Atmosfera astrală APRILIE 2018: Caruselul începe să-și mărească viteza

Autor: Anca Stoica - sambata, 31 martie 2018, 20722 vizualizari

Foarte interesantă este atmosfera astrală a lunii Aprilie! Încep să se vadă efectele mișcărilor planetare anterioare, astfel că dinamismul va fi la cote înalte, iar acțiunile noastre se vor desfășura cu o viteză din ce în ce mai mare.

Toate Elementele sunt activate de planetele aflate în Semnele zodiacale, însă se remarcă Pământul și Focul, iar Aerul și Apa ceva mai puțin.

Planeta Mercur își continuă mișcarea aparent retrogradă prin Semnul Berbec până pe 15 ale lunii, astfel că vor continua distorsiunile atât în gândire, cât și în comunicare. De evitat, pe cât posibil discuțiile importante, luarea deciziilor cu implicații pe termen lung, semnarea documentelor oficiale.

Combativitatea se menține foarte activă pe tot parcursul lunii, dar orientată negativ mai ales până pe 15 Aprilie. Apoi vom fi ceva mai atenți la acțiunile și vorbele noastre, având șanse de a ne controla și de a ne focaliza pe situații constructive.

Aspectul de Lună nouă se formează pe 16 Aprilie în Semnul Berbecului, fiind un moment în care segmentul bani obținuți din munca proprie, salarizarea, legislația și condițiile de la locul de muncă vor fi teme reprezentative.

Însă există enigme greu de deslușit, astfel că nu e ceea ce pare. Este nevoie de prudență, discreție, răbdare. Atmosfera perioadei 14 – 16 Aprilie este tensionată, punctată cu note ciudate, iar sprijin vom găsi numai în noi înșine.

Vom simți clar că se pregătește ceva, că începe o etapă socio-profesională și financiară nouă, însă despre ce este vorba, cel mai probabil vom înțelege, peste mulți ani și nici atunci în totalitate.

Un alt aspect foarte important în această lună este oferit de planetoidul Chiron, deoarece pe 18 Aprilie se mută pentru câteva luni în Semnul Berbecului. Chiron reprezintă profesorul și terapeutul propriei noastre vieți. În anumite momente și perioade ale vieții suntem și noi la rândul nostru profesori sau terapeuți pentru alții.

Pe de altă parte, poziția în care se află  Chiron pe harta noastră natală indică o rană profundă, dificil de conștientizat, dar nu imposibil. La un moment dat în viață, cu toții ne confruntăm cu această rană și suntem nevoiți să o vindecăm.

Vindecarea se poate face numai cu ajutorul nostru în principal și secundar cu sprijinul celorlalți. Să ne amintim mereu că fiecare dintre noi ne suntem și profesor și terapeut în același timp.

Pe 18 Aprilie, Chiron se mută în Semnul Berbecului. Astfel, în funcție de segmentul de viață reprezentat de Berbec pe harta noastră natală, se va activa, discret deocamdată, o nemulțumire necunoscută până acum. Însă una dificil de explicat în cuvinte, ceva care ne va răscoli sufletul undeva în fundal.

Dacă suntem atenți la propriul nostru corp și la propria noastră minte, vom reuși să înțelegem semnalele și chiar ne vom putea pregăti pentru schimbări majore. Ceea ce se petrece în perioada 18 Aprilie – 27 Septembrie pe segmentul reprezentat de Berbec este un preambul la ce va urma, din Februarie 2019, vreme de mulți ani.

În primul rând este vorba despre remodelarea mentalității noastre vizavi de anumite situații de viață. Cum totul pornește de la cap, Chiron în Berbec ne va ajuta mult și bine să ne revizuim în totalitate concepțiile, ideile, direcțiile de viață.

Sigur că vor fi și momente mai puțin plăcute în care ne vom da seama că deciziile luate undeva, cândva ne-au condus la rezultate nesatisfăcătoare. Dar acum cât Chiron se va plimba prin Berbec vom fi neoviți să ne luăm viața mult mai în serios decât am făcut-o până acum.

Aspectul de Lună plină se va construi pe 30 Aprilie în Semnul zodiacal al Scorpionului, marcând un final de etapă în relațiile cu anturajul apropiat. Însă, pe de altă parte, vom renunța la un anumit tip de mentalitate, din nou revenind în discuție remodelarea gândirii și comunicării. Alte situații posibile sunt răsturnarea unor relații cu străinătatea și schimbări bulversante în segmentul educației.

În rest, plantele din Capricorn – Saturn, Marte, Pluto plus Luna neagră vor continua din ce în ce mai evident să destructureze tot ce ne obstrucționează progresul, amintindu-ne de zicala aceea că nu va mai rămâne piatră pe piatră din ceea ce există acum, atât la propriu, cât și la figurat.

Peștii, scapă deocamdată, până pe 27 Septembrie de Chiron, găzduindu-l numai pe Neptun. Va fi o mare ușurare sau un fel de relaxare. Dar este, de asemenea, o perioadă excelentă pentru a ne da seama de cele petrecute până acum, începând din 2010, pe segmentul de viață reprezentat de Semnul Peștilor, în harta natală a fiecăruia dintre noi.

Zilele de 16, 18, 21, 23, 25, 27, 30 Aprilie sunt deosebite, pot aduce turnuri ale unor situații considerate stabile sau comode. Este bine să fim precauți, răbdători, să ne pregătim ceva mai mult în cazul în care avem de desfășurat activități de anvergură sau trebuie să participăm la reuniuni cu multă lume.

Cugetarea lunii APRILIE: „Grabnic se scutură floarea trecătoare a vieții.” – Juvenal  

astrolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole