Atmosfera astrală a lunii OCTOMBRIE 2021: Începuturi interesante

Autor: Anca Stoica - sambata, 25 septembrie 2021, 43821 vizualizari

Luna Octombrie este o perioadă interesantă. Chiar dacă aparent, senzația că lucrurile continuă la fel ca în lunile precedente, de la jumătatea lunii vom constata că ne luăm avânt și începem o nouă etapă de viață și activitate.

Octombrie este a zecea lună a anului calendaristic sau redus numărul zece, devine o lună cu numărul 1. Am putea spune că Octombrie este oarecum apropiată de luna Ianuarie, care este prima lună din anul calendaristic. Așadar, vrem, nu vrem începe o nouă etapă, care va fi interesantă și chiar mai liniștitoare. Poate și pentru faptul că deja știm cu ce avem de-a face atât în plan personal, cât și în plan socio-profesional, rămânându-ne doar să acționăm corect spre binele nostru suprem și al celor din jur.

Se disting șase evenimente astrale în cursul lunii Octombrie astfel: aspectul de Lună nouă, intrarea planetei Venus în Semnul zodiacal Săgetător, reluarea mersului direct al planetei Mercur, aspectul de Lună plină, intrarea Soarelui și a lui Marte în Semnul Scorpionului.

Semnele zodiacale evidențiate astral sunt Balanța și Scorpionul în mod special, iar Capricornul, Vărsătorul, Peștii și Taurul continuă pe același nivel energetic ca și până acum, ele găzduind plantele lente, toate aflate în mers aparent retrograd. Pluto tranzitează Capricornul, Saturn și Jupiter tranzitează Vărsătorul, Neptun tranzitează Pești, Uranus tranzitează Taurul.

Primul eveniment astral din această lună este formarea aspectului de Lună nouă pe 6 Octombrie în Semnul zodiacal Balanță. Este un moment puternic din perspectiva socio-profesională, astfel că ne putem aștepta la următoarele: revizuiri legislative, reluarea unor teme sociale de interes comun care au rămas fie neînțelese pe deplin, fie nerezolvate, fie este nevoie de adăugiri sau eliminări ale unor secvențe legislative și proceduri; debutul unei etape socio-profesionale, etapă dinamică, cu multe dezbateri mai mult sau mai puțin clare sau utile; modificări salariale și dezbateri lungi pe teme financiare, în speță pe tema veniturilor/ salariilor și bunurilor personale.

Pe 7 Octombrie, planeta Venus va intra în Semnul jovial al Săgetătorului, moment de la care și felul nostru de a relaționa va fi unul deschis, vesel, înclinat spre glume, spre distracții, aventuri, călătorii, relații cu străinătatea. Excesele pot fi mari, de aceea este bine să abordăm totul cu prudență și discernământ.

Al treilea eveniment astral al lunii Octombrie este reluarea mersului direct al planetei Mercur în Semnul zodiacal al Balanței pe 19 ale lunii. Astfel, de la această dată vom deveni mult mai coerenți, calmi, deschiși în gândire și comunicare și vom reuși să rezolvăm, cu succes, încurcăturile sau întârzierile survenite de-a lungul celor trei săptămâni de retrogradare.

Pe 20 Octombrie se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal al Berbecului. Momentul evidențiază relația personală cu ceilalți în general. Este probabil ca de la acest moment să ne hotărâm să ne ocupăm mai mult de noi înșine decât de ceilalți, indiferent cine sunt acești ceilalți și în ce relații suntem implicați cu ei. Accentul va fi pe ceea ce vrem fiecare la nivel personal, ce ne dorim cu adevărat, ce nevoi reale avem. Chiar dacă vom privi și la alții, la ceea ce fac, ce spun sau ce nevoi au, pe primul loc în viața noastră, vreme de cel puțin șase luni de acum încolo, ne vom plasa pe noi înșine.

Soarele pășește în Semnul zodiacal Scorpion pe 23 Octombrie. Se conturează patru săptămâni, cât Soarele va tranzita acest Semn zodiacal, în care vom simți un fel de stabilitate, vom fi mai conservatori, mai secretoși, înclinați spre intrigi, comploturi, vieți paralele. Se pot accentua, de asemenea, agresivitatea și atacurile gratuite la adresa celorlalți, pe principiul cea mai bună apărare este atacul și atac eu primul că să le piară cheful celorlalți să se ia de mine.

La finalul lunii, în ziua de 30 Octombrie, Marte planeta acțiunii își începe tranzitul prin Semnul zodiacal Scorpion, Semn în care este la el acasă, deci se simte bine și ne va ajuta să acționăm corect, cam prea justițiar sau agresiv uneori, însă la momentul oportun.

Concluzionând, astmosfera astrală a lunii Octombrie este dinamică, vom simți adieri noi și binefăcătoare. Vor continua temele socio-profesionale deja cunoscute, astfel că vom putea acționa corect, indiferent cu ce situație ne confruntăm. Întotdeauna depinde numai de noi să ne trăim viața în mod decent, sănătos, cu respect și demnitate. Nimeni și nimic din afara noastră nu ne poate obstrucționa progresul și fericirea, decât cu acordul nostru mai mult sau mai puțin conștient.

Cugetarea lunii Octombrie 2021: „Nimic nu e mai de plâns și mai măreț ca omul.” – Pliniu cel Bătrân 

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole