Atmosfera astrală a lunii OCTOMBRIE 2023: O perioadă specială!

Autor: Anca Stoica - marti, 26 septembrie 2023, 10370 vizualizari

Luna Octombrie este o lună specială din perspectiva energeticii astrale. Fiind a zecea lună a anului calendaristic, însă numerologic o lună de vibrație 1, rezultă că este o perioadă de început pentru toate palierele vieții cotidiene. De aceea este bine să pornim acțiuni noi, să demarăm proiecte personale și/ sau profesionale, să ne regândim relațiile și situațiile în care suntem implicați.

Se disting opt evenimente astronomice pe Cerul planetei noastre, cu impact astrologic asupra pământenilor. Este vorba despre schimbarea Semnelor zodiacale de către Luna neagră, Soare, planetele Mercur, Venus, Marte, schimbarea mișcării planetei Pluto, momentele de Lună nouă și de Lună plină cueclipse.

Luna neagră, punct fictiv de o mare încărcătură energetică astrală și care reprezintă partea întunecată a fiecăruia dintre noi, în după-amiaza zilei de 3 Octombrie începe tranzitul prin Semnul zodiacal Fecioară vreme de aproximativ nouă luni.Financiarul este tema principală a acestui tranzit astral, intrând în discuție următoarele: banii obținuți din colaborări profesionale, banii și bunurile comune cu alții, investițiile, creditele, moștenirile. Vom fi nevoiți să ne redimensionăm bugetul de venituri și cheltuieli, mai ales bugetul comun cu alții, să ne dozăm eforturile în câmpul muncii pentru a ne echilibra sănătatea și viața personală, însă vom nevoiți și să ne punem ordine în documentele financiare și în cele ce țin de posesiuni.Va fi o perioadă delicată, în mod special în ceea ce privește banii, resursele materiale, financiare alocate copiilor, educației, sănătății, dar și distracțiilor sau hobby-urilor personale.

Planeta Mercur, cea care ne coordonează mentalitatea, gândirea și comunicarea, se află în Semnul zodiacal Fecioară până în dimineața zilei de 5 Octombrie, apoi tranzitează Semnul Balanței până pe 22 Octombrie, când începe tranzitul prin Semnul zodiacal Scorpion. Drept urmare și modul nostru de gândire, comunicare și decizie va avea diverse tendințe, de la critică, exigență, intoleranță (de la Semnul Fecioarei) la amabilitate, indecizie, oscilație (de la Semnul Balanței) și până la note misterioase, teoria conspirației și spionaj (de la Semnul Scorpionului).

Planeta Venus, cea care ne influențează gustul pentru frumos, armonie și relații, se află în Semnul Leului până în dimineața zilei de 9 Octombrie, după care începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Fecioară. Ne amintim că în această Vară 2023, Venus a avut o perioadă de retrogradare care a răscolit mult tot ce ține de bani, bunuri, posesiuni și relații sentimentale. Efectele a ceea ce s-a întâmplat în timpul tranzitului acestei planete se vor vedea de-a lungul a opt ani de zile de acum încolo, când Venus va reveni în Semnul Leului și va ava din nou o mișcare aparentă retrogradă în acest Semn zodiacal. Așadar, este bine să reținem ceea ce s-a petrecut în această Vară, astfel încât la momentul potrivit să știm ce avem de făcut pentru a ne îmbunătăți viața.

Venus în tranzit prin Semnul zodiacal Fecioară ne schimbă manierele, influențându-ne să fim mai atenți cu sănătatea noastră, cu înfățișarea noastră, să ne curățăm locul personal și cel profesional, însă ne cam însingurează, deoarece standardele indicate (și ridicate) de Venus în Fecioară sunt cam mari pentru posibilităților tuturor de a fi satisfăcute în relații.

Planeta Pluto se află în Semnul zodiacal Capricorn în mișcarea aparentă retrogradă până pe 11 Octombrie, când revine la mișcarea directă. Drept urmare, procesele de reorganizare, de reconstrucție a structurilor sociale și oficiale vor continua într-un ritm accelerat și chiar se vor vedea rezultate benefice în următoarele luni.

Ultima planetă care schimbă Semnul zodiacal este Marte, cea care ne impulsionează să acționăm, să reacționăm și să abordăm viața în mod curajos. Până pe 12 Octombrie, Marte se va afla în Semnul zodiacal Balanță, după care va începe tranzitul astral prin Semnul zodiacal Scorpion. Dinspre Balanță, influențele marțiene sunt disonante, însă dinspre Scorpion este cu totul altceva. Așadar, pentru a acționa intens, direcționat, asumat, concret și corect este bine ca, în limita posibilităților, să așteptăm începerea tranzitului planetei Marte prin Semnul zodiacal Scorpion.

În seara zilei de 14 Octombrie se formează momentul de Lună nouă și o eclipsă inelară de Soare în Semnul Balanței. Tema acestei eclipse este legată de relațiile sentimentale și de copii. Este posibil să apară noutăți în privința copiilor, respectiv noi variante de învățare, învățarea de acasă sau schimbarea mediului și modului de învățare, din motive de sănătate și/ sau protecție. Este un moment ce arată parțial realitatea situației privitoare la copii și la educația lor.

În seara zilei de 23 Octombrie, Soarele părăsește Semnul zodiacal Balanță și începe tranzitul prin Semnul zodiacal Scorpion. Drept urmare, până pe 23 ale lunii vom fi dornici de relaționare, de a fi în compania altora, de a ne asocia cu alții și de a fi amabili, tolerând și trecând peste orice diferend, mai mult sau mai puțin onorabil. Însă, cu Soarele în Scorpion vom schimba registrul de relaționare și de raportare la ceilalți, devenind mai secretoși, mai tăcuți, mai circumspecți, iar răbdarea, amabilitatea și toleranța vor rămâne de domeniul trecutului.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea momentului de Lună plină și eclipsa parțială de Lună în Semnul zodiacal Taur în seara zilei de 28 Octombrie. Tema acestui moment este tot legată de copii și de relațiile sentimentale, însă de această dată vor intra în discuție și prietenii, și persoanele din mediul social și profesional. Este vorba despre un final al acestor relații, însă un final neclar, răscolitor, greu de înțeles și de gestionat, pentru că din nou, lucrurile sunt spuse și arătate pe jumătate.

Concluzionând, în Octombrie vom avea multă treabă de făcut atât cu noi înșine, cât și  cu alții. Este bine să ne alegem prioritățile, să evităm șantajul emoțional și să ne concentrăm pe ceea ce ne ajută să facem salturi evolutive. La prima vedere, totul depinde de noi, însă noi depindem de astre, fie că vrem, fie, că nu, fie că suntem conștienți de asta, fie că nu. A merge prin viață în ritmul astrelor și alături de ele, este fascinant și totodată înțelept.

Cugetarea lunii Octombrie 2023:Credința constă în recunoașterea argumentelor sufletului; necredința constă în negarea lor.” – R. W. Emerson

Astrolog: Anca Stoica 
----- 
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole