii și a lua aminte la cele spuse sau dorite de ei.

Pe parcursul lunii, Mercur traversează în mers direct și foarte rapid, Semnul Racului, apoi pe 11 August revine în Leu, iar pe 29 August se duce în Fecioară. În Rac ne va ajuta să privim atent la copii, să le cunoaștem, să le înțelegem nevoile, mentalitatea, dorințele. În Leu, noi adulții vedem ce facem cu cele aflate și petrecute cu copiii, demarăm sau reluăm acțiuni constructive, ne ocupăm serios de relația dintre ei, copiii și noi, adulții, stabilim alte repere, alte sisteme de abordare a acestor relații. În Fecioară însă, vom pune ordine și disciplină în domeniile vieții cotidiene, vom fi foarte serioși, riguroși și vom reuși să găsim acele căi de rezolvare a tuturor situațiilor și relațiilor în care ne aflăm.

Planeta Jupiter aflată în Semnul Săgetătorului în mișcare aparentă retrogradă își reia mersul direct pe 11 August, ceea ce este foarte bine, acest fapt ajutându-ne în a ne redefini și stabiliza relația cu Dumnezeu și a ne forma un sistem de valori autentic bazat pe valori morale, emoționale, afective reale și utile pentru Epoca în care ne aflăm.

A doua zi, pe 12 August, planeta Uranus aflată în Semnul Taurului își pregătește mișcarea aparentă retrogradă. Se prefigurează o perioadă de câteva luni, în care, nativii Taur și cei cu marcaje astrale importante pe acest Semn vor avea de revizuit multe și mărunte în viața lor, astfel că tumultul, ineditul și schimbarea vor fi atributele de bază.

Pe 15 August se formează aspectul de Lună plină în Semnul Vărsătorului, Semn bine legat de cel al Leului. Momentul evidențiază lămuriri, rezolvări, finaluri legate de străinătate, de acorduri străine, călătorii îndepărtate. Sunt probabile multe dialoguri zgomotoase, replici dure din partea tuturor, aflarea unor secrete sau înțelegerea unor situații trenante demult. Este nevoie de prudență și temperanță în toate.

În dimineața zilei de 18 August, planeta Marte va intra în Semnul restrictiv și auster al Fecioarei. Astfel începe o perioadă în care vom munci mult, riguros, cu atenție la detalii. Hiba prezenței lui Marte în acest Semn zodiacal este legată de felul în care comunicăm, adică foarte critic, tăios, mult și uneori fără rost. Este foarte important să ne controlăm debitul verbal, să ne alegem cuvintele cu grijă și să vorbim la momentul potrivit ceea ce este potrivit.

Pe 21 August, Venus îl urmează pe Marte în Semnul Fecioarei, îndulcind mult activitatea cotidiană atât acasă în plan personal, cât și activitatea și relațiile din planul socio-profesional. Totuși, se vor remarca standardele înalte vizavi de tot și toate. Relațiile dintre sexe vor fi destul de tensionate, dificile, un fel de care pe care și ma bine singur decât în doi sau în grup.

La amiza zilei de 23 August, Soarele va păși și el în Semnul Fecioarei, oferindu-ne reușite în muncă, implicare conștientă, serioasă, coerentă în activitatea curentă, dorință și posibilități deosebite de înfrumusețare și de însănătoșire. Totuși, faptul că pe Semnul Fecioarei se adună toate planetele personale, Soare, Marte, Venus și din 29 și Mercur, se vor evidenția, pe de o parte, domeniile muncii, iar pe de altă parte, sănătatea.

Plus pe 30 August se construiește aspectul de Lună nouă tot în Semnul Fecioarei, moment la care vor fi cinci planete în acest Semn. Din nou se vor pune în discuție copiii, proiectele socio-profesionale, educația, sănătatea și munca.

Zilele și perioade cu probabile neplăceri serioase sunt 1, 2, 4, 6, 9 – 23, 25, 27 – 31 August. Este nevoie de prudență, cumpătare, înțelegerea și acceptarea celorlați ca pe niște reflexii ale noastre. Să ne amintim că viața este un spectacol grandios în care jucăm pe rând roluri dramatice, comice, roluri principale, roluri secundare, însă cu toții suntem importanți și utili Universului.

Cugetarea lunii AUGUST: „Nu este niciodată prea târziu să cunoști adevărul.” –  A. Christie

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole