Atmosfera astrală a lunii MAI 2022: Putere și măiestrie!

Autor: Anca Stoica - luni, 25 aprilie 2022, 38622 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Mai este foarte puternică, interesantă, aducătoare de experiente inedite. Există predispoziție către schimbare pe toate planurile. Unele schimbări vor fi subtile, secrete, tăinuite bine de unii și de alții, iar altele vor fi vizbile și zgomotoase, cum nu am mai văzut demult.

Pe de altă parte, luna Mai este a cincea lună a anului social în curs. Energia numărului 5 combinată cu energia anului 2022, respectiv energia numărului 6, formează o energie foarte puternică și anume 11, iar redusă 2. Este singura lună din acest an care, din perspectiva numerologică, are valoarea 2 și aceasta provenită din 11.

Numărul 11 este considerat număr maestru, respectiv un număr care, în varianta evoluată a celor reprezentați de acesta, generează: putere bine înțeleasă și utilizată, cooperare, colaborare, spiritual, emoție controlată și divin integrată, informație de bună calitate și folosită în scopuri benefice. În varianta mai puțin evoluată sau, pe românește, involuată, generează: oscilație, vanitate, emoții exacerbate, vulnerabilitate, putere deficitar înțeleasă și utilizată, informație de bună calitate și prost direcționată.

Pe Cerul planetei noastre, de-a lungul lunii Mai se petrec șase evenimente astronomice cu impact astrologic. Semnele zodiacale active, datorită tranzitelor planetare, sunt Peștii, Berbecul, Taurul, Gemenii și Scorpionul.

Primul eveniment este intrarea planetei Venus în semnul zodiacal Berbec în seara zilei de 2 Mai. Este o poziție mai puțin favorabilă pentru planeta armoniei, frumosului, feminității, deoarece în Semnul zodiacal Berbec, un Semn focos, puternic și masculin, influxurile venusiene devin impetuoase, inconstante, demonstrative. Ne va oferi înclinații spre aventură, zgomot, frivol și activitate mentală intensă.

Venus se va juca cu focul Berbecului într-un mod inedit, mai ales în perioada 25 – 28 Mai, deoarece îi vor fi alături Chiron (rana, dar și cel care vindecă), Jupiter (cel care exacerbează, dilată, extinde) și Marte (cel care acționează, războinicul). Astfel, va rezulta un amestec energetic foarte puternic, care ne va da aripi, metaforic vorbind, curaj imens, dorință de schimbare și de nou, necontând dacă vom avea nevoie, cu adevărat, de acea schimbare și de acel nou. Schimbare să fie și în mare forță, dărâmând totul în calea noastră, dacă este nevoie, pentru a ne atinge scopurile. Cam în acest fel ne va împinge ansamblul Venus, Chiron, Jupiter, Marte să acționăm atât la nivel personal, cât și la nivel social.

În seara zilei de 28 Mai, Venus se va muta în Semnul Taurului, unul din Semnele ei zodiacale de domiciliu și astfel ne vom veni în fire din perspectiva relațiilor, a utilizării corecte a laturii feminine și a găsării echilibrului. Totuși, este binevenită prudența și discernământul, pentru că în Taur o așteaptă surprinzătorul Uranus, Nodul Nord Lunar și Mercur retrograd. Deci, alt amestec, cu altă aromă, cu altă forță, cu alte subiecte, cu alte repercusiuni.

Gândirea și comunicarea ne sunt foarte active, cumva bine susținute pe tot parcursul lunii, chiar dacă planeta responsabilă de acestea, Mercur, se află la ciclul retrogradării pe Semnele zodiacale Gemeni-Taur. În Gemeni, Mercur este în domiciliu, așadar influxurile sale ne sunt transmise corect și corent, rezultând de aici șanse de a decide corect, de a vorbi bine, de a ne expune ideile, dorințele, intențiile pe înțelesul tuturor.

Pe 10 ale lunii, Mercur intră în mișcare aparentă retrogradă în Semnul Gemenilor, iar pe 23 revine în Semnul Taurului. Începând din 10 Mai este o perioadă în care avem șanse bune de a revizui unele decizii, unele planuri, de a face schimbări în mentalitatea noastră, în concepțiile și în filozofia noastră de viață, de a reveni asupra unor relații și situații neconforme de ceea ce ne dorim cu adevărat sau cu ceea ce avem realmente nevoie. Este bine să fim ceva mai introvertiți, mai ocupați de propria persoană, mai atenți la relațiile și situațiile în care ne aflăm și să vorbim strictul necesar.

Planeta Jupiter se află în Semnul zodiacal Pești până pe 11 Mai, iar din 11 Mai începe tranzitul de câteva luni, prin Semnul zodiacal Berbec. În Pești, Jupiter ne oferă deschidere pentru spiritualiatte, metode noi și neobișnuite de vindecare, activități sociale pentru sprijinul celor aflați în nevoie, imaginație, exagerare emoțională, instabilitate mentală, prea multă îngăduință.

În Berbec, influxurile jupiteriene ne vor oferi entuziasm pentru ocupații active, idei de tot felul, dar mai ales idei neverosimile, dorință de libertate, rebeliune, impetuozitate, imprudență, înclinație spre materialism, accentuarea exacerbată a individualității, egoism, egocentrism.

În dimineața zilei de 16 Mai se vor forma aspectul de Lună plină și o eclipsă totală de Lună în Semnul zodiacal Scorpion. Cele două evenimente astrale generează aspecte legate de muncă și sănătate. Ca și în lunile precedente, la momentele de Lună nouă și Lună plină, temele sănătății și muncii sunt prezente. Accentuarea acestora are rolul de a aduce schimbări definitive în ceea ce privește desfășurarea muncii, a activității profesionale în general, indiferent de domeniu de activitate și indiferent de zona geografică a globului terestru.

Comunicarea poate fi accentuată în perioada 15 - 17 Mai, vorbind-se mult la nivel social mai ales despre tot și despre toate, însă, fiind la mijloc și o eclipsă, asta însemană că vor fi multe detalii bine mascate și bine ascunse. În culisele sociale și profesionale se trasează noi direcții privind munca și sănătatea, greu sau imposibil de estimat și înțeles acum. Se închid, definitiv, etape, fie că vrem, fie că nu. Și totuși este vorba despre progres, progres pe care îl vom vedea și înțelege peste ani.

Soarele, generatorul vieții noastre, se află în Taur până pe 21 Mai, iar apoi începe tranzitul prin Semnul zodiacal Gemeni. În Taur, Soarele ne oferă stabilitate, dorință și putință de confort, tendința de a ocupa de bani, investiții, bunuri materiale. În Gemeni ne face mai comunicativi, mai deschiși către alții, către studii și călătorii.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună nouă în Semnul zodiacal Gemeni în ziua de 30 Mai. Din nou este vorba despre teme profesionale, probabil readucându-se în discuție, aspecte legate de învățământ, mass-media, copii, adolescenți, tineri, străinătate. Se deschid etape noi, însă nu este ceea ce pare. Așadar, entuziasmul și încrederea totală trebuie abordate cu măsură sau deloc.

Concluzionând, ambianța lunii Mai este una care aduce noutăți deosebite, închide etape perimate și deschide altele orientate spre progres. Unele evenimente se pot petrece brusc, cu mult zgomot și la propriu și la figurat, altele se vor desfășura în liniște, departe de ochii și urechile lumii. Însă, este clar că se preconizează noi direcții de viață personală și socio-profesională, fie că vrem, fie că nu, fie că le înțelegem, fie că nu.

Cugetarea lunii Mai 2022: „Vitejia se află la mijloc între îndrăzneala încrezută și sfială.” - Apuleius

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole